Salin juhli kovaa voittoa – suomalaisvalmentajat voitokkaina

18.10.2021 09:56 Sasu Salinin Teneriffa otti kovan päänahan kaataessaan Euroliigajoukkue Baskonian. Hollannissa ja Belgiassa Edon Maxhunin sekä Mikael Jantusen kaudet jatkuivat voittoisina, Japanissa Murphyn veljekset olivat hyvässä vireessä ja suomalaisvalmentajat johdattivat joukkueensa voittoihin.

Erik Murphy ja Sasu Salin olivat hyvässä iskussa viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa nappasi hienon voiton kukistaessaan Euroliigajoukkue Baskonian vieraskentällä 71-65 (37-38). Teneriffa ratkaisi ottelun komeasti päätösneljänneksellä voittamalla sen 22-6. Salin heilutti sukkaa 11 pisteen arvoisesti ja lisäksi käsiin tarttui kaksi levypalloa sekä tilastoihin kirjattiin myös kaksi syöttöä ja riisto. Emir Sulejmanovicin tilastoriville kertyi kolme pistettä, kuusi levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Elias Valtonen jäi 9,5 minuutissa ilman tilastomerkintöjä, kun Manresa voitti Malagan 85-74 (48-36).
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg avasi voittotilinsä Ranskan liigassa makeimmalla mahdollisella tavalla voittamalla hallitsevan mestari Lyon-Villeurbanne ASVELin 82-74 (41-38).
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Les Sables hävisi Lorientin vieraana 58-76 Daniel Dolencin tilastoidessa 11 pistettä, viisi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Belgian ja Hollannin liigassa Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen joukkueet jatkavat maidensa lohkossa puhtaalla pelillä.

Maxhuni heitti 21 minuutissa 21 pistettä, otti yhden levypallon, antoi neljä syöttöä ja riisti kahdesti Heroes Den Boschin voittaessa The Hague Royalsin 102-70 (47-29).
Ottelutilastot

Belgian puolella Jantusen Oostende jätti Kangaroes Basket Mechelenin ilman mahdollisuuksia 89-76 (49-29). Jantunen saalisti 15 minuutissa 12 pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Okko Järven Phoenix Bryssel taipui kotonaan Royal Liegelle 90-95 (50-43). Järvi heitti viisi pistettä ja antoi yhden syötön. Phoenixilla on yksi voitto ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Murphyn veljekset olivat vauhdissa, kun Fukushima Firebonds kohtasi Rising Zephyr Fukuokan kahdesti.

Ensimmäisessä ottelussa Firebonds voitti 92-76 (51-46). Veljeksistä vanhempi Erik tehoili komeasti 25 pistettä, seitsemän levypalloa, neljäs syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa. Alexille merkittiin seitsemän pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa pelissä Fukuoka oli vahvempi voittaen 94-83 (50-40). Tällä kertaa oli Alexin vuoro heiluttaa tahtipuikkoa 18 pisteen, viiden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika koki kauden avaustappionsa hävitessään Pärnulle 92-95 (52-57). Madsen heitti neljä pistettä, kahmi seitsemän levypalloa ja torjui vastustajan kolmasti.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn palasi voittojen tielle voittamalla Frankfurt Skylinersin 86-76 (46-37). Bonn on voittanut neljästä pelistään kolme.
Ottelutilastot

ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen voitti Itzehoe Eaglesin 96-62 (51-42). Aatu Kivimäki tilastoi monipuolisesti kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, neljä syöttöä ja peräti neljä riistoa.
Ottelutilastot

Aleksi Koskinen nappasi avausvoittonsa Itävallan pääsarjassa päävalmentajana, kun Swans Gmunden voitti D.C. Timberwolvesin 73-66 (44-35).
Ottelutilastot

Aapeli Alasen ST. Pölten hävisi GGMT Wienille 65-91 (30-49). Alaselle kertyi kuusi pistettä, kolme levypalloa, neljäs syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbom rokotti viime kauden seuraansa Stal Ostrow Wielkopolskia kolmen pisteen edestä, mutta Sopot taipui hallitsevalle mestarille vieraskentällä 78-86 (46-38). Lindbomin riviin kirjattiin myös neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin Stjarnan hävisi Keflavikin vieraana 65-80 (33-37). Hopkins kasasi tilastorivilleen 10 pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

 
14.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi Belgian cup-mestariksi – ”Seuralle aika kova juttu”

Topias Palmi pääsi juhlimaan Belgian cup-mestaruutta, kun Limburg kaatoi finaalissa Mikael Jantusen Oostenden.

11.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa

Teneriffa otti tiukan otteen Mestarien liigan puolivälieräpaikasta napaten jatkolohkovaiheen neljännen voittonsa. Elias Valtosen Manresa nousi myös oman lohkonsa kärkipaikalle.

8.3.2022 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli Latvian cupin voittoa ja pokkasi finaalin MVP-palkinnon

Alexander Madsen pääsi juhlimaan maanantaina Latvian cupin voittoa. Madsen oli VEF Riian ykköshahmo ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi.

7.3.2022 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen Oostende jatkaa tappioitta – Lindbom ja Hopkins koville pisteille Islannissa

Mikael Jantunen oli hyvässä iskussa Oostenden jatkaessa voittokulkua Belgian ja Hollannin yhteisliigassa. Carl Lindbom ja Shawn Hopkins pistivät kovat pisteet tauluun Islannissa

5.3.2022 14:34 Susijengi

Mubashar Ali Turkin kakkosliigaan

Susijengissä kesällä 2021 debytoinut Mubashar Ali on allekirjoittanut sopimuksen Turkin kakkosliigaa pelaavan Yeni Mamak Spor Klubun kanssa. 213-senttinen ja 24-vuotias Ali on helsinkiläisen Warriorsin kasvatti, joka on edustanut viime vuodet Florida Memorialia Yhdysvaltain NAIA-yliopistoliigassa.

19.2.2022 10:35 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ratkaisi Teneriffalle Espanjan cupin välieräpaikan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari auttaessaan joukkueen Espanjan Copa del Rey'n välierään. Elias Valtosen Manresan taival jäi sen sijaan puolivälieriin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

14.2.2022 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbom kuumana Islannissa – useat Susijengin pelaajat onnistuivat

Useat Susijengin pelaajat esittivät vahvaa pelivirettä pari viikkoa ennen MM-karsintojen jatkumista. Carl Lindbom teki kovaa jälkeä Islannissa, Murphyn veljekset olivat jälleen tehokkaina Japanissa, Mikael Jantunen johdatti Oostenden voittoon Belgiassa ja Aapeli Alanen oli jälleen joukkueensa ykköspyssy Itävallassa.

10.2.2022 07:01 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Mestarien liigassa

Mestarien jatkolohkon alkuviikon pelit tarjosivat suomalaisille kolme voittoa. Sasu Salinin Teneriffa otti jo ison harppauksen jatkoon, Lassi Tuovin Strasbourg tukevoitti asemiaan ja Elias Valtosen Manresa avasi voittotilinsä.

7.2.2022 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Murphyn veljekset hirmuvedossa Japanissa – Madsen palasi tositoimiin

Alex ja Erik Murphy tekivät hurjaa jälkeä, kun molemmat rikkoivat viikonlopun otteluissa 30 pisteen rajan ja Erik taiteli vielä tripla-tuplan. Ilouutisia kantautui myös Latviasta, kun Alexander Madsen on toipunut loukkaantumisestaan ja palasi parketeille.

4.2.2022 10:40 Susijengi

Aatu Kivimäelle jatkosopimus Tübingeniin

Karkkilan Urheilijoiden kasvatteihin lukeutuva kevään 2021 Suomen mestari Aatu Kivimäki, 24, on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Danny Janssonin valmentaman saksalaisjoukkueen Tigers Tübingenin kanssa. 186-senttinen Kivimäki on kuulunut kuluvan kauden aikana Tigersin ehdottomiin voimahahmoihin.

3.2.2022 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli Mestarien liigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisia tositoimissa ja Sasu Salin pääsi tuulettamaan voittoa Lassi Tuovin Strasbourgista.

31.1.2022 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Salin pääsee taistelemaan Espanjan cupin voitosta – Lindbomille debyytti Islannissa

Sasu Salinin Teneriffa selvitti viimeisenä joukkueena tiensä mukaan tämän vuoden Copa de Rey –turnaukseen. Carl Lindbom debytoi Islannin liigassa.

27.1.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Tuovi juhlivat niukkoja voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liigassa alkoivat 16 parhaan jatkolohkovaihe ja Sasu Salin sekä Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan tiukkoja voittoja.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

23.1.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tupla-tupliin

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni.

21.1.2022 00:47 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Jantusen joukkueet jatkoon Mestarien liigassa trillereiden jälkeen

Mestarien liigan 16 parhaan lohkovaiheessa nähdään vahva suomalaisedustus, kun Sasu Salinin Teneriffa ja Mikael Jantusen Oostende selvittivät tiensä jatkoon Play-In -otteluista.

20.1.2022 07:35 Suomalaiset ulkomailla

Salinin hurja heittopeli ei riittänyt Mestarien liigassa – Jantusen Oostende otti pakkovoiton

Sasu Salinin 20 pistettä eivät riittäneet viemään Teneriffaa vielä jatkoon Mestarien liigan Play-In -kierroksella. Mikael Jantusen Oostende sen sijaan piti jatkotoiveensa elossa tasoittamalla otteluvoitot Igokeaa vastaan.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

16.1.2022 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen huippuvire jatkuu – Seppälä lähellä tripla-tuplaa

Elias Valtosen huippuotteet Espanjan liigassa saivat jatkoa, kun hän esiintyi jälleen vahvasti Manresan jatkaessa loistokauttaan. Ilari Seppälä loisti Romaniassa ollen lähellä jopa tripla-tuplaa ja Daniel Dolenc merkkautti tupla-tuplan Ranskassa.

Näytä lisää vastaavia