Susijengi taisteli Serbiaa vastaan, EM-kisat päätökseen saappaat jalassa

13.9.2015 MM-hopeamitalisti Serbia osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi Susijengille EM-kisojen pudotuspeleissä numeroin 94-81 (48-43). Susijengi taisteli kolme neljännestä tasaisesti, mutta serbialaiset repivät eron päätösneljänneksen alussa heittämällä neljä peräkkäistä kolmosta pussin pohjalle.

Sasu Salinin uusi piste-ennätys miesten maajoukkueessa ei riittänyt Serbian kaatoon.

Mörssäsi Miroslav Raduljica oli vaikea pideltävä suomalaispuolustukselle.

"Jammu" Wilson heitti 15 pistettä.

Tuukka Kotti esitti jälleen kerran eliittitason puolustuspelaamista.

Susijengin osalta EM-kisat ovat tässä. Kuvat: Ville Vuorinen.


Susijengi tuli kentälle hurjalla peli-ilmeellä Sasu Salinin heittäessä kaksi kolmosta, Erik Murphyn leikatessa ovelasti ja Jamar Wilsonin tuodessa energiaa kentällä vaihdosta. Susijengi heitti hyvin ja nappasi johdon, mutta Nemanja Bjelica (18/14) piti henkilökohtaisilla suorituksillaan Serbian lähellä.

Suomi kykeni pysäyttämään Serbian tehokkaimman aseen eli nopeat hyökkäykset ja samalla huippupelinrakentaja Milos Teodosic (8/2/9 syöttöä) oli tarkasti Salinin pihdeissä. Suomen johto hipoi viittä pistettä, mutta Serbia ruokki ahnaasti härkämäistä Miroslav Raduljicaa (27/4) vahvoihin nostoihin ja koria heiluttaneisiin donkkeihin ja eteni johtoon puoliajalle.

Susijengi kiri pelin ripeästi tasoihin Salin yltyi flow-tilaan. Salin juoksi läpi kentän täydellä vauhdilla jarruttaen kolmosen kaarelle sukkana menneeseen kolmoseen ja hetken päästä heitti pallon korkealla kaarella sisään serbialaisten rikkoessa.

Salinin avulla Susijengi pääsi tasoihin 52-52, mutta Serbian pelastaja Raduljica pääsi jälleen rellestämään korin alla mielensä mukaan. Päätösneljänneksen alussa Susijengi oli vielä kuuden pisteen päässä 74-68, mutta Serbian neljä peräkkäistä kolmosta ratkaisivat voiton MM-hopeamitalistille.

- Tiedettiin, että jos pystytään päätösneljänneksellä pitämään peli tasaisena, niin on mahdollisuudet voittoon saakka. Kunnia kaverille, että ratkaisuhetkillä heittivät kovia kolkkeja, joissa muutamassa oli riistokin lähellä, mutta pallo pomppi heittäjälle, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kommentoi.


Salinilla huippuilta, 26 pistettä uusi maajoukkue-ennätys


Susijengin ykköspelaaja oli Salin, joka heitti uuden miesten maajoukkue-ennätyksensä 26 pistettä. ”Malmin roskisdyykkari” heitti hyvillä tarkkuudella (2p 6/11, 3p 4/8, 1p 2/2) ja noukki lisäksi 4 levypalloa.

- Aika hyvältä tuntu itsellä. Vähän hassumpiakin heittoja meni sisään, mutta se ei riittänyt tänään voittoon saakka, Salin kommentoi.

Petteri Koponen (11/0/4 syöttöä) joutui jättämään kentän kolmannella neljänneksellä loukkaantumisen takia. Kapteeni Shawn Huff (6/4) myönsi, että ”Petskun” loukkaantuminen vaikutti joukkueeseen henkisesti.

- On vaikea nähdä, että yksi tärkeimmistä pelaajista ei todennäköisesti enää pysty pelaamaan pelissä. Vaikka sen yrittää blokata ja keskittyä peliin, niin kyllä sen huomasi pelissä. Intensiteetti laski juuri silloin, kun sitä olisi pitänyt nostaa, Huff kertoi.

”Jammu” Wilson (15/3/ syöttöä) täytti jälleen paikkansa penkiltä tulevana pisteautomaattina. Erik Murphy heitti 12 pistettä ja haki 8 levypalloa virhevaikeuksista huolimatta ja Tuukka Kotti (7/7) teki erinomaista työtä puolustuksessa hänelle totuttuun tapaan.


Dettmann: ”Hävisimme pelin korin alla”


- Kasvuvarana tässä joukkueessa on se, että korin alla pitää pelata paremmin. Tänään hävisimme pelin nimenomaan siellä. Siihen on tulossa parannusta. Nykyiset pelaajat pystyvät nostamaan tasoaan siinä ja seuraava sukupolvi on jo syönyt enemmän kaurapuuroa, päävalmentaja Henrik Dettmann aloitti.

- Kymmenen vuotta olemme tehneet työtä, että meille tulee johdonmukaisesti kasvatettuja uusi sukupolvi pelaajia. Tämän sukupolven kanssa olemme luoneet mallin, että voimme menestyä, mutta pitää muistaa, että joukkueemme runko ei ole vanha.

- Juuri mietin, että Koponen voi pelata vielä vuoden 2024 olympialaisissa. Sen jälkeen hän voi miettiä, että kuinka monta vuotta on vielä uraa jäljellä. Jos hän oikein pinnistää, kuten Möttölä (Hanno), niin hän voi pelata vielä seuraavat MM-kisatkin, Dettmann hymyilee.

Kahdeksan parhaan joukkoon edennyt Serbia kohtaa seuraavaksi Kroatian voittaneet Tsekin. Susijengin osalta EM-kisat ovat ohitse.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

10.9.2015 Maaottelu

Kookas Puola jyräsi Susijengin EM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi joutui tyytymään tappioon EM-alkulohko A:n viimeisessä pelissään, kun isokokoinen Puola pakotti Suomen pelaamaan omalla tempollaan. Susijengi oli vielä kiinni kolmannen neljänneksen alussa, mutta kehno heittopeli ei riittänyt takaa-ajoon, vaan Puola nappasi 65-78 (41-42) -voiton. Susijengi eteni EM-kisoissa puolivälieriin, joissa vastaan tulee MM-hopeamitalisti Serbia.

9.9.2015 Maaottelu

Susijengi ulvoi Bosnia-Hertsegovinan kumoon, EM-jatkopaikka varmistui

Susijengi varmisti jatkopaikkansa EM-kisoissa superonnistumisella oikeaan paikkaan Montpellierin huutomyrskyssä. Susijengin torahammas eli aggressiivinen puolustus ruokki onnistumisia ja itseluottamusta hyökkäykseen, minkä myötä Suomi jylläsi ylivoimaiseen 59-88 (27-41) -voittoon Bosnia-Hertsegovinasta.

Näytä lisää vastaavia