Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

23.11.2023 09:34 Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

Alexander Madsen avitti joukkueensa voittoon Mestarien liigassa. (Kuva: FIBA Europe)

Mestarien liigassa sekä Sasu Salin että Alexander Madsen pääsivät juhlimaan voittoja. Samalla Teneriffa otti tiukan otteen jatkopaikasta ja VEF Riika piti jatkohaaveensa elossa.

Madsen johdatti VEF avausvoittoonsa, kun latvialaisjoukkue sai revanssin ranskalaisesta Cholet'sta 70-63 (33-35). Madsen loisti 13 pisteen, kolmen levypallon, kolmen syötön, neljän riiston ja kolmen torjunnan monipuolisella tilastorivillä. Seitsemän pisteen voitto käänsi edun VEF:lle, mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin lohkossa. Cholet voitti otteluparin ensimmäisen kohtaamisen kotonaan pisteellä.

- Ensinnäkin tämä oli joukkueen voitto. Pelasimme hyvää puolustusta ottelun alussa ja otimme pelin haltuumme. Ensimmäisen neljänneksen lopussa ja toisen alussa olimme huolimattomia ja hävisimme levypalloissa. Paransimme toisella puoliajalla taas puolustuspäässä ja Cholet'n pitäminen 63 pisteessä oli avaintekijä tänään, Madsen kertasi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa makseli kalavelkoja Darüssafakalle voittaessaan kotikentällään 72-63 (37-33). Salin kasasi 11 pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Yhdeksän pisteen voitto oli Teneriffalle sikäli arvokas, että se oli hävinnyt ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen kahdeksalla pisteellä. Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin alkulohkossa, niin Teneriffa on edellä keskinäisen vertailun perusteella.

Teneriffalla on kolme voittoa ja yksi tappio.
Ottelutilastot

EuroCupissa Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball koki avaustappionsa, kun se menetti toisella puoliajalla etulyöntiasemansa Besiktasia vastaan ja taipui 63-68 (40-31). Mikael Jantunen sai tililleen kolme levypalloa ja syötön. Tappiosta huolimatta Paris Basketball jatkaa lohkonsa kärjessä.
Ottelutilastot

Liettuassa Henri Kantosen Mazeikiai päätti cupin lohkovaiheen 81-91 (45-39)-tappioon Gargzdaille. Kantonen heitti ottelussa yhdeksän pistettä ja sai kolme merkintää sekä levypallo- että syöttötilastoihin ja kaksi riistoa. Mazeikiain taival cupissa päättyi lohkovaiheeseen, kun se voitti kuudesta ottelustaan yhden.
Ottelutilastot

Perttu Blomgren oli vahvassa iskussa, kun Domzale voitti Slovenian liigan kärkikamppailussa Krkan 83-80 (48-44). Blomgren oli Domzalen parhaimmistoa 15 pisteen, neljän levypallon ja viiden syötön tilastoilla. Domzale on nyt voiton päässä sarjaa johtavasta Krkasta.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bolognan apuvalmentajana toimiva Lassi Tuovi juhli voittoa Brescian kaatuessa 88-76 (49-44). Bologna jatkaa sarjan piikkipaikalla.
Ottelutilastot

Jussi Laakso teki debyyttinsä Merlins Crailsheimin päävalmentajana ja vastassa oli heti tuttu kasvo, kun vastapuolen joukkuetta käskytti Joonas Iisalo. Iisalon Academics Heidelberg nappasi kauden toisen voittonsa numeroin 93-86 (44-46).

Tappio jätti Crailsheimin sarjan hännille yhdellä voitolla.

- Ensinnäkin onnittelut Heidelbergille voitosta. Se oli tärkeä ottelu molemmille joukkueille ja ikävä kyllä emme pystyneet voittamaan tänään. Yritimme pelata hieman aktiivisemmin puolustuksessa ja pystyimme näkemään kehitystä, mutta emme ole vielä yltäneet potentiaaliimme. Olemme harjoitelleet yhdessä vasta viisi päivä etkä voi vielä odottaa liikoja. Me jatkamme työntekoa ja pelaajani taistelivat 40 minuuttia, Laakso mietiskeli Bundesliigan verkkosivujen mukaan.

Toista kauttaan Heidelbergissä päävalmentajana toimiva Iisalo toivotti Laakson tervetulleeksi Bundesliigaan.

- Haluaisin onnitella Jussia ja toivottaa hänelle ja Merlinsille onnea loppukautta ajatellen.
Ottelutilastot

 
1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

14.11.2019 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin naulasi voittoheiton sisään ja Teneriffan putkelle jatkoa

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän heitti voittoheiton sisään muutama sekunti ennen loppua Mestarien liigan ottelussa Gaziantepiä vastaan.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

Näytä lisää vastaavia