Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

1.5.2022 16:50 Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

Janne Koskimies uudisti joukkueen pelaamista täksi kaudeksi ja jälki on ollut hurjaa. Kuva: Ville Vuorinen

Edellisen kerran neljän finaalin suora nähtiin 1980-luvun puolivälin jälkeen, kun Kotkan Työväen Palloilijat ylsi samaan temppuun kuin Kauhajoki tänä keväänä. Kaksi kertaa edellisen kolmen kauden aikana Kauhajoki on poistunut parketilta kultamitalit kaulassaan. Viime keväänä Vilpas otti omansa, kun kauhajokiset hakivat kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies pitää maanantaina käynnistyvää finaalisarjaa ennakkoon äärimmäisen mielenkiintoisena. Molemmat joukkueet selvisivät finaaleihin identtisellä 7–1-voittotappiosuhteella pudotuspelien kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Kun finaalisarja käynnistyy, kentällä nähdään kaksi hyvin valmistautunutta joukkuetta.

- Finaaleissa nähdään viimeisten vuosien ylivoimaisesti kovin taistelupari, joten tunnetta ei varmasti tule puuttumaan kentältä eikä katsomoista. On varmaa, että tulemme näkemään myös mielenkiintoisia vääntöjä pelaajien välillä: Rene Rougeau ja Juho Nenonen sekä Lee Skinner ja Jeremiah Wood ottavat toisistaan mittaa varmasti. Hermokontrolli tulee olemaan isossa roolissa, Koskimies avaa.

Runko- ja jatkosarjassa joukkueet kohtasivat yhteensä neljästi. Kauhajoki hävisi kauden aikana vain seitsemän ottelua ennen pudotuspelejä, mutta näistä kolme tuli Vilpasta vastaan. Koskimies myöntää, että Vilpas on ollut heille ylivoimaisesti kauden hankalin vastustaja.

- Meillä on ollut suuria vaikeuksia puolustaa yhtä sarjan parhaimmista heittäjistä Mikko Koivistoa tällä kaudella. Hän on tehnyt tuhoja meitä vastaan pallottomissa skriinitilanteissa. Lisäksi heillä on nopeita pelaajia takakentällä, joka vaikeuttaa meidän prässipelaamistamme – ja jotka pystyvät rikkomaan meidän puolustusta jaloillaan aina korille asti.

- Toki on muistettava, että emme kohdanneet kauden aikana kertaakaan täysillä kokoonpanoilla. Keskinäisissä kohtaamisissa heiltä oli välillä Wood sivussa ja meiltä taas esimerkiksi Henri Kantonen. Woodin kohdalla Vilppaan pelaaminen on erilaista, kun hän pelaa 30 minuuttia tuo pelintekoa meidän korimme läheisyyteen.

Viime vuoden finaaleissa etenkin Wood oli paha kanto kauhajokisten kaskessa. Vilppaan ja Woodin urakkaa toki helpotti se, että Kauhajoen iso mies TJ Holyfield loukkaantui ensimmäisessä finaalissa.

Koskimies ei liikaa uhraa ajatuksia enää viime kauden finaalisarjaan: on paljon uusia pelaajia ja Kauhajoki on itsekin muuttanut rutkasti pelaamistaan täksi kaudeksi. Jos viime kaudella joukkue oli etenkin vahvistuksien kohdalla kokematon, nyt Rougeau ja Cameron Jones pitävät huolen siitä, että tätä vaaraa ei ole.

- Kokeneet pelaajat ja etenkin aiemmin finaalisarjoissa nähdyt pelaajat ymmärtävät valmistautumisen merkityksen. Finaalisarjan aikana harjoitellaan aika vähän, joten he pystyvät vähälläkin harjoittelumäärällä omaksumaan ja toteuttamaan uusia juttuja seuraavassa pelissä. Jos vastustaja tekee jonkun tempun, he eivät toista kertaa anna samaa temppua heille, Koskimies avaa.

Koskimies näkee, että finaalisarjassa on ennakkoon samanlaista henkeä kuin keväällä 2018. Silloin Kauhajoki voitti seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden vahvan pudotuspelikevään johdosta. Monissa papereissa Vilpas oli silloin selkeä suosikki. Nyt roolit ovat päinvastaiset.

- Me olemme vahvojen otteiden myötä nousseet ennakkoon suosikiksi. Vilppaalla on nyt hieman sama tilanne, joka meillä Kauhajoella oli 2018. He ovat pelanneet nousujohteisesti jatkosarjan alusta saakka ja tulevat finaaleihin kovalla itseluottamuksella. Uskon, että ennakkoon on tulossa todella tasainen sarja, jossa ensimmäinen ottelu tulee kertomaan paljon tulevasta finaalisarjasta. Molemmat joukkueet tietävät, mitä mestaruuden voittaminen vaatii, Koskimies summaa.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

 
1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

24.4.2022 19:52 Korisliiga

Finaalirevanssi luvassa – Kauhajoki ja Vilpas samana iltana välieristä voittoon

Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat päättyivät tänään, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas sinetöivät itselleen 4–1-voiton.

22.4.2022 21:02 Korisliiga

Kataja laittoi tuulemaan uudessa hallissa – kavensi sarjan 3–1:een

Kataja Basket otti uuden kotihallinsa kunniaksi ensimmäisen voittonsa miesten Korisliigan välierissä.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:25 Korisliiga

Kauhajoki vei välierät katkolle – puolustus piti Seagullsin 60 pisteessä

Kauhajoki taivutti Helsinki Seagullsin roimalla erolla Korisliigan välierissä. Ottelusarja nyt 3–1.

20.4.2022 20:22 Korisliiga

Vilpas kohtasi aiempaa vahvemman vastarinnan – Kataja silti kotimatkalle selkä seinää vasten

Salon Vilpas ja Kataja Basket mittelivät miesten Korisliigan välierissä viimeiseen sekuntiin, mutta lopulta Vilpas kairasi kolmannen voittonsa.

19.4.2022 20:33 Korisliiga

Lassi Nikkarinen pääsi irti – Seagulls kavensi välierät 2–1:een

Helsinki Seagulls taivutti Kauhajoen ensimmäisen kerran miesten Korisliigan tämän vuoden välierissä.

18.4.2022 19:30 Korisliiga

Salon Vilpas välierissä 2–0-johtoon – pistetilastoissa Griffinien ilta

Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat ovat nyt 2–0-tilanteessa korkeammin sijoittuneen joukkueen hyväksi.

16.4.2022 20:42 Korisliiga

Vilppaalle avausvoitto omista välieristä – toisessa sarjassa Kauhajoki 2–0-johtoon

Miesten Korisliigan välierissä voitot menivät tänään Salon Vilppaalle ja Kauhajoelle.

14.4.2022 20:44 Korisliiga

Kauhajoen amerikkalaisnelikko varmisti välierien avausvoiton

Kauhajoki taivutti Helsinki Seagullsin Korisliigan välieräavauksessa.

14.4.2022 13:00 Korisliiga

Kymmeniä miljoonia katselukertoja korisvideoilla kerännyt Tristan Olson tuo uuden lähestymiskulman Pantterijahtiin

Välierävaiheeseen edennyt Korisliiga saa kevääksi mielenkiintoisen vahvistuksen sometiimiinsä, kun Tristan Olson, 21, analysoi Pantterijahtia Korisliigan somekanavilla.

13.4.2022 20:28 Korisliiga

Kataja nappasi viimeisen välieräpaikan

Joensuun Kataja vastasi puolivälierien suurimmasta yllätyksestä, kun se kukisti viidennessä pelissä Kouvot 73-60 ja leimasi lippunsa välieriin. Välierissä se kohtaa Salon Vilppaan.

11.4.2022 20:17 Korisliiga

Jeremiah Wood syttyi ja johti Salon Vilppaan välieriin

Salon Vilpas sinetöi puolivälierät Tampereen Pyrintöä vastaan otteluvoitoin 3–1.

10.4.2022 20:04 Korisliiga

Kataja ei taivu – puolivälierät Kouvoja vastaan tasoissa

Korisliigan puolivälierissä nähtiin Katajan ja Kouvojen kohtaaminen, joka vei ottelusarjan tasatilanteeseen.

9.4.2022 20:19 Korisliiga

Puolivälierät jatkuvat – Pyrintö kavensi 2–1:een

David Gonzalvez laittoi tuulemaan ja johti Tampereen Pyrinnön ensimmäiseen puolivälierävoittoon.

8.4.2022 20:07 Korisliiga

Petteri Koponen johti Seagullsin voittoon ja välieriin – Kouvot pääsi johtoon Katajasta

Miesten Korisliigan puolivälierissä illan voittajia olivat Helsinki Seagulls ja Kouvot. Seagullsin sarja sai päätöksensä, Kouvojen jatkuu vielä vähintään ottelun verran.

Näytä lisää vastaavia