Catzille avausvoitto – Honka ja ToPo vierasvoittoihin

16.10.2021 20:03 Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voitot merkittiin Lappeenrannan Catzille, Hongalle ja ToPo:lle.

Mari Kihlströmille ja Catzille avauspisteet. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Honka omaa luokkaa

Forssassa kohtasivat kotijoukkue FoA ja Tapiolan Honka. Honka oli murskaava ja vei pisteet 94-41.

Kotijoukkue jäi avausjaksolla täysin telineisiin. Espoolaiset olivat puolestaan hereillä ja aloittivat ottelun 22 peräkkäisellä pisteellä. Lopulta avausjakso päättyi tilanteessa 30-6.

Tauon jälkeen vierailta ei nähty aivan yhtä hurjaa menoa. Honka kuitenkin pelasi sen verran hyvin, että kasvatti johtoaan kuudella pisteellä. Puoliaikatilanne oli espoolaisten hyväksi 53-23.

Vierasjoukkue pelasi jälleen paremman kolmannen jakson ja johto kasvoi jo 44 pisteeseen, kun lähdettiin viimeiselle tauolle.

Päätösjaksolla ero kasvoi jälleen. Tosin voitosta ei enää käyty kovaa taistelua. Honka nappasi kotimatkalle kaksi pistettä lukemin 94-41.

Carmen Tyson-Thomas oli ottelussa täysin pitelemätön. Hän pussitti taululle kauden korkeimman pistemäärän 40 pistettä. Lisäksi hänelle kertyi 16 levypalloa. Sandra Karsten säesti 11 pisteellä. Forssan ykkönen oli Wendion Bibbins 11 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Catz avausvoittoon

Tampereen Pyrintö matkasi Lappeenrantaan vierasotteluun. Molemmat joukkueet hakivat kauden avausvoittoa. Ottelun päätteeksi Catz pääsi juhlimaan avausvoittoa pistein 69-60.

Avausjaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen toimi kiitettävästi. Whisper Fisherin johdolla Pyrintö pääsi tauolle johdossa 23-20.

Toisella jaksolla isompaan rooliin nousi puolustuspelaaminen. Kotijoukkue vei vähäpisteisen jakson neljällä pisteellä ja pääsi puoliajalle pisteen karkumatkalta

Pelin kuva ei muuttunut kolmannellakaan jaksolla. Taru Timo osui kuitenkin hienosti kaaren takaa ja vieraat pääsivät päätösjaksolle kahden pisteen johtoasemasta.

Päätösjaksolla Catz teki Pyrinnön hyökkäämisestä hankalaa. Hyökkäyspäässä vastuuta otti uusi hankinta Brianna Cummings, jonka johdolla lappeenrantalaiset ottivat kauden avausvoiton 69-60.

- Oli meiltä kauden huonoin peli. Catzin puolustus toimi hyvin ja meille tuli 34 menetystä, Pyrinnön Anni Jämsä totesi.

Cummings debytoi Naisten Korisliigassa heti tupla-tuplalla. Hän teki 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Seairra Barrett teki 15 pistettä, keräsi yhdeksän levypalloa ja riisti pallon kuudesti. Maya Brewer teki Pyrinnölle 14 pistettä.

- Olimme tänään aktiivisia ja agressiivisia. Otimme 21 riistoa. Parannettiin levypallopeliä ja pidettiin pallosta paremmin huolta, Catzin Petri Joukainen kertasi.

Ottelutilasto

ToPo vierasvoittoon

EBT sai vieraakseen helsinkiläisen ToPo:n. ToPo oli illan kamppailussa lopulta vahvempi 74-61.

Avausjaksolla nähtiin tasaista vääntöä. Pisteitä tehtiin tasatahtiin ja ensimmäinen jakso päättyi vieraiden hyväksi 17-16.

Toisella jaksolla EBT:n Alyesha Lovett heilutti korisukkaa hyvään tahtiin. Hänen suorituksiensa avittamina espoolaiset nappasivat puoliaikajohdon 35-31.

Kolmas jakso oli sitten ToPo: hallintaa. Joukkue sai hyökkäyspelinsä toimimaan paremmin ja nappasi sen ansiosta johdon jälleen itselleen. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 56-45.

Päätösjakso oli jälleen tasaisempaa peliä. Vierasjoukkue piti kuitenkin huolen siitä, että EBT ei päässyt enää kunnolla taistelemaan voitosta. Voitto kirjattiin lopulta ToPo:lle 74-61.

- Tultiin peliin tänään hieman vaisusti ja ensimmäinen puoliaika oli vaikea. Toisella puoliajalla olimme parempia ja sen takia voitimme tänään, ToPo:n Meri Kanerva kertasi.

Taru Tuukkanen oli vaikea pideltävä korin alla. Hän teki 11 pistettä ja keräsi 19 levypalloa. Erika Davenport ylsi niinikään tupla-tuplaan. Hän heitti 16 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. EBT:n riveistä Lovett sai lopulta kasaan 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

- Pelasimme tänään 20 minuuttia hyvin, mutta sitten väsähdettiin. Tämän jälkeen hävittiin levypallopeli, EBT:n Amanda Niinikoski kertasi.

Ottelutilasto

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

22.11.2021 12:15 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus tänään suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuussa.

21.11.2021 20:08 Naisten Korisliiga

Vimpeli palasi voittajaksi

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Se olikin todellinen trilleri, josta voittajana selvisi lopulta ViVe.

20.11.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kolmen pelin ilta – Catz tuplasi voittosaldonsa

Lauantaina pelattiin kolme ottelua. Niissä voittoihin ylsivät PeKa, Forssan Alku ja Catz.

19.11.2021 20:47 Naisten Korisliiga

EBT:lle kolmas perättäinen voitto

Perjantaina Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT kaatoi Märskyn 90-71 ja otti kolmannen voittonsa marraskuussa.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:43 Naisten Korisliiga

PeKa sarjakärkeen – FoA ja EBT yllätyksiin

Naisten Korisliigassa tositoimiin palasi kahdeksan joukkuetta. Voittajiksi selviytyivät PeKa, HBA, EBT ja FoA. Samalla ratkesivat joukkueet, jotka taistelevat tänä vuonna Suomen Cupin voitosta. Pokaalia metsästävät PeKa, ViVe, Kouvottaret, ToPo, HBA, EBT, Honka ja FoA.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

6.11.2021 17:25 Naisten Korisliiga

ToPo maajoukkuetauolle voitolla

Lauantaina pelattiin Naisten Korisliigassa viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa. ToPo otti siinä kotonaan pisteet 79-73.

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

31.10.2021 20:04 Naisten Korisliiga

Hongalle vierasvoitto Tampereelta

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Tapiolan Honka matkasi Tampereelle ja vei voiton 73-66.

30.10.2021 19:19 Naisten Korisliiga

Lauantaina nähtiin niin hyökkäysiloittelua kuin puolustusjuhlaa – HBA vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat ViVe, Catz, HBA ja Kouvottaret.

26.10.2021 21:12 Naisten Korisliiga

Kouvottaret nappasi selvän voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä Kouvottaret voitti kotonaan Catzin 101-67.

Näytä lisää vastaavia