Hornets-tähti Gerald Henderson liikutti nuoria NBA-leirillä

6.6.2015 Charlotte Hornetsin lennokas takamies Gerald Henderson jr., hänen kolme NBA-mestaruutta kahminut isänsä Gerald Henderson sr. sekä Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä liikuttavat viikonloppuna nuoria Malmin palloiluhallin NBA Youth Campilla.

Charlotte Hornetsin liukas Gerald Henderson ohjeisti nuoria NBA Youth Campilla Malmilla.

Leirin teemaksi oli valikoitunut "hymyile ja hikoile".

Koripalloilijanalkuja saapui Malmille Jääli-Helsinki-akselilla.

Hendersonin kanssa nuoria ohjeisti Suomen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä.

Malmin palloiluhallilla treenasi jopa 130 junioria. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Suomen Koripalloliiton ja NBA:n yhteistyönä 5.-7.6. järjestämä ja Helsingin NMKY:n isännöimä NBA Youth Camp keräsi Malmille kaikkiaan 130 energistä ja innostunutta nuorta 27 kaupungista ympäri Suomea. Etäisin leirivieras oli saapunut Helsinkiin Oulun kupeesta, Jäälistä asti.

Päättyneellä kaudella Charlotte Hornetsille 12,1 pistettä, 3,4 levypalloa ja 2,6 syöttöä ottelua kohden viimeistellyt Henderson jr. liikkui harjoittelualueella aktiivisesti.

– Olen innoissani mahdollisuudesta päästä Suomeen asti puhumaan ja opettamaan nuoria koripallon saloista, Henderson hehkui.

– NBA Youth Camp –leirit ovat uskomaton tilaisuus lapsille oppia uutta aina lajiharjoittelusta joukkuepelaamiseen ja toisten huomioimiseen.

Henderson koki leirin olevan myös itsellensä hyödyllinen.

– Tällaisilla leireillä voin itse oppia asioita esiintymisestä sekä valmentamisesta. Kenties minulle avautuu joskus pelaajaurani jälkeen mahdollisuus hyödyntää näitä oppeja

”Hymyile ja hikoile”

Leirin teemaksi oli valittu ”hymyile ja hikoile”. Joukkuehenkeä ja yhdessä harrastamista painotettiin vahvasti nuorille, jotka vastasivat kutsuun leiripäivien mittaan mm. nostamalla pelikavereita maasta ja tsemppaamalla toisiaan.

Leirillä pyrittiin lisäksi painottamaan harjoittelun monipuolisuutta pelipaikasta riippumatta. Vanhempia sekä valmentajia kannustettiin osallistumaan entistä enemmän nuorten harrastuksen tukemiseen ja läsnäoloon harjoittelussa.

Tapahtuma poiki paljon innostuneita reaktioita sekä kunniavieraita että leirille osallistuneilta 8-13-vuotiailta nuorilta.

– Huikea tapahtuma. Tällaisia tapahtumia tulisi olla enemmän Suomessa, hymyili Helsingin NMKY:n 2004 syntyneiden tyttöjen joukkueessa pelaava Sara Blomqvist.

– Leirin parhaita puolia ovat olleet hyvät ja ammattitaitoiset valmentajat sekä mahdollisuus pelata ja oppia muilta nuorilta, jotka pelaavat eri joukkueissa.

Vuosina 1979–92 yhteensä 871 NBA-ottelua pelannut ja jopa kolmesti NBA:n mestaruuden voittanut Gerald Henderson sr. kertoi vaikuttuneensa suomalaisten juniorien osaamistaidosta ja innosta.

– Nuorten pitää päästä harjoittelemaan ja oppimaan tarpeeksi aikain, jotta he voisivat kehittyä mahdollisimman paljon lajissa. Koripalloleirit toimivat hyvinä puitteina kehitykselle ja yhdessä oppimiselle.

Möttölä: ”Ainutlaatuisen hieno leiri”

Suomalaisen elävän koripallolegendan Hanno Möttölän mukaan tapahtuma on ainutlaatuisen hieno asia suomalaiskoripallokulttuurille.

– NBA Youth Campin tyyppisten tapahtumien avulla avataan nuoremmille parempia mahdollisuuksia edetä lajissa ja saada uutta energiaa harrastamiseen, Möttölä arvioi.

– Nuoruusvuosiltani muistan vastaavanlaisena kokemuksena, kuinka Sakari Pehkonen saapui kerran korisleirille vieraaksi.

Möttölä näkee, että Susijengin menestyksen myötä Suomen nuoria pelaajia tarkkaillaan maailmalla yhä aktiivisemmin.

– FIBA:n ja Yhdysvaltojen suunnilta ollaan kiinnostuneita Suomen nuorista pelaajista ja kysellään minkälainen muutos suomalaisessa koripallokulttuurissa on tapahtunut, Möttölä pohti, mutta muistutti, että urakka on vielä kesken.

– Suomen menestyksen eteen on tehtävä jatkossakin paljon töitä ruohonjuuritasolta aina Susijengiin saakka.

Kolmipäiväinen leiri sisälsi harjoitteita aina lämmittelyistä lajiharjoitteluun ja yhdessä pelaamiseen.

Leirille osallistui 130 nuorta tyttöä ja poikaa, joista 20 pääsi leirille Helsingin NMKY:n Hanno Möttölä -rahaston stipendin avulla. NBA Youth Camp oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Koripallosäätiö on tukenut NBA Youth Campia. Lahjoituksen pääosa muodostuu pari kuukautta sitten kuolleen Seppo Sonkerin muiston kunnioittamiseksi lasten koripalloharrastuksen tukemiseen kertyneistä varoista.

Asiat

 
6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia