Susijengin takamiehet tehokkaina

15.4.2024 11:00 Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

Sasu Salin sai heittokätensä kuumaksi Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun hän pussitti neljästi bonusrajan takaa keräten 12 pistettä Teneriffan voittaessa Bilbaon 101-84 (47-51). Salin koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Teneriffa on viidentenä taistellen tiukasti pudotuspelien kotiedusta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjapaikastaan taisteleva Granada joutui kotonaan tunnustamaan Valencian paremmakseen numeroin 81-88 (39-31). Elias Valtonen kantoi kortensa kekoon neljällä pisteellä, neljällä levypallolla sekä kahdella syötöllä. Granada on 16.

Tappion koki myös Alexander Madsenin Andorra, joka taipui vieraissa Gran Canarialle niukasti 92-97 (47-39). Madsen kasasi rivilleen pisteen, kaksi levypalloa ja syötön. Andorra on 13.

LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes jatkaa taistelua noususta kaadettuaan Gipuzkoan 90-81 (52-39). Murphy saalisti kuusi pistettä, kuusi levypalloa, kolme levypalloa ja riiston. Estudiantes on viidentenä, mutta vain voiton päässä kakkospaikasta.

Caceresin tuska sarjan häntäpäässä jatkui, kun se hävisi Oviedon vieraana 71-89 (34-46) Remu Raitasen 10 pisteestä huolimatta. Raitanen kaapaisi myös neljä levypalloa. Caceres jatkaa viidennen peräkkäisen tappion myötä toiseksi viimeisenä.

Ranskan liigassa Mikko Larkaksen Strasbourg otti tärkeän voiton kukistaessaan Gravelines-Dunkerquen 68-65 (40-31). Larkaksen apuvalmentama Strasbourg on kahdeksantena ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

ProB:ssä Ilari Seppälä pääsi kuumaksi, kun hän laulatti sukkaa 21 pisteen edestä, mutta Saint-Chamond hävisi Vichyn vieraana 74-85 (34-35). Seppälän tilastot saivat täytettyä myös kahden levypallon, kahden syötön ja kahden riiston muodossa. Saint-Chamond on yhdeksäntenä.

Islannissa saatiin pudotuspelit käyntiin ja Ville Tahvanaisen Alftanes hävisi ensimmäisen ottelun Keflavikin vieraana 92-99 (37-51). Tahvanainen johti joukkuetta 21 pistesaaliilla, viidellä levypallolla, viidellä syötöllä ja riistolla.

Viikonlopun kierros ei tuonut suomalaisvalmentajien joukkueille helpotusta Saksan Bundesliigassa, kun sekä Merlins Crailsheim että Tigers Tübingen hävisivät.

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin käskyttämä Crailsheim hävisi Braunschweigin vieraana 88-98 (40-48).

Aatu Kivimäen 10 pistettä, neljä syöttöä ja riistoa eivät kantaneet Daniel Janssonin valmentamaa Tigers Tübingeniä voittoon. Tigers hävisi Niners Chemnitzin vieraana 82-113 (41-52). Sekä Merlins että Tigers ovat viimeisinä putoajan paikalla.

Liettuan liigassa Daniel Dolencin Mazeikiai hävisi kotonaan Jonavalle 62-79 (36-46) Dolencin kasatessa rivilleen kolme pistettä ja kolme levypalloa.

Mikael Laihosen ja Radomin kausi Puolan 1. divisioonassa päättyi 95-88 (47-39)-voittoon Mickiewicz Romusta vastaan. Laihonen merkkautti neljä pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Radom jäi sarjassa yhdeksänneksi pudotuspelien ulkopuolelle. Se sijoittui tasapisteisiin kahdeksanneksi sijoittuneen Tychyn kanssa, mutta jäi yhdeksänneksi keskinäisen vertailun perusteella.

Laihonen tilastoi kauden aikana keskiarvoikseen 8,4 pistettä, 6,3 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,0 riistoa.
Mikael Laihosen kauden tilastot

Lassi Tuovin Bologna nappasi Italian liigassa 93-85 (49-53)-voiton Cremonasta. Bologna jatkaa sarjassa toisena.

Serie A2:ssa Osku Heinonen heitti 10 pistettä, kun Sangiobbe kaatoi Trapani Sharkin 79-71 (42-25). Heinosen tilasto täyttyi myös kahdella levypallolla. Sangiobbe on lohkossaan viimeisenä.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen Swans Gmunden päätti runkosarjan komeasti kaataessaan kärkijoukkue Klosterneuburg Dukesin 83-81 (38-27). Swans sijoittui runkosarjassa toiseksi.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.