Teemu Rannikko: "Joukkueen suoritustaso on noussut tasaisesti"

21.8.2009 Teemu Rannikolla on takanaan ikimuistoinen maajoukkueviikko. Maanantaina Rannikko loisti kentän hahmona Suomen kukistaessa Ranskan ja torstaina turkulaissyntyinen takamies oli tuttuun tapaan näkyvässä roolissa Suomen hakiessa vierasvoiton Italiasta. Rannikon mukaan kesän 2011 EM-kisat ovat täysin Suomen saavutettavissa, kunhan maajoukkueen kehitys jatkuu tasaisena.

Kesän 2008 loukkaantumisen johdosta väliin jättänyt Teemu Rannikko palasi tutulle suoritustasolleen tänä kesänä.

Rannikon mukaan Suomella on täydet mahdollisuudet edetä kesän 2011 EM-kisoihin.

Petteri Koponen nousi Rannikon rinnalle maajoukkueen ratkaisijaksi kesän 2009 aikana.

"Comebackin" tehnyt Hanno Möttölä petrasi tasaisesti läpi kesän. Kuvat: Tomi Kaminen ja Francois Perthuis.

Suurin jännite Suomen EM-jatkokarsintalohkosta puhkesi jo runsas viikko sitten, kun Ranska murjoi Italiaa kotonaan 20 pisteellä varmistaen paikkansa loppukarsinnoissa.

Spekulaatiot viimeisen kahden karsintaottelun merkityksettömyydestä voidaan kuitenkin unohtaa viimeistään perjantain italialaisia sanomalehtiä silmäillessä. Italialaismedian mukaan Suomi-ottelu oli maajoukkueelle mahdollisuus kasvojenpesuun, mutta voiton sijaan Italia ei ole maan koripallohistoriassa uinut koskaan yhtä syvällä.

- Olihan tuo eilinen tappio Italialle kova pala, kun maajoukkue on tottunut menestymään. Italian vahvuutena on aina ollut hyvä yhteispeli, mutta nyt kaikki tuntui menevän kahden NBA-pelaajan (Marco Belinelli, Andrea Bargnani) ehdoilla. Italia ei saanut yhteispeliään kuntoon missään vaiheessa, arvioi Rannikko.

Italia on tipahtanut kesän 1999 Euroopan mestaruuden jälkeen hiljalleen pois eurokoriksen parrasvaloista. Suomen maajoukkueen viimeiset vuodet ovat puolestaan sujuneet nousujohteisesti. Matka B-divisioonasta A-divisioonaan tuntui pitkältä, mutta A-divisioonapaikan ansaittuaan Suomi on osoittanut mm. Serbia-, Ranska- ja Italia-voitoillaan kuuluvansa Euroopan ylimmälle maajoukkuetasolle.

- Kylmä totuus on se, että vielä kaksi vuotta sitten me pelasimme Luxemburgia vastaan. Vaikka meillä oli suurin piirtein sama runko silloin, emme olisi olleet vielä kaksi vuotta sitten valmiit näihin matseihin, Rannikko pohtii.

- Kun olemme päässeet pelaamaan joka vuosi Euroopan parhaita joukkueita vastaan, joukkueen suoritustaso ja varmuus ovat nousseet tasaisesti. Tällä viikolla vaihtomiehetkin tulivat sellaisella itseluottamuksella kentälle, että emme hävinneet Italian ja Ranskan runkopelaajille missään suhteessa.

"Hyvät edellytykset arvokisoihin asti"

Suomi tähtää seuraavan kerran EM-kisoihin vuosien 2010 ja 2011 EM-karsinnoissa. Loppukesällä 2010 alkaviin karsintoihin Suomi ei enää lähde sarjatulokkaana, vaan kisapaikkaa haetaan määrätietoisemmin kuin kohtaan.

- Ei EM-kisoihin pääsy mikään mahdoton tehtävä ole. Tänäkin kesänä olemme nähneet pystyvämme voittamaan Euroopan kovimpia maita. Ensi kesän karsinnat ovat kuitenkin taas aivan oma maailmansa. Tänä ja viime vuonna pelatut pelit eivät silloin enää näy sarjataulukossa, ennakoi Rannikko ensi kesää.

Kovasta vastuksesta (Serbia, Bulgaria, Italia, Ranska) huolimatta EM-kisat eivät jääneet Suomelta mahdottoman kauas myöskään päättyneissä karsinnoissa. Rannikko muistuttaa, että EM-kisojen vaatimustaso on vielä asteen korkeammalla kuin karsinnoissa.

- Kisoissa pelataan tiukimmalla mahdollisella ottelutahdilla joka päivä Euroopan parhaita maita vastaan. Siellä ei ole varaa notkahduksiin, jos tahtoo menestyä. Meillä on kuitenkin vielä aika paljon varaa kehittyä ja jos me pystymme lähtemään ensi kesän karsintoihin tällä suoritustasolla, meillä on ihan hyvät edellytykset arvokisoihin asti.

Rannikko jatkaa Suomesta matkaansa tiistaina Espanjaan tutustumaan uuteen seurajoukkueeseensa, ACB-liigan CB Granadaan. Erinomaisen maajoukkuekesän jälkeen Rannikko palaa halusta edetä uusien haasteiden pariin.

- Tiistain jälkeen on vielä kuusi viikkoa aikaa treenata ja tutustua joukkueeseen ennen liigakauden alkua. Karsintamatseissa on saatu hyvä pelituntuma päälle ja tästä on kiva jatkaa.

Henkilöt

 
9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

1.9.2017 12:45 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Tämä on vasta turnauksen alku”

Kolmatta vuottaan Susijengiä edustava Jamar Wilson, 33, kohosi torstaina joukkueensa suurien sankarien joukkoon pakottamalla EM-kotikisojen avauspelin jatkoajalle rohkealla ajollaan ja viimeistelemällä 84-86-voiton Suomelle jatkoajan lopulla. Hurmoksellisen voiton jälkeen Wilson asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa: että kisat ovat vasta alussa.

31.8.2017 14:55 Haastattelu

Petteri Koponen: ”Nando De Colo on yksi Euroopan parhaista pelaajista”

Moskovan TsSKA:n veteraanitakamies Nando De Colo, 30, on aiemmin tällä vuosikymmenellä näytellyt kuuliaisesti tuplaajan roolissa NBA-tähti Tony Parkerin vierellä, mutta Parkerin jättäydyttyä sivuun ”Les Bleusista” on De Colo joukkueensa ykköstähti. Petteri Koponen on kohdannut De Colon urallaan kymmeniä kertoja ja luonnehtii tätä yhdeksi Euroopan parhaista pelaajista.

12.6.2017 Haastattelu

Petteri Koponen odottaa innokkaana EM-kotikisoja: ”On hienoa olla suomalainen koripalloilija tällä hetkellä”

Ensimmäisen kautensa suurseura Barcelonan riveissä pelannut Petteri Koponen kertoo, että suomalainen koripallo elää kukoistuksen aikaa. Susijengin ”alfoihin” kuuluva pelintekijä odottaa kesältä ennen kaikkea kotikisahuumaa – kovia otteluita ja fanien luomaa tunnelmaa.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

12.12.2015 18:08 Haastattelu

Shawn Huff: ”EM-isännyys on suuri tunnustus koko suomalaiselle koripalloperheelle”

Susijengin kapteenin nauhan Hanno Möttölältä perinyt Ludwigsburgin laituri Shawn Huff, 31, pitää FIBA Europen päätöstä antaa EM-kisojen alkulohkoisännyys Suomelle suurena tunnustuksena koko suomalaiselle koripalloperheelle. Huff arvioi vuoden 2017 EM-kisoja osana Susijengin tuhkimotarinan luontaista jatkumoa.

12.9.2015 Haastattelu

Erik Murphy: ”Sunnuntain ottelu on meille kova mittari”

Susijengi siirtyi Montpellieristä alkulohkon jälkeen Lilleen, jossa pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu sunnuntaina tappiottomana alkulohkon läpi liidellyt Serbia. Susijengin Erik Murphy sekä Shawn Huff odottavat ottelua kovana haasteena.

4.9.2015 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Unelmani käy toteen”

Keväällä Suomen kansalaisuuden saanut Susijengin takamies Jamar Wilson pukee Suomi-paidan lauantaina ensimmäistä kertaa päällensä arvokisoissa, kun Suomea isännöi EM-kisojen avausottelussa hallitseva Euroopan mestari Ranska.

29.7.2015 12:35 Haastattelu

Suomeen tulevan Ranskan tähti: ”Meillä on paras maajoukkue koskaan”

Hallitsevan Euroopan mestari Ranskan tähtipelaaja Tony Parker, 33, kertoo FIBA:n haastattelussa, että tämän kesän ranskalaisjoukkue on maan historian paras joukkue. Parker valittiin EM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP), kun Ranska jylläsi ensimmäiseen Euroopan mestaruuteensa vuoden 2013 kisoissa. Ranska kohtaa Suomen Susijengin lauantaina 1.8. Tampereen Hakametsän Jäähallissa.

18.9.2012 EM-karsinnat

Valmentajalegenda Tuominen: ”Nykymaajoukkueen pelaamista mielettömän kiva katsoa”

Suomen miesten maajoukkuetta mm. vuoden 1964 Tokion olympialaisissa sekä vuoden 1967 EM-kotikisoissa valmentanut Kalevi Tuominen, 85, on yli 40 vuoden ajan ollut miesten maajoukkuehistorian voittoisin päävalmentaja. Viikko sitten tiistaina valmentajalegenda seurasi hyvillään, kuinka ”Susijengin” tämän päivän päävalmentaja Henrik Dettmann kiilasi hänen rinnalleen voittotilastossa.

18.9.2012 EM-karsinnat

Henrik Dettmann: ”MM-kisat ja olympiakarsinnat ovat täysin mahdolliset”

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmannin johtamat joukot saavuttivat toisen peräkkäisen EM-kisapaikkansa viime viikolla päättyneistä EM-karsinnoista. Lisäksi Dettmann nousi Kalevi ”Kallu” Tuomisen rinnalle Suomen kaikkien aikojen voitokkaimmaksi maajoukkuevalmentajaksi. Dettmannin, 54, katse on kuitenkin jo tulevaisuudessa ja kovenevissa tavoitteissa.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

25.2.2018 12:15 Haastattelu

Shawn Huff: ”Mitä haastavammat lähtökohdat, sen suurempi merkitys yleisön tuella”

Susijengin sunnuntain MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan nousee arvoon arvaamattomaan, kun joukkueet paaluttavat lähtöasemiaan ensimmäisen karsintavaiheen huipentumaan ensi kesänä. Susijengin kapteeni Shawn Huff toivoo yleisön löytävän tiensä Helsingin Jäähallin lehtereille illalla sankoin joukoin auttamaan työvoiton hakemisessa.

21.2.2018 09:20 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Meidän tulee olla varpaillamme Islannin varalta”

Euroopan MM-karsintojen jatkumiseen on enää kaksi yötä, ja Susijengi jatkaa helmikuun karsintaleiritystään Helsingissä tutulla miehistöllä. Maanantai-iltana Ranskasta Suomeen saapunut pelinrakentajaveteraani Jamar Wilson juhlii torstaina 34-vuotispäiväänsä ja toivoo syntymäpäivälahjakseen voitokasta iltapuhdetta perjantaina Reykjavikissa.

20.2.2018 Haastattelu

Erik Murphy: “Meidän on pelattava omantyylistämme peliä”

Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

16.2.2018 Haastattelu

Susijengi-debytantti Elias Valtonen täynnä odottavaa innostusta

Perjantaina julkistetussa Susijengin helmikuun MM-karsintaringissä kuopuksen paikan vie helsinkiläistä HBA-Märskyä miesten divarissa edustava 18-vuotias Euran Veivin kasvatti, 198-senttinen Elias Valtonen. Kunnioittavan uran nuorten maajoukkueissa tehnyt Valtonen ottaa paikan Susijengissä vastaan nöyrästi, mutta ennakkoluulottomasti.

3.2.2018 11:10 Haastattelu

Kapteeni Huff: ”Kiinan MM-kisat on luonteva osa jatkumoa”

Koperin hurmos Slovenian kisoissa, Susijengin fani-ilmiön räjähdysmäinen lisääntyminen Bilbaon MM-kisoissa, koko Suomen yhdistäneet EM-kisat Helsingissä – Susijengi on kokenut kuluvalla vuosikymmenellä ikimuistoiset kisat toisensa perään. Kapteeni Shawn Huff, 33, pitää Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja luontevana jatkumona arvokisaputkelle ja Susijengin tarinalle.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

Näytä lisää vastaavia