Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

9.9.2017 21:30 Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

Susijengin EM-urakka sai päätöksensä Istanbulissa erinomaisesti heittäneen Italian toimesta.

Suomen pistekärki ottelussa oli kenraali Petteri Koponen...

... jolle tautatukea antoi mm. Sasu Salin.

Susijengi oli ongelmissa Italian vaihtavan palloskriinipuolustuksen kanssa.

Susijengi kiittää 6. pelaajaa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Viimeiselle kymmenelle minuutille astellessa Italia oli 16 pisteen päässä, kunnes Jamar Wilsonin näppärä and one -viimeistely ja Petteri Koposen fiiliskolmonen toivat Susijengin kintereille yhdentoista pisteen päähän. Lopulta reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria Erik Murphyn ajo ja Tuukka Kotin kalastamat vapaaheitot nostivat eron yhdeksään 55-64.

Susijengi sai heti perään vaikeutettua Italian hyökkäyksen hyökkäysajan viimeisille sekunneille, mutta rautahermoinen Daniel Hackett pääsi ajamaan puolustuslinjan keskeltä floater-heittoon. Mikko Koivisto riensi riistoon kautta kentän lävitse lay-upiin kaksi minuuttia ennen loppua ja ero kaveni vielä kertaalleen yhdeksään 57-66, mutta Susijengin menetys ja Hackettin vapaaheitot veivät pelin lopullisesti suomalaisten ulottumattomiin.

– Kunnia Italialle, heillä on kovia pelaajia, jotka pistää pallot säkkiin. He olivat tehneet kotiläksynsä, saivat laatuheittoja ja me juoksimme perässä. Toisella puoliajalla peli-ilmeemme oli parempi, mutta se ei riittänyt, kenraali Koponen kertoi ottelun jälkeen.

Dettmann: ”Meillä kesti liian kauan päästä pelirytmiin”

Italia johti ottelua vajaat 39 minuuttia koko ottelusta repäisten loppuhetkille asti kantaneen eronsa kirurgintarkalla avausneljänneksen heittotyöskentelyllä. Italia nakkasi kuusi kolmosta putkeen heittäen kokonaisuudessaan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kolmoset 6/8.

Hackettin (10/6/3 riistoa) Italian tehonyrkkiin kuuluivat Nicolo Melli (10/5), Luigi Datome (15/3) ja tappavantarkasti vaikeitakin heittoja upottanut Marco Belinelli 22/4). Italia teki Susijengin hyökkäyksen tahmeaksi läpi ottelun vaihtamalla taktisesti kaikki palloskriinit.

– Onnittelut Italialle. He pelasivat varsinkin alussa hyvin liikuttaen palloa ja heittäen tarkasti. Se kertoo paljon, että he tekivät ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin 30 pistettä ja seuraavaan 30 minuuttiin neljäkymmentä, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann aloitti.

Toisella puoliajalla Susijengin puolustuspelaaminen oli jo toisella tasolla. Italialaiset saivat aikaan vain 22 pistettä puoliajan jälkeen, mutta avausneljänneksen ilotulitus kantoi loppusummeriin asti.

– Meillä kesti liian kauan, että pääsimme pelaamaan meidän tyylistä koripalloa.

Suomen ykkönen oli kenraali Koponen (13/2), joka piti henkilökohtaisilla taidoillaan Susijengin pinnalla tiukilla hetkillä ja aloittaen päätösneljänneksen takaa-ajon. Koko turnauksessa Susijengin tasaisin suorittaja Sasu Salin (11/8) oli jälleen omalla tasollaan tarkka-ampujana ja ”Malmin roskisdyykarina”.

Ennennäkemätön alkulohko Helsingissä

Susijengin tie tyssäsi neljänsissä peräkkäisissä EM-kisoissa ennen puolivälierävaihetta. EM-alkulohko Helsingissä oli menestyksekäs loppuunmyytyjen Hartwall Arena -pelin ja neljän voiton myötä, mutta lopulta Italia oli liian vahva Istanbulissa.

– Olen erittäin ylpeä joukkueestani. Pelasimme hyvin ja Helsingissä luoto tunnelma oli jotain, mitä emme ole nähneet ennen. Tappiosta jäi se tunne, että olisimme voineet saada enemmän, mutta tämä mahdollisuus jäi käyttämättä. Mutta sillä tavalla nämä turnaukset menevät: yksi huono neljännes ja se on tervemenoa, Dettmann sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Meillä oli vain yksi tavoite eli voittaa Italia. Energia- ja pelitasomme ei ollut sama kuin Helsingissä ja se oli siinä. Kaikki kunnia Italialle, he olivat tänään parempi joukkue.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

13.9.2015 Maaottelu

Susijengi taisteli Serbiaa vastaan, EM-kisat päätökseen saappaat jalassa

MM-hopeamitalisti Serbia osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi Susijengille EM-kisojen pudotuspeleissä numeroin 94-81 (48-43). Susijengi taisteli kolme neljännestä tasaisesti, mutta serbialaiset repivät eron päätösneljänneksen alussa heittämällä neljä peräkkäistä kolmosta pussin pohjalle.

10.9.2015 Maaottelu

Kookas Puola jyräsi Susijengin EM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi joutui tyytymään tappioon EM-alkulohko A:n viimeisessä pelissään, kun isokokoinen Puola pakotti Suomen pelaamaan omalla tempollaan. Susijengi oli vielä kiinni kolmannen neljänneksen alussa, mutta kehno heittopeli ei riittänyt takaa-ajoon, vaan Puola nappasi 65-78 (41-42) -voiton. Susijengi eteni EM-kisoissa puolivälieriin, joissa vastaan tulee MM-hopeamitalisti Serbia.

9.9.2015 Maaottelu

Susijengi ulvoi Bosnia-Hertsegovinan kumoon, EM-jatkopaikka varmistui

Susijengi varmisti jatkopaikkansa EM-kisoissa superonnistumisella oikeaan paikkaan Montpellierin huutomyrskyssä. Susijengin torahammas eli aggressiivinen puolustus ruokki onnistumisia ja itseluottamusta hyökkäykseen, minkä myötä Suomi jylläsi ylivoimaiseen 59-88 (27-41) -voittoon Bosnia-Hertsegovinasta.