Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

28.3.2022 08:32 Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

Lassi Tuovi pääsee taistelemaan Ranskan cupin voitosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin. Puolivälierässä joukkue sai vastaansa Ranskan liigan kärkijoukkue Metropolitansin ja Strasbourg voitti komeasti 95-87 (54-40).
Ottelutilastot

Strasbourg voitti välierässä niin ikään yhden sarjan kärkijoukkueista, kun Strasbourg kaatoi Monacon jatkoajan jälkeen 86-73 (70-70, 27-39).
Ottelutilastot

Strasbourg pääsi Ranskan finaalin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018. Finaalissa se saa vastaansa Pau-Lacq-Orthezin. Finaali pelataan Pariisissa 23.4.

- Täytyy aina unelmoida isosti eikä koskaan lopettaa taistelua siitä mitä haluat. Mielestäni se on pääasia mitä pelaajamme osoittivat tänään. Meillä on aika monta pelaajaa tässä joukkueessa, jotka hävisivät kahdesti välierissä viime kaudella. Päätimme, että tänään on meidän vuoromme voittaa, Tuovi totesi Strasbourgin verkkosivuilla.

Jamar Wilson debytoi Boulazacin paidassa pelaten 22 minuuttia ja tilastoiden yhdeksän pistettä ja kaksi syöttöä, mutta joukkue hävisi Nancylle 73-84 (28-48). Boulazac on tällä hetkellä ProB:n putoajan paikalla.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables kaatoi Pont-De-Cheruyn kotonaan 57-51 ja Dolenc nosti kaksi pistettä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Manresa jatkoi vahvasti voitettuaan katalonialaisseurojen ottelussa Andorran selvästi 94-60 (36-21). Valtonen auttoi joukkueensa voittotaivalta kahdeksalla pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä. Manresa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Sasu Salinin ja Emir Sulejamonvicin Teneriffa sen sijaan hävisi Gran Canarian vieraana 77-89 (44-41). Salin pussitti komeasti 16 pistettä ja tilastoihin kertyi myös kaksi levypalloa ja kolme syöttöä. Sulejmanovicille kirjattiin yksi levypallo. Teneriffa on tasaisessa sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan kärkiottelussa Leidenin 78-70 (53-36). Jantunen urakoi joukkueensa suurimmat minuutit (33) kiittäen luottamuksesta 11 pisteen, seitsemän levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

 Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni sen sijaan kärsi vaikeasta heittoillasta Heroes Den Boschin hävitessä Mechelenin vieraana 66-84 (38-40). Maxhunin tilastoiksi kirjailtiin kolme pistettä, viisi levypalloa, kuusi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Alemmassa loppusarjassa Topias Palmi jäi ilman tehomerkintöjä Limburg Unitedin jatkaessa vahvasti 91-75 (42-35)-voitolla Apollo Amsterdamia vastaan.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Alex ja Erik Murphyn Fukushima Firebonds jakoi voitot viikonloppuna Koshigaya Alphasin kanssa.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi vieden pelin nimiinsä 90-81 (51-34) Erik Murphyn pussittaessa 22 pistettä ja tilastoihin merkittiin myös viisi levypalloa ja neljä syöttöä. Alex kantoi kortensa kekoon 18 pisteellä, kuudella levypallolla ja kolmella syötöllä.
Ottelutilastot

 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Seuraavana päivänä Alphas oli tehnyt kotiläksynsä ja kampesi toisesta pelistä 92-75 (28-38)-voiton. Alphas takoi toisella puoliajalla peräti 64 pistettä. Erik Murphy oli jälleen Firebondsin ykkösnimi 21 pisteen, kuuden levypallon, syötön ja torjunnan tilastorivillä. Alexin heittopeli tökki hänen saalistaessa kolme pistettä, mutta kahmi kahdeksan levypalloa, tarjoili joukkuekavereilleen kahdesti sekä torjui kertaalleen. Firebonds on lohkossaan kolmantena.
Ottelutilastot

 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Romanian liigassa Ilari Seppälän Pitesti taipui Targu Jiun vieraana 70-78 (36-29). Seppälä sai kuusi merkintää sekä piste- että syöttötilastoon ja riisti lisäksi kahdesti. Tappiosta huolimatta Pitesti on edelleen toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen luotsaaman Bonnin ensimmäisellä puoliajalla kasvattama etumatka riitti loppuun saakka joukkueen kaataessa Mitteldeutscherin 90-85 (66-38). Bonn johti ottelua parhaimmillaan 30 pisteellä, mutta kotijoukkueen kiri toi sen vahvan päätösneljänneksen (23-5) turvin aina viiden pisteen päähän. Bonn kuittasi kuitenkin viidennen peräkkäisen voittonsa sekä jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

ProB:ssä Daniel Janssonin ja Hussan Dassoukin valmentamalla Tigers Tübingenillä oli vilkas viikonloppu, sillä joukkue oli kahdesti tositoimissa.

Perjantaina Vechta oli kotonaan vahvempi numeroin 93-72 (52-24) Aatu Kivimäen täydennellessä tilastojaan 11 pisteellä, kolmella levypallolla ja viidellä syötöllä.
Ottelutilastot

Sunnuntaina Tigers palasi voittojen tielle makealla tavalla voittamalla kärkijoukkue Rostock Seawolvesin 109-88 (55-38). Kivimäki kuului joukkueen parhaimmistoon 15 pisteen, viiden syötön, levypallon ja kahden riiston saldolla. Tigers nousi sarjassa toiseksi.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alanen kannatteli taas St. Pölteniä, mutta 20 pisteen saldo ei riittänyt siivittämään joukkuetta voittoon Oberwart Gunnersin vieraana. Tiukan taistelun jälkeen St. Pölten joutui taipumaan 77-80 (35-39). Alaselle kirjattiin myös kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. St. Pölten on ylemmässä loppusarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Anton Mirolybov palasi Swans Gmundenin penkin päähän, mutta joukkue koki kirvelevän 98-99 (85-85, 43-41)-jatkoaikatappion Kapfenberg Bullsille. Swans jatkaa ylemmän loppusarjan kakkosena.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin Stjarnan taipui Njardvikille 83-91 (36-51). Hopkins heitti komeasti 19 pistettä ja täydenteli tilastojaan neljällä levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Turkin TBL-liigassa Mubashar Alin Mamak Belediyesi hävisi niukasti vieraskentällä Kagitsporille 77-80 (41-45). Ali kokosi 16 minuutissa viiden pisteen, neljän levypallon, syötön ja torjunnan tilastot. Mamak on kuudentena.
Ottelutilastot

Mestarien liigassa arvottiin puolivälierät

Mestarien liigassa saatiin viikolla jatkolohkot pelattua ja arvottua puolivälieräparit. Valtosen Manresa saa puolivälierässä vastaansa Malagan. Otteluparin voittaja kohtaa Final Four -lopputurnauksen välierässä voittajan otteluparista Cluj-Napoca-Ludwigsburg. Kaavion toisella puolella Strasbourg kohtaa puolivälierässä Hapoel Holonin ja Teneriffa Tofas Bursan.

Puolivälierät pelataan parasta kolmesta -järjestelmällä. Puolivälierat alkavat 5.4. Final Four -lopputurnaus järjestetään Bilbaossa 6.-8.5.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Näytä lisää vastaavia