Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

9.10.2023 07:24 Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

Sasu Salinista tuli Teneriffan ennätysmies. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin upotti Breogania vastaan yhden kolkin sukkaan ja hän on nyt heittänyt Teneriffan paidassa ennätykselliset 303 onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Samalla Salin oli johdattamassa Teneriffaa kauden avausvoittoon, kun Burgos kaatui jatkoajan jälkeen 88-81 (74-74, 29-27). Salin sai tilastoihinsa kolme pistettä, neljä levypalloa ja riiston.  
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paris Basketballin kiireinen viikko sai maukkaan päätöksen, kun se palasi voittojen tielle kaatamalla paikallisottelussa Metropolitansin 93-86 (52-47). Mikael Jantunen oli jälleen pirteänä yhdeksän pisteen, seitsemän levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksassa suomalaisvalmentajat eivät päässeet viikonlopun otteluissa voittojen makuun. Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen nöyrtyi Vechtan vieraana 72-103 (42-55). Kivimäki heitti ottelussa viisi pistettä ja antoi kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg hävisi kotonaan Oldenburgille 83-92 (40-46).
Ottelutilastot

Crailsheim Merlinsissä apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert joutui niin ikään pettymään, kun Göttingen oli kotikentällään vahvempi kahden jatkoajan jälkeen 110-104 (99-99, 90-90, 39-44).
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervola lukeutui jälleen Ehingen Urspringin parhaimmistoon 77-65 (28-29)-voitossa Black Forest Panthersista. Mervola nakutti 11 pistettä ja täytteli tilastoriviään myös neljällä levypallolla, kahdella syötöllä ja kolmella riistolla.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Severi Kaukiainen pääsi juhlimaan Patrioti Levicen kanssa 97-63 (49-31)-voittoa Prievidzasta. Kaukiainen heitti ottelussa seitsemän pistettä ja saalisti lisäksi neljä levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihonen saalisti viisi pistettä, neljä levypalloa ja kolme riistoa, kun Radom kaatoi Krakovan 76-74 (39-35). Samalla Radom avasi kauden voittotilinsä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Virtus Bologna jätti Varesen vaille mahdollisuuksia voitettuaan 115-84 (55-39). Bologna on voittanut molemmat ottelunsa.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Klosterneuburgin vieraana 56-49 (29-24). Swans Gmundenin saldona Itävallan liigassa on nyt voitto ja tappio. 
Ottelutilastot

 
21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

24.6.2024 11:54 Susijengi

Petteri Koponen San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

Näytä lisää vastaavia