Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

30.12.2023 09:12 Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

Mikael Jantunen ja Elias Valtonen pääsivät juhlimaan voittoja joulun jälkeen. (Kuva: FIBA)

Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikkansa Copa del Rey'ssä kaadettuaan Joventut Badalonan selvästi 102-89 (45-43) Valtosen kirjauttaessa yhden syötön.

Voitolla Manresa sinetöi sen, että se on kahdeksan parhaan joukkueen joukossa runkosarjan avauskierroksen jälkeen. Samalla se lunasti lipun helmikuussa Malagassa pelattavassa Copa del Rey'ssä. Manresan saldo on nyt yhdeksän voittoa ja seitsemän tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sasu Salinin Teneriffa puolestaan piti omat Copa-haaveensa vielä elossa hakiessaan Granadasta 80-68 (38-30)-voiton. Salin kartutti joukkueensa kassaa kahdeksalla pisteellä, viidellä levypallolla, kahdella syötöllä ja kolmella riistolla. Teneriffa on tällä hetkellä yhdeksäntenä kahdeksalla voitolla ja kahdeksalla tappiolla.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi jo oman paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä voittaessaan London Lionsin 94-77 (54-46). Jantunen kantoi kortensa kekoon neljällä syötöllä ja neljällä levypallolla.

EuroCupin runkosarja pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkosta, josta lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenevät suoraan puolivälieriin ja neljä seuraavaa hakevat paikkaa kahdeksan joukossa ensimmäisen pudotuspelikierroksen kautta. Paris Basketball pitää A-lohkon piikkipaikkaa hävittyään 13 ottelustaan vain yhden ja runkosarjaa on viisi kierrosta jäljellä. Paris varmisti jo paikkansa pudotuspeleissä ja on samalla tiukasti kiinni myös suorassa puolivälieräpaikassa.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Edon Maxhuni liekitti 20 pisteellään Le Portelin voittoon Limogesista lukemin 76-66 (40-33). Maxhuni oli isossa roolissa ottelun ratkaisuhetkillä paukuttamalla päätösneljänneksellä kahdeksan pistettä. Hän täytteli tilastojaan myös kahdella levypallolla, kolmella syötöllä ja neljällä riistolla.

Le Portel on tasapisteillä neljän muun joukkueen kanssa sijoilla 6-9.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikko Larkaksen Strasbourg puolestaan taipui Chalon/Saonelle 82-86 (38-33). Strasbourg on tasaisessa sarjassa 13.
Ottelutilastot

Ilari Seppälä jäi tällä kertaa levypalloon ja syöttöön Saint-Chamondin hävitessä Gries-Souffelille 72-88 (44-42). Saint-Chamond on Ranskan ProB:ssä seitsemäntenä voitettuaan 14 ottelustaan kahdeksan.
Ottelutilastot

Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo jatkaa Viron ja Latvian yhteisliigan kärkipaikalla, kun se kaatoi Latvijas Universitaten 89-78 (52-48). Kaukiainen järjesteli joukkueensa hyökkäyspeliä jakelemalla seitsemän syöttöä ja lisäksi hän auttoi joukkuettaan kahdeksalla pisteellä, levypallolla ja riistolla.
Ottelutilastot

Slovenian liigassa Perttu Blomgren oli Domzalen ykkösnimi 19 pisteen saldollaan, mutta Skofja Loka oli kotonaan niukasti vahvempi 79-78 (37-26). Blomgren täytteli tilastojaan myös viidellä levypalolla, neljällä syötöllä ja kahdella riistolla. Domzale pitää sarjassa kakkospaikkaa.
Ottelutilastot

Qatarin liigassa Mubashar Alin edustaman Al Khorin kurssi ei ota kääntyäkseen, kun se hävisi Al Ahlille 62-85 (30-41). Ali täytteli tilastojaan kahdeksalla pisteellä, seitsemällä levypallolla, syötöllä ja kolmella torjunnalla. Al Khor on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Euroliigassa Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna haki niukan 77-75 (41-36)-voiton Belgradista Partizanin vieraana. Bologna on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa suomalaisvalmentajien joukkueilla oli vaikeaa. Daniel Jansson pääsi ottamaan yhteen valmentajalegenda Pablo Lason kanssa, kun Tigers Tübingen isännöi Bayern Müncheniä. Tigers ei pystynyt yllättämään, vaan hävisi kotonaan 74-96 (32-46).
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg puolestaan koki kirvelevän 109-113 (49-45, 96-96)-jatkoaikatappion Göttingenille.

- Peli olisi voinut kääntyä molempiin suuntiin. Jos olisimme tehneet yhden korin lisää, jos emme olisi menettäneet palloa tai jos olisimme rikkoneet jossain tietyssä kohtaa, olisimme voittaneet tänään. Kokonaisuudessaan otimme askeleen eteenpäin, Iisalo harmitteli ottelun lehdistötilaisuudessa Bundesliigan kotisivujen mukaan.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim jäi puolestaan Chemnitz 99ersin jalkoihin häviten 67-95 (40-48).

Crailsheim ja Heidelberg pitävät sarjassa perää kahdella voitolla. Tübingen on neljällä voitollaan 14.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Swans Gmunden palasi joulupöytien ääreltä vahvasti tositoimiin kaataessaan paikallisvastustajansa Flyers Welsin 78-71 (36-30). Swans jatkaa sarjassa jaetulla kakkospaikalla.
Ottelutilastot

 
12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

11.10.2019 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin VEF Riika aloittanut tappioitta - Koposen Bayern München kaatui Euroliigassa

Euroliigan hallitseva mestari Moskovan TsSKA oli liian kova pala purtavaksi Petteri Koposen Bayern Münchenille. Alexander Madsenin VEF Riika on aloittanut kauden komeasti puhtaalla pelillä.

Näytä lisää vastaavia