PeKa:n voittoputki jatkuu – Kouvottaret katkaisi ToPo:n voittokulun

20.10.2021 20:28 Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona täydet viisi ottelua. Voittotili karttui Hongalla, PeKa:lla, EBT:llä, HBA:lla ja Kouvottarilla.

Naomi Davenport ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Honka vei jännitysnäytelmän

Espoolaisjoukkue sai vieraakseen vahvan alkukauden pelanneen ViVe:n. Honka selvisi vieraiden loppukiristä ja pääsi juhlimaan voittoa 75-71.

Avauspuolikkaalla kotijoukkue oli hieman vieraitaan edellä ja vei nimiinsä molemmat jaksot. Onnistujia kotijoukkueelta löytyi laajalti, kun puoliajalle mentiin tilanteessa 35-28.

Puoliajan jälkeen peli säilyi pitkälti samanlaisena. Honka kasvatti johtoaan viidellä pisteellä ja päätösjaksolle lähdettiin sen 12 pisteen etumatkalta.

Vimpeli paransi päätösjaksolle. Joukkue aiheutti kotiyleisölle sydämentykytyksiä, mutta voittoon asti se ei tällä kertaa riittänyt. Loppulukemat 75-71 heitti vapaaheittoviivalta Desiree Ramos.

- Lopussa mentiin Vimpelin tempoon mukaan eikä pysytty siinä aggressiivisessa game planissa mikä meillä oli. Onneksi joukkueesta löytyy kuitenkin johtajuutta, jolla saatiin käännettyä peli lopussa meill, Hongan Lotta-Kaisa Paltemaa kertasi.

Ramos heitti lopulta Hongasta korkeimman pistemäärän 19 pisteellä. Hienon ottelun pelasi myös Elsa Lemmilä, joka heitti 12 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Vierasjoukkueen peli oli Kym Roysterin ja Shaylen Burnettin varassa. Royster säkitti 29 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Burnettille kertyi tupla-tupla 22 pisteellä ja 15 levypallolla.

Aika odotetunlainen peli, tiedettiin että Honka puolustaa erittäin aggressiivisesti ja kovaa. Puoliajalla oltiin se seitsemän pistettä perässä ja kolmannessa erässä Honka lähti viemään mutta tosi hyvä runi saatiin tohon viimeiselle erälle. Joukkue ei halunnut hävitä ja taisteli kyllä tyylikkäästi loppuun asti. Lopussa peli olisi voinut kuitenkin kääntyä vielä kummalle vaan. Pitää olla ylpeä siitä ettei luovutettu missään vaiheessa, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala summasi.

Ottelutilasto

PeKa jatkoi hurjaa menoa

Kotkan Peli-Karhut sai vieraakseen viimeotteluissa hieman mollivoittoisesti pelanneen Forssan Alun. Hallitseva Suomen mestari oli vahvempi ja pisteet jäivät Kotkaan 100-56.

Avauspuolikkaalla ensimmäinen jakso oli tasaisempi. PeKa otti sitten luulot pois vierailtaan toisella jaksolla. Joukkue teki tuplasti enemmän pisteitä ja pääsi puoliajalle johdossa  50-30.

Toisella puoliajalla joukkueiden taso-ero tuli entistä enemmän esille. Peli-Karhut oli omaa luokkaansa sekä kolmannella että neljännellä jaksolla. Ottelu päättyi kotijoukkueelle selvästi 100-56.

- Yhdessä tekeminen ratkaisi tämän pelin. Onnistuimme tänään, jokaisella osa alueella, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

Zykera Rice upotti 27 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Naomi Davenportille kirjattiin 23 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Vieraiden pisteykkönen oli Roosa Kosonen, joka teki 21 pistettä.

- Puolustaminen pallollisessa oli parempaa kuin viime pelissä, mutta ongelmat tuli sitten muualle. Nuori joukkue ja oppimisprosessi kesken, FoA:n käskyttäjä Aleksi Suominen kertoi.

EBT:n hieno alku tyrmäsi Catzin

Edellisessä ottelussa kauden avausvoittonsa ottanut Lappeenrannan Catz sai vieraita Espoosta, kun EBT matkasi Etelä-Karjalaan. EBT puolusti kotijoukkueen nurin ja nappasi pisteet mukaansa 87-41.

Espoo Basket Team tuli avauspuoliskolle todella kovalla intensiteetillä. Joukkueen puolustus oli iskussa heti alusta alkaen. Se johti myös hienoon hyökkäyspeliin. Joukkue vei ensimmäisen jakson Alyesha Lovettin johdolla 28-8.

Catz ei saanut toisellakaan jaksolla hyökkäyspeliään toimimaan. Niinpä ero kasvoi vielä seitsemällä pisteellä ja puoliajalle mentiin tilanteessa 45-18.

EBT kasvatti johtoaan viidellä pisteellä kolmannella jaksolla. Ja viimeisteli hienon illan viemällä päätösjakson 24-10. Pisteet matkasivat Espooseen 87-41.

Lovett tilastoi ottelussa tupla-tuplan 23 pisteellä ja 15 levypallolla. Essi Lyytikäinen heitti pääsarjauransa ennätyspisteet 19 pistettä. Catzin tehot olivat pitkälti Brianna Cummingsin varassa. Hän teki 16 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

HBA haki vierasvoiton

Viimeisenä voitottomana joukkueena kauttaan jatkava Tampereen Pyrintö sai vieraita Helsingistä, kun Märsky matkasi Tampereelle. Pyrinnön voiton metsästys jatkuu edelleen, kun HBA haki pisteet 93-70.

HBA:n hyökkäyspeli toimi varsinkin avausjaksolla todella hienosti. Ratkaisijoita löytyi paljon ja varsinkin Teresa Seppälä kuritti kasvattajaseuraansa. Tauolle mentiin vierasjohdossa 31-17.

Toiselle jaksolle peli tasoittui. Pisteitä tehtiin tasatahtiin ja puoliajalle mentiin tilanteessa 52-39.

Pyrintö oli vieraita jäljessä myös kolmannella ja neljännellä jaksolla. Molemmat jaksot merkittiin HBA:lle viidellä pisteellä. Ottelun voitto meni Helsinkiin 93-70.

- Harmittaahan tuo hävitä aina. Mutta meillä on hieno joukkue, jota on kiva valmentaa. 2-3-paikka oli positiivinen juttu, millä pystyttiin vähän häiritsemään HBA:ta, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

Henna Sandvik oli ottelussa paras pisteiden tekijä. Hän heitti 22 pistettä. Elina Aarnisalolle kertyi 16 pistettä ja viisi levypalloa. Anni Jämsä ja Taru Timo upottivat molemmat 18 pistettä Pyrinnölle.

- Tosi hyvät fiilikset. Parannettiin meidän viime pelistä Vimpeliä vastaan paljon. Nyt lähdetään vielä parantamaan ens peleihin ja keskitytään omiin asioihin, Aarninsalo sanoi.

ToPo:n voittoputki katkesi

Kovassa syysvireessä liitävä ToPo sai vieraita Kouvolasta. Kouvottaret katkaisi ToPo:n voittokulun 91-84.

Ensimmäisellä jaksolla pääosaan nousi hyökkäyspelaaminen. Molemmat joukkueet näyttivät parastaan, mutta tauolle mentiin vieraiden johtaessa 32-26.

Toisella jaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin. Niinpä vieraat pääsivät puoliajalle johdossa 51-45.

Kolmannella jaksolla tasainen peli jatkui. Kouvottaret kasvatti johtoaan kahdella pisteellä.

Päätösjakson kotijoukkue aloitti loistavasti. Se kuroi eroa kiinni ja nousi Meri Kanervan vapaaheitoilla tasoihin. Jakson loppu olikin sitten jälleen kouvolaisjoukkueen näytöstä ja pisteet matkasivat Kouvolaan 91-84.

- Emme onnistuneet tänään puolustuspäässä, siellä oli meidän tämän päivän ongelmat, scoraamisessa ei ongelmia niinkään ollut. Täytyy jatkaa työntekoa sillä saralla, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

Kouvottarien ulkomaalaiskaksikko vastasi pitkälti Kouvottarien hyökkäyspelistä. Rashida Timbillan tilastoriville kirjattiin 25 pistettä, 12 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina teki 24 pistettä keräsi yhdeksän levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport teki 31 pistettä ja keräsi 11 levypalloa kotijoukkueelle.

- Vauhtia oli aika paljon pelissä ja suht hyvä tempo. Tuntui, että matsi jojoili aika paljon, aina kun me saimme vähän eroa, niin aina ToPo tuli takaisin. Lopussa ToPon paikkapuolustus sekoitti meidän peliä hetkeksi, mutta olen ylpeä, että vain hetkeksi ja pääsimme siitäkin yli. Todella ylpeä olen meidän joukkueen tämän illan esityksestä ja tyytyväinen voitosta, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig summasi.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.