Alumnitoiminta

Get Back in the Game! Koripalloyhteisön alumni-verkosto tuo uusilla ohjelmilla lajia rakastavat takaisin koripallon pariin.

Get Back in the Game!

Koripallomuseon käynnistämä Korisalumniyhteisö koostuu niistä motivoituneista korisihmisistä, joille laji on antanut paljon ja jotka haluavat antaa lajille takaisin. Korisalumniverkosto on auki kaikille niille, jotka ovat olleet mukana suomalaisessa koripallossa, ja joilla on halu vaikuttaa lajiyhteisön piirissä jatkossakin.

Korisalumnihenkeä kuvastaa toiminnan ”henkisen isän” Petteri Petersenin johtoajatus, jossa peli toimi alustana henkilökohtaiselle ja elinikäiselle oppimiselle, kehittymiselle, ja ystävyyssuhteille.

Alumnien yhteinen tavoite on tukea nykyisten ja tulevien sukupolvien kokemuksia koripallon parissa, sekä aktivoida "vanhoja" yhteisöön mukaan. Alumniyhteisö tuottaa erilaisia ohjelmia ja tapoja vaikuttaa ja auttaa koripalloyhteisön nykyisiä aktiivijäseniä, eli pelaajia, valmentajia, tuomareita sekä seuratoimijoita.

Mitä alumnina toiminen sisältää?

Korisalumnina edistät suomalaista koripalloa, sen perinteitä, ja tulevaisuutta haluamallasi tavalla. Periaatteina meillä on:

 • Kannustaminen oma-aloitteisuuteen
 • Paikallisuus
 • Omien verkostojen laajentaminen, ja
 • Lajikulttuurin edistäminen

 

Mitä ohjelmia Korisalumniyhteisö järjestää tällä hetkellä?

Korisalumnina sinulla on mahdollisuus valita itsellesi mieluisin tapa antaa lajiyhteisölle takaisin. Me olemme käynnistäneet seuraavat tavat toimia alumnina:

 • Kummipelaajan tukeminen (kts. esimerkkejä)
 • Paikallista toimintaa seuratasolla (ota yhteys, jos haluat luoda esim. paikallisen alumnijaoston - autamme kontaktoinnissa ja käynnistyksessä)
 • Kentältä johtajuuteen -mentorointiohjelma (Lue lisää.)
 • Vuotuinen Alumnigaala (koronatilanne estää toistaiseksi toteutumisen)
 • 3x3-turnaus Kisakalliossa (koronatilanne estää toistaiseksi toteutumisen)
 • Golf-turnaus Kisakalliossa (2021)
 • Koripallolehti Ribarin toteuttaminen alumnien avulla
 • Vuotuiset seminaarit (koronatilanne estää toistaiseksi toteutumisen)

 

Toimintaa kannustetaan kehittämään paikallistasoilla alumnilähtöisesti eli kaikki uudet ideat ovat lämpimästi tervetulleita!

 

Maksaako alumnina toimiminen mitään?

Korisalumniyhteisön jäsenyys on ILMAINEN. Tärkeintä meille on, että mahdollisimman moni liittyy mukaan! Jäsenyyteen kuuluu Alumniyhteisön julkaisema RIBARI-lehti. Liittyminen ei maksa eikä velvoita. Annat vain sähköpostisi, jotta alumnikirje saavuttaa sähköpostisi aika ajoin. Liittyminen ja kuuluminen yhteisöön on kaikille avointa, sarjatasosta riippumatta.

 

Mikä on alumni?

Alumni-termi juontaa juurensa yliopistomaailmasta, jossa entisiä opiskelijoita kutsutaan alumneiksi. Ylpeys kuulua entisen korkeakoulun yhteisöön yhdistää alumneja. Korisalumneja luonnollisesti yhdistää arvostus koripalloa ja siltä saatuja elämän eväitä kohtaan.

 

ILMOITTAUDU JA LIITY ALUMNIYHTEISÖÖN: TÄSTÄ!

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Alumnitoiminnan logo

Logoa saa käyttää vapaasti kaikkeen koripallon alumnitoimintaan, joka on vapaaehtoisuuteen perustuvaa. Kaupallinen yhteistyö selvitettävä Koripallomuseon kanssa. LATAA LOGO.

 

Jos tarvitsette paikallistasolla ideoita tai käynnistysapua alumnitoimintaan - ottakaa yhteyttä!

Jari Toivonen
Alumnikoordinaattori
jari.toivonen@koripallomuseo.fi
040 5708078