Korisliigan ennakkokatsaus 4/4: Bisons jahtaa triplaa, Kataja ensimmäistä mestaruutta ja KTP ”yhtä voittoa enemmän”

4.10.2013 Kahdesti perättäin mestaruuden vienyt loimaalainen Nilan Bisons on vahvistunut pelaajarintamalla merkittävästi ja hakee paitsi mestaruusputkelleen jatkoa, myös menestystä Eurocupissa. Kevään finaaleissa Bisonsille taipunut KTP tähtää puolestaan ”yhteen voittoon enemmän” kauden päätteeksi ja Kataja jahtaa avauskultaansa paluumuuttaja Teemu Rannikon johdolla.

EuroChallenge-menestyksen motivoima Kataja Basket lähtee tutulla kokoonpanolla kauteen, mukana mm. Vesa Mäkäläinen.

Uutena miehenä joensuulaisjoukkueessa nähdään pitkän tauon jälkeen Suomeen palaava Teemu Rannikko.

Kataja-fanit saavat viime kauden tapaan paukuttaa rumpujaan EuroChallengessa.

Luottolaituri Sefton Barrett palauttaa KTP:n kultajahtiin.

Samuli Vanttaja tuo kotkalaisjoukkueen isoon päähän lisää kokoa ja osaamista.

Uudistuneen Bisonsin sentterimörssäri Tuukka Kotti odottaa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta ja Eurocup-kautta.

Biisonifanit tuulettelevat suosikkijoukkueelleen Eurocupissa Helsingin Jäähallissa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Kai Kilappa, Matti O. Koskinen, Ville Vuorinen & Tytti Nuoramo.

Vuodesta 2002 alkaen viidesti SM-hopealle ja neljästi SM-pronssille päätyneen Kataja Basketin mestaruusjunalla on nyt vahva kuljettaja, kun viimeiset 13 vuotta Euroopan ammattilaiskenttiä kolunnut Teemu Rannikko (189 cm/33 v) on tehnyt paluun Suomeen ja odottaa nyt ensiesiintymistään Katajan paidassa.

 

Rannikon EM-kisoissa kärsimä sormivamma alkaa olla menneen talven lumia, ja juonikas pelinrakentaja tekee Kataja-debyyttinsä tänään perjantaina Kouvojen vieraana. Paluu Korisliigaan on saanut turkulaislähtöisen pallovelhon innostuneeksi.

 

– Kun viimeksi pelasin Suomessa, nykyiset liigavalmentajat tulivat vastaan pelikentällä; Jukka Toijala, Jyri Lehtonen ja Ari Mikkola nyt ainakin, ja taisi Lassi Tuovikin olla jo yläasteella – eli aikaa on kulunut, Rannikko murjaisee.

 

– Olen kuullut liigasta paljon hyvää ja tuntuu hyvältä olla taas täällä. Toivottavasti pystyn auttamaan Korisliigaa ja tuomaan jotain lisää Katajan loistavaan organisaatioon.

 

Joensuulaisjoukkueen kokoonpano oli jo viime kaudella merkittävän leveä, ja Rannikko saa rinnalleen pohjoiskarjalaiselle urheiluyleisölle tuttuja miehiä Petri Virtasen (183/33), Sami Lehtorannan (205/33), Vesa Mäkäläisen (200/27), Juho Nenosen (202/26), Antti Kanervon (192/24) ja Juho Lehtorannan (195/24) muodossa.

 

Kun laajaan rintamaan lisätään Pyrinnöstä saapunut Jesse Niemi (194/23) sekä valmennusjohdon vakuuttaneet amerikkalaiset Renaldo Major (198/31) ja Mike Morrison (205/23), mestaruus on Joensuussa jälleen ensisijainen tavoite.

 

– Kilpailu on kovaa ja jokaisen on omalla työllään ansaittava minuutit. Ei meillä kuitenkaan viime kaudella ollut leveän rotaation kanssa mitään ongelmia, vaan kaikki sitoutuivat yhteiseen päämäärään ja tekivät kovasti töitä, Katajan luotsi Jukka Toijala arvioi.

 

Viime kaudella EuroChallengen kahdeksan parhaan joukkoon edennyt Kataja osallistuu tälläkin kaudella Euroopan kolmoskilpailuun, tällä kertaa Rannikko moottorinaan. Toijala uskoo joukkueensa olevan entistä valmiimpi viime kauden kokemusten myötä.

 

– Viime kaudella huomasimme jo, että voimme lähteä jokaiseen peliin ihan huoletta pelaamaan voitosta. Tiedämme oman kilpailullisen tasomme ja se riittää.

 

Lisätietoja: Kataja Basket


 

KTP:n koko rohkaisee Toiviaista


Perinteikäs KTP hullaannutti koko Kotkan seudun viime keväänä nousemalla Korisliigan finaaleihin ensimmäisen kerran 19 vuoden tauon jälkeen. KTP käväisi lähellä jättiyllätystä hakemalla finaalisarjassa avausvoiton Bisonsin kotiluolasta, mutta joutui lopulta tyytymään hopeamitaleihin voitoin 3-2.

 

Resepti alkavaan kauteen onkin KTP:n päävalmentaja Sami Toiviaisella selvillä.

 

– Finaalisarjan pelit on analysoitu aikanaan ja pääoppi on tietenkin se, että finaalien viidettä peliä ei kannata hävitä. Tulemme tekemään asioita aika lailla samalla tavalla kuin viime kaudella mutta sillä erotuksella, että kauden viimeinen peli voitetaan, toisen täyden kautensa KTP:ssa aloittava Toiviainen pyörittelee.

 

Kotkalaisten konseptit pysyvät ymmärrettävästi samoina, sillä joukkueen paletti on pysynyt pitkälti entisellään. Kanadalaislaituri Sefton Barrett (196/29) on jo lähestulkoon satamakaupungin oma poika, aivan kuten laiturit Jukka Matinen (203/34) ja Timo Heinonenkin (198/31). Michael ”Larryn poika” Pounds (189/25) tuo tapansa mukaan energiaa peliin ja kotkalaiskasvatti Joonas Lehtorannan (194/19) lopullinen läpimurto lie vain ajan kysymys.

 

Uusia miehiä Kotkassa ovat Kouvolasta etelän lämpöön matkustaneet Samuli Vanttaja (210/22) ja Aleksi Akpaso (192/21), kovameriittinen korinalusmörssäri Chris Owens (204/34) sekä taskuraketti Sharaud Curry (178/26).

 

– Meillä on nyt joukkueessa neljä hyvää isoa pelaajaa, ja aiomme varmasti tuoda vähän uutta konsepteihimme heidän kauttaan. Lisäksi minulla on valmennettavana ekaa kertaa itseäni lyhyempi jenkkipelaaja: veikkaan, että monella tulee kiire ehtiä etukentälle, kun Curry saa pallon käteensä, Toiviainen virnistää.

 

Katajan tavoin KTP pelaa alkavalla kaudella EuroChallengea, sponsorinimellä Team TEHO Sport.

 

– Europelit tuovat varmasti vaihtelua Korisliigan runkosarjaan. Erittäin hieno mahdollisuus, virkkoo Samuli Vanttaja, joka on edellisen kerran pelannut europelejä Espoon Hongassa kaudella 2010/11.

 

Lisätietoja: KTP-Basket


 

Bisonsilla mielessä triplamestaruus ja menestys Eurocupissa

 

Loimaalaisen Nilan Bisonsin lyhyt pääsarjahistoria hakee vertaistaan kotimaan kentillä: loimaalaiset ovat nautiskelleet kahden Korisliiga-kautensa aikana kaksi mestaruutta ja ampuvat entistä kovemmin panoksin uuteen kauteen lähdettäessä.


Vaikka kahden mestaruuden takuumiehet Jeb Ivey ja Martin Zeno sekä Susijengin viikinki Kimmo Muurinen ovat joukosta poissa, mestaruusmiehet Mikko Koivisto (194/26), Matti Nuutinen (200/23), Ville Mäkäläinen (194/28) ja Ryan McDade (201/32) villitsevät edelleen fanaattista loimaalaisyleisöä.

 

Ja kun kotimaisella osastolla paluupostissa ovat tulleet Antto Nikkarinen (185/22), Carl Lindbom (206/21) ja EM-kisojen sentterieliittiin kuulunut Tuukka Kotti (205/32), ovat odotukset Loimaalla syystäkin korkealla.

 

– On ollut kiva tulla organisaatioon, missä asiat tehdään niin hienosti kuin Bisonsissa. Meillä on laaja materiaali ja EM-kisojen jälkeen pidetyt treenit ovat olleet todella laadukkaita, Kotti iloitsee uudesta ympäristöstään.

 

Valmentajavelho Greg Gibson varoittelee kuitenkin luomasta joukkueelle yltiöoptimistisia odotuksia heti kauden alussa: esimerkiksi uusien amerikkalaispelaajien Justin Hawkinsin (201/28), Billy Keysin (188/35), Ralph Sampsonin (211/23) ja uusimman tulokkaan Frank Robinsonin (197/29) sisäänajo on vielä kesken.

 

– Ennen kaikkea meidän pitää päästä harjoittelemaan. Olen nähnyt syksyn aikana Tuukkaa (Kotti) enemmän telkkarissa kuin harjoituksissa. Vaikka meillä on leveyttä ja lahjakkuutta, kestää oman aikansa ennen kuin palaset loksahtavat kohdilleen, Gibson arvioi.

 

Mestaruusjahti saa lisämausteensa siitä, että Bisons edustaa alkavalla kaudella Suomea Eurocupissa ensimmäisenä suomalaisjoukkueena 14 vuoteen. Helsingin Jäähallissa Eurocupin kotiottelunsa pelaava Bisons saattaa kohdata alkulohkovaiheessa mm. Petteri Koposen Himkin.

 

– Seura on isolla satsauksella mukana ja olen tietenkin erittäin motivoitunut, koska en ole vielä urallani päässyt näitä eurosarjoja pelaamaan, Kotti uhkuu.

 

– Onhan tämä ainutlaatuinen tilaisuus. Vielä en ole kuitenkaan uhrannut aikaani Eurocupille, sen aika tulee vielä. Nyt keskitymme liigan avauspeliin, viitoittaa Gibson hallitsevan mestarin tietä.

 

Lisätietoja: Nilan Bisons
 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia