Susijengi korkkasi Metro Areenan voitolla, nuori kaarti ”ilmiömäisen rohkea”

31.8.2018 22:11 Susijengi järjesti lämpimät tupaantuliaiset uudessa kotiluolassaan Espoo Metro Areenassa päihittämällä nuorella ja nälkäisellä kokoonpanollaan Latvian 80-73 (39-37). Suomen puolustus oli rautaa läpi ottelun ja Antti Kanervon liekinheitin sytytti Susijengin hyökkäyksen päätösneljänneksellä ilmiliekkeihin.

Susijengin tupaantuliaiset: ensimmäinen voitto Latviasta kymmeneen vuoteen. Kuva: Ville Vuorinen

Susijengin tuoreen kotiluolan 3182-päinen kotiyleisö koki sydämentykytyksiä, kun Latvia oli karata tyystin kolmannen neljänneksen loppupuolen 11-0-juoksullaan, joka vei sen 45-53-johtoon. Juho Nenosen pitkä kakkonen kuitenkin katkaisi latvialaisten flown ja hetkeä myöhemmin Susijengin kapteeninnauhaa kantanut Jamar Wilson nappasi laumansa selkäänsä molemmissa päissä kenttää.

Päätösneljänneksellä yleisön verkkokarvoille piirtyi tuttuja muistoja viime marraskuun Bulgariaa vastaan pelatusta MM-karsintaottelusta: Antti Kanervolle asetettiin skriinejä, jotka heittäjä-ässä käytti fiksusti saaden tarvittavasti tilaa kaukoheittoihin.

Antti Kanervon peli-ilme. Kuva: Ville Vuorinen.

Kun Kanervon ranne lämpenee, niin se lämpenee kuin mikroaaltouunissa. Äänekosken miehen kolme peräkkäistä kolmosta toivat Suomelle vipuvarren, jonka Wilsonin no look -syöttöä Matias Ojalalle väänsi kymmenen pisteen johdoksi 72-62.

Latvialaiset kykenivät vielä kipuamaan yhden pisteen päähän, kun kellossa oli aikaa reilut kaksi minuuttia.

"Jammu" Wilsonin taidonnäyte. Kuva: Ville Vuorinen.

Aikalisän jälkeen suoritusvarmuus löytyi jälleen. Susijengin puolustus piti viimeiset kaksi minuuttia latvialaiset nollilla ja viimeistään Wilsonin puolustajamerestä veivaama lay-up ratkaisi voiton suomalaisille.

Tuovi: ”Kamppailu ja terävyys”

– Yleensä meillä on ollut vaikeaa kamppailutilanteet fyysisempää Latviaa vastaan. Tänään kamppailimme heti alusta lähtien ja olimme terävästi pelissä kiinni. Kyllä se osoittaa, että emme tulleet tähän peliin pelkästään tämä viikko alla, vaan on ollut haastajamaajoukkuetta ja muita tapahtumia, jotka kantoivat siihen, että olemme valmiimpia pelaamaan kovia otteluita, Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi kertoi ottelun jälkeen.

Susijengi oli ottelun päällä ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Pieni notkahdus kolmannella neljänneksellä oli kostautua, mutta joukkuepuolustus piti huolen, että lopussa taisteltiin voitosta.

6. pelaaja pääsi nauttimaan susipuolustuksesta parhaimmillaan. Kuva: Ville Vuorinen.

– Kanervon kolmosten kautta saimme hyökkäyspään auki, mutta kyllä se puolustukseen ratkesi. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ruorissa, kun saimme levypallot ja pääsimme juoksemaan. Ilman sitä meillä ei ole mahdollisuuksia saada peliä haltuun.

Susijengi vei levypallot 48-44 ja onnistui pakottamaan Latvian 15 menetykseen, kun taas suomalaiset pitivät pallosta mainiosti huolta sortuen vain viiteen menetykseen.

Nuoret nälkäiset sudet ja laumanjohtaja

Poikkeuksellisen nuorella kokoonpanolla pelanneen Susijengin kokoonpanoon kuului peräti neljä tulokasta (Matias Ojala, Ville Tahvanainen, Ricky Waxlax, Henri Kantonen) ja kolme alle viisi miesten maaottelua pelannutta (Topias Palmi, Fiifi Aidoo, Mikael Jantunen).

Ojala (4/1) kunnostautui rouhijana, Aidoo (7/1) ajoi muutamaan kertaan urheilullisesti korille ja väläytteli taitojaan puolustuspään terrierinä sekä Palmi (7/5) pääsi esittelemään hyökkäyspään taitojaan.

Matias Ojala teki oivan ensiesiintymisen. Kuva: Ville Vuorinen.

– Tätä varten on taas treenattu koko kesä, että pääsee jälleen pukemaan Susijengin paidan päälle. Joukkueella ja itsellä meni ihan hyvin. Sain tuotua energiaa kentällä ja tuli tehtyä pari koriakin, Palmi kommentoi ottelun jälkeen.

Jo MM-karsinnoissa irti päässyt Jantunen taas viilsi parketilla kuin veteraani keräten Susijengi-uransa ensimmäisen tupla-tuplan 10 pistettä ja 11 levypalloa.

Konkariosastolla Kanervon (17/4/3 syöttöä) lisäksi hyökkäyspään sytyttäjänä toimi päätösneljänneksellä isoja heittoja upottanut Juho Nenonen (7/3). Suomen pistekärki ja ehdoton kentän kuningas oli kuitenkin Wilson, joka taiteili 19 pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Laumanjohtaja oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa esiintymisestä.

Juho Nenonen nakutti tärkeitä heittoja Susijengille. Kuva: Ville Vuorinen.

– He tekivät enemmän kuin hemmetin hyvää duunia. Pukukopissa katsoin ympärille ja mietin, kuinka paljon uusia kasvoja ympärillä on. Oli ilmiömäistä, miten rohkeasti jokainen uusista pelaajistamme pelasi, Wilson virkkoi.

– He ovat varmaan katsoneet kokeneempiaan pelaamassa, koska he tulivat ja pelasivat samalla tavalla.

Susijengi pelaa seuraavan kerran Espoo Metro Areenalla ensi keskiviikkona 5. syyskuuta, kun Suomen vieraaksi matkustaa Euroopan ehdottomaan kärkeen kuuluva Liettua.

Lisätietoja: Ottelutilastot
Lisätietoja: Ottelutilastot.pdf

 
7.7.2024 01:16 Susijengi

Susijengin suuryllätys jäi kynnenraapaisun päähän, Euroopan mestari Espanja olympiakarsintojen finaaliin

Susijengi oli lähellä shokeerata koko koripalloilevaa maailmaa lauantai-illan olympiakarsintojen semifinaalissa Valenciassa. Hengen päälle saanut Susijengi kohosi 11 pisteen takaa parhaimmillaan viiden pisteen johtoon ja pakotti Euroopan mestari Espanjan käyttämään kaikki keinot työkalupakistaan yltääkseen 81–74 (38–30) -kotivoiton.

2.7.2024 22:44 Susijengi

Bahama kiristi intensiteettiä tauon jälkeen, hyydytti Susijengin hurmoksen

Susijengi kypsytteli Valencian olympiakarsintojen avausottelussa yllätystä heti kättelyssä karkaamalla alkujännityksen karistettuaan parhaimmillaan 54–42-johtoon kolmen NBA-miehen Bahamasta. Pelin jälkipuoliskolla Bahama käänsi Buddy Hieldin johdolla momentumin ja liukasteli 85-96 (54-47) -voittoon 19-vuotias V.J. Edgecombe viimeistelijänään.

1.7.2024 14:13 Susijengi

Bahama NBA-eturiveineen Susijengin avaushaaste olympiakarsinnoissa

Susijengin ensimmäiset olympiakarsinnat 36 vuoteen pyörähtävät käyntiin huomenna tiistaina illansuussa Suomen aikaa Espanjan Valenciassa. Turnauksen avausottelussaan Susijengi saa vastaansa kivikovan NBA-kolmikon Eric Gordon-Buddy Hield-Deandre Ayton johtaman Bahaman, joka esitti vakuuttavia otteita vuoden takaisissa esikarsinnoissa Argentiinassa.

28.6.2024 21:55 Susijengi

Tampereen taika pitää! Susijengi luuttusi Latvialla lattiaa

Susijengi piti perjantaina huolen siitä, että edes viime kesän MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Latvia ei saanut avattua vierasjoukkueen voittotiliä Tampereen Nokia Areenalla. Kollektiivina metsästänyt Susijengi löysi Olivier Nkamhouan ja Alexander Madsenin johdolla sankaria toisen perään ja kuittasi kenraaliharjoituksestaan 90-84 (42-38) -voiton.

28.6.2024 11:31 Susijengi

Susijengi kolmellatoista miehellä Latviaa vastaan, Nkamhoua ja Kaukiainen tekevät kesän ensiesiintymisensä

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on nimennyt kolmentoista miehen kokoonpanon perjantai-illan otteluun Latviaa vastaan. Tampereen Nokia Areenan parketilla kuluvan kesän ensimmäisen ottelunsa susipaidassa pelaavat Olivier Nkamhoua ja Severi Kaukiainen.

27.6.2024 14:12 Susijengi

Euroopan kuntopuntarin kärkijoukkue Latvia tarjoaa Susijengille äärimmäisen tasonmittarin

Susijengi pääsee perjantaina maailmanluokan haasteen eteen, kun viime kesän MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Latvia saapuu Tampereen Nokia Areenalle olympiakarsintojen kenraaliharjoitukseen. Hanno Möttölän mukaan Latvialla on etunaan taitavien yksilöiden lisäksi kollektiivisen, kurinalaisen joukkuepelin kulttuuri.

25.6.2024 21:54 Susijengi

Kylmähermoinen Sasu Salin upotti Uuden-Seelannin summerin soidessa

Koko ottelun ajan pelitilanneheittojensa kanssa tuskaillut susikapteeni Sasu Salin osui tiistai-iltana tärkeimmällä mahdollisella hetkellä. Sekuntien käydessä vähiin Sasu nappasi Jacob Grandisonin nappisyötön käsiinsä, kääntyi 180 astetta ja upotti summerin soidessa pari metriä viivan takaa kolmosen, jolla Susijengi kuittasi 73-70 (38-35) -voiton Uudesta-Seelannista.

24.6.2024 18:25 Susijengi

Susijengi kolmellatoista pelaajalla Uutta-Seelantia vastaan, Tumba ja Muurinen debytoivat

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on nimennyt kolmentoista pelaajan miehistön otteluun Uutta-Seelantia vastaan. Miesten maaotteludebytantteja nähdään tiistai-iltana Espoo Metro Areenalla kaksi: kotkalainen Peli-Karhujen kasvatti Thomas Tumba, 23, ja Järvenpään Beat Basketin kasvatti Miikka Muurinen, 17.

13.6.2024 19:11 Susijengi

Susijengi Rising Stars nosti tasoaan, Latvia rankaisi huolimattomuudesta

Susijengi Rising Starsin suorittaminen oli torstain maaottelussa Latvian haastajamaajoukkuetta vastaan pykälää parempaa kuin eilen, mutta harmittavat merkkausvirheet söivät nuorilta susilta saaliin. Päätösjakson puolenvälin pallonmenetykset kostautuivat ja Latvia kuittasi tasaisesta pelistä 70–62 (41–37) -voiton Riiassa.

13.6.2024 10:39 Susijengi

Susijengin vieraaksi saapuva Uusi-Seelanti nimesi olympiakarsintaryhmänsä

Susijengin vieraaksi tiistaina 25.6. Espoo Metro Areenalla pelattavaan kesänavausmaaotteluun saapuva Uusi-Seelanti on nimennyt olympiakarsintaleiritysmiehistönsä. Mukana päävalmentaja Pero Cameronin joukossa on lähes koko viime kesän MM-kisaryhmä.

Näytä lisää vastaavia