Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

20.3.2023 09:54 Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

Edon Maxhuni, Mikael Jantunen ja Sasu Salin pääsivät viikonloppuna juhlimaan voittoja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin loisti 18 pisteen saldollaan, kun Teneriffa voitti Obradoiron vieraskentällä 78-58 (35-21). Salin sai tilastoihinsa myös yhden syötön ja yhden levypallon. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Remu Raitanen lähenteli tupla-tuplaa kahdeksan pisteen ja yhdeksän levypallon saldolla, mutta Albacete hävisi Ourenselle 74-66 (39-35). Raitanen antoi myös yhden syötön. Albacete on LEB Orossa sijalla 16.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa Italiassa heittäessään 13 pistettä Trevison napattua tärkeän 89-88 (38-36)-voiton Scafatista. Jantunen täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla ja neljällä riistolla. Voitolla Treviso nousi yhdeksänneksi ja on voiton päässä pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Saksassa Edon Maxhuni liekitti Merlins Crailsheimin tärkeään 76-68 (32-37)-voittoon Ulmista. Merlins oli pitkään takaa-ajajana, mutta käänsi pelin itselleen päätösneljänneksellä viemällä sen 29-9.Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies 16 pisteellään ja lisäksi tilastoriville merkittiin viisi syöttöä ja kolme riistoa. Voitolla Merlins jätti putoamisrajan kahden voiton päähän.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Rostock Seawolves otti ison voiton kaataessaan Bambergin 94-88 (48-41). Valtonen kasasi tilastoikseen seitsemän pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan. Voitolla Seawolves nousi kahdeksantena olevan Bambergin kanssa tasapisteisiin.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg taipui Löwen Braunschweigin vieraana 82-89 (43-55). Heidelberg on sarjassa 15.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki hääri tehokkaana 11 pisteen, kolmen levypallon ja neljän syötön tilastoilla, kun Tigers Tübingen voitti Nürnberg Falconsin 105-98 (52-54). Daniel Janssonin valmentama Tigers on Saksan ProA:ssa toisena.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova taipui Voluntarin vieraana 76-84 (45-38). Palmi sai tilastoikseen kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Hopkins täytteli riviään viidellä pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän Saint-Chamondin nousuvire sai jatkoa sen kaataessa Saint-Vallierin 90-85 (42-42). Seppälä heitti ottelussa yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja jakoi neljä syöttöä. Saint-Chamond on nyt 14.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR taipui kotonaan Njardvikille 101-120 (53-49). Alanen oli joukueensa levypallo-, syöttö-, riisto- ja torjuntakuningas merkkauttaessaan 17 pistettä, kuusi levypalloa, seitsemän syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. KR jatkaa sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Norjassa Fiifi Aidoon kausi tuli päätökseen, kun Fyllingen hävisi pudotuspelien avauskierroksella Bärumulle suoraan 0-2.

Bärum meni otteluparissa johtoon voittamalla avausosan vieraskentällä 109-95 (52-44). Aidoo auttoi Fyllingeniä 22 pisteen, seitsemän levypallon, kolmen syötön ja kolmen torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Fyllingen joutui taipumaan 73-87 (37-39) Aidoon ollessa joukkueensa pistetykki 21 pisteen sadolla ja tilastoihin kertyi myös levypallo ja viisi syöttöä.

Aidoo tilastoi kauden keskiarvoikseen 14,2 pistettä, 3,8 levypalloa, 5,1 syöttöä ja 2,1 riistoa.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan liigan ottelussa St. Pöltenin 85-73 (36-33). Voitto oli Swansille yhdeksäs peräkkäinen ja se on tukevasti sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

24.6.2024 11:54 Susijengi

Petteri Koponen San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

Näytä lisää vastaavia