Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

1.5.2022 10:15 Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

Sami Toiviainen johdattaa Vilppaan toiseen peräkkäiseen finaalisarjaan. Kuva: Ville Vuorinen

Salossa Kauhajoki finaalivastustajana herättää tunteita. Joukkueet kohtaavat nyt kolmannen kerran finaaleissa edellisen neljän kauden aikana, kun Suomen mestaruuksia on kentällä ratkaistu. Kaksi ensimmäistä mestaruutta meni Kauhajoelle, mutta viime kaudella Vilpas otti omansa ja marssi seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen myöntää, että päivät ennen finaaleja ovat olleet kiireellisiä, mutta tavallaan aika on silti kulunut hitaasti. Mielessä on jo ensimmäinen finaali ja siitä vauhdilla käyntiin lähtevä finaalisarja.

- Koko kautta peilaten olemme haastaja tässä finaalisarjassa. Molemmat joukkueet ovat kauden aikana osoittaneet, että pystyvät puolustamaan ja hyökkäämään korkealla tasolla, Toiviainen sanoo.

- Nyt näyttää siltä, että molemmat joukkueet pääsevät finaalisarjaan suhteellisen terveenä. Se ei ole viime vuosina ollut itsestäänselvyys. Tulossa on fyysinen ja tiukka finaalisarja.

Viime kaudella Toiviainen johdatti Vilppaan mestariksi juuri Kauhajokea vastaan. Toiviainen myöntää, että lopputulos on miltei ainoa asia, mitä tuosta ottelusarjasta kannattaa muistella. Kauhajoki on erilainen joukkue kuin viime kaudella, jolla on eri pelaajat ja jotka pelaavat muutenkin erilaista koripalloa. Suurin yhtäläisyys on oranssi pelipaita.

Kauden keskinäiset ovat menneet Vilppaalle 3–1, joten salolaiset ovat aiheuttaneet melkein puolet kauhajokisten kauden kaikista tappioista.

- Keskinäisissä olemme löytäneet ne jutut, jotka ovat toimineet. On mielenkiintoista nähdä, miten Kauhajoki taktisesti lähtee ottelusarjaan: miten he puolustavat esimerkiksi sisällä Jeremiah Woodia tai palloskriinitilanteita.

- Woodin merkitys on joukkueemme muille amerikkalaispelaajille todella suuri. Hän on johtanut joukkoa kokemuksellaan koko kauden. Hän tasan tarkkaan tietää, mitä finaalisarjalta kannattaa odottaa.

Kauhajoki eteni Vilppaan tapaan välieristä finaaleihin viidessä ottelussa. Toiviainen tiedostaa ne hetket, jossa tuleva finaalivastustaja on vaarallisimmillaan.

- Heidän puolustuksensa intensiteetti on ikävän korkea meidän kannaltamme. He ovat puolustusmoodissa jo siinä vaiheessa, kun heidän heittonsa lähtee. He menevät koko viisikolla hyökkäyslevyyn ja alkavat puolustamaan siitä. Tuossa kahden sekunnin aikaikkunassa he ovat todella hyviä ja meidän pitää olla valmis siihen, Toiviainen kertoo.

Ennakkoon finaalisarja on yksi mielenkiintoisimmista hetkeen: on yhteistä finaalihistoriaa paljon viime vuosilta, on tunnetta niin kentällä kuin katsomossa sekä huimat omien joukkueiden takana seisovat kannattajat, jotka eivät pelkää kuluttaa istumalihaksiaan Kantatie 44:n asfaltilla.

- Näemme finaalisarjassa kaksi laadukasta ja hyvin valmennettua joukkuetta, joista löytyy kokeneita kotimaisia pelaajia sekä tulevaisuuden tähtipelaajia yhdistettynä laadukkaisiin vahvistuksiin. Tästä tulee upea sarja.

- Kauhajoki vastustajana herättää suuria tunteita Salossa. Ei Kauhajokea kauheasti rakasteta Salossa, vaikka kunnioitetaankin. On upeaa, että meteli tulee varmasti molemmissa halleissa olemaan hurja, kun finaalit saadaan pelata täysille halleille.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

 
10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

Näytä lisää vastaavia