Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

18.3.2024 10:36 Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

Sasu Salinin vierailu Alexander Madsenin luona sujui voittoisasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin sai kehumisoikeudet Alexander Madsenista, kun Teneriffa jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta hakemalla Andorrasta 79-66 (40-27)-voiton. Salin tilastoi levypallon ja riiston ja Madsen täytteli omiaan syötöllä ja torjunnalla. Teneriffalla on tiukka ote pudotuspelipaikasta ollen kahdeksantena ja Andorra taistelee sarjapaikastaan ollen 14.
Ottelutilastot

Elias Valtonen oli jälleen vahvalla pelipäällä 11 pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla, mutta Granada hävisi Baskonian vieraana 88-104 (44-52). Granada on Andorran perässä 15.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

ACB-liigaan nousua havitteleva Estudiantes koki kolauksen hävitessään Alicanten vieraana 65-75 (27-29). Alex Murphy heitti neljä pistettä ja otti yhden levypallon sekä torjui kertaalleen. Estudiantes on neljän joukkueen rintamassa sijoilla 2-5.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Caceres katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa kaataessaan Menorcan kotonaan 63-56 (29-30) Remu Raitasen kasatessa rivilleen kaksi pistettä, neljä levypalloa ja riiston. Voitosta huolimatta Caceres jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Aatu Kivimäen viisi pistettä ja viisi syöttö sekä levypallo eivät auttaneet, kun berliiniläinen ALBA nappasi kotonaan pisteet 112-69 (56-34)-voitolla. Daniel Janssonin piiskaama Tigers Tübingen on sarjassa 16. juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim jatkaa sarjan hännillä hävittyään Mitteldeutscherin vieraana 93-98 (41-60).
Ottelutilastot

Pari sarjaporrasta alempana ProB:ssä Valtteri Mervola oli auttamassa Ehingen Urspringia elintärkeään 94-90 (52-45)-voittoon Coburgista. Mervola oi joukkueensa johtohahmoja 14 pisteen, kahden levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Samalla Ehingen repäisi kahden voiton raon putoamisviivaan.
Ottelutilastot

Miikka Sopasen valmentama Herford koki harmittavan 70-72 (39-31)-tappion Rist Wedelille. Herford on pohjoislohkossa putoamisrajan eteläpuolella.
Ottelutilastot

Ilari Seppälä oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 10 pisteen saldolla, mutta Saint-Chamond hävisi Poitiersin vieraana 77-108 (31-59). Seppälä ruokki joukkuekavereitaan kolmasti ja riisti kahdesti. Saint-Chamond on Ranskan ProB:ssä 11 näköetäisyydellä pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo kävi hakemassa kovan voiton, kun VEF Riika kaatui 82-76 (54-40). Kaukiainen kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, levypallolla ja syötöllä. Kalev/Cramo johtaa Viron ja Latvian yhteisliigaa.
Ottelutilastot

Sloveniassa Domzale jatkoi väkevästi kaataessaan Polzelan 83-77 (52-42). Perttu Blomgren oli Domzalen parhaimmistoa 12 pisteen, kolmen levypallon ja yhden syötön rivillä. Domzale jakaa sarjan kärkipaikkaa.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Mazeikiai nousi toisen puoliajan vahvalla esityksellä 94-91 (33-50)-voittoon Siuliaista. Daniel Dolencin tilastoriville kertyi kolme pistettä ja riisto. Mazeikiai vahvasti asemiaan ollen nyt kuudentena.
Ottelutilastot

Tychy oli tyly isäntä Mikael Laihosen Radomille joukkueiden ottaessa mittaa toisistaan Puolan ykkösdivarin kamppailussa. Radom menetti otteen toisella puoliajalla ja taipui 70-94 (38-39). Laihonen oli joukkueensa paras pistemies 15 pisteen saldolla ja koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla ja riistolla. Samalla Tychy kiilasi Radomin ohi kahdeksanneksi.
Ottelutilastot

Al Khorin tappiollinen saldo Qatarin cupissa sai jatkoa sen hävitessä Wakharille 73-77 (35-31), vaikka Mubashar Ali hurjasteli 19 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan täyttäen riviään myös kolmella syötöllä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Virtus Bologna oli loppuviikosta kahdesti taas tositoimissa, kun joukkue pelasi sekä Euroliigaa että kotimaan sarjaa. Euroliigassa Bologna sai kotikentälleen Real Madridin, mutta espanjalaisjätit olivat askeleen edellä 89-74 (44-31)-voitolla. Tasaisessa sarjassa Bologna putosi seitsemänneksi.
Ottelutilastot

Italian liigan puolella puolestaan Bologna hävisi Pesaron vieraana jatkoajan jälkeen 86-87 (36-33, 72-72). Bologna pitää sarjassa kolmatta sijaa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen luotsaama Swans Gmunden palasi jälleen voittojen tielle kaatamalla Traiskirchen Lionsin 92-78 (46-43). Swans jatkaa ylemmässä loppusarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

Näytä lisää vastaavia