Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

30.4.2022 20:50 Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

Severi Kaukiainen siirtyi täksi kaudeksi Kauhajoelle ja on ottanut välittömästi suuren roolin joukkueesta. Kuva: Ville Vuorinen

Viime vuoden kuudennessa miesten Korisliigan loppuottelussa Salon Vilpas nappasi Pantteri-patsaan mukaansa ja lähetti vastustajansa Kauhajoen kotimatkalle hopeamitalit kaulassa. Tällä kertaa tunnelma on jopa poikkeuksellisen odottava, kun revanssi käynnistyy Kauhajoen reippaista ennakkosuosikin asetelmista.

23-vuotias suomalainen takamies Severi Kaukiainen on mukana finaaleissa uransa toisen kerran. Hän kävi keväällä 2019 hakemassa yhden hopeamitalin Kouvojen jäsenenä, mutta mestaruuksia mies ei ole juhlinut.

Kaukiainen ei kuitenkaan ota ennakkoasetelmista erityisiä paineita. Hän naurahtaa leppoisana:

– Ei meitä ole tähänkään asti kiinnostanut, mitä muut meistä puhuvat. Keskitymme mieluummin omaan työhömme. Eihän tilanne enää tämän hienommaksi mene. Mestaruus on ollut koko ajan kautemme tavoite, ja nyt pääsemme kamppailemaan siitä.

Kaukiaisen asenne lienee viisas lähestymistapa. Vastustaja Vilpas nimittäin on numeroiden valossa ehkä altavastaaja, mutta joukkue on ennenkin pyyhkinyt ennakkoasetelmilla lattiaa. Kuluvissa playoffeissa salolaiset ovat pitäneet vastustajansa keskimäärin 71 pisteessä, ja heidän järeimpiin aseisiinsa kuuluvat sentteri Jeremiah Woodin varassa sisältä ulospäin rakentuva hyökkäys ja takamies Mikko Koiviston sormista sinkoilevat kaukoheitot.

Kaukiainen täsmentää, että erityisesti näihin tekijöihin Kauhajoen täytyy tosissaan varautua, mutta mitään rakettitiedettä tämäkään tilanne ei silti hänen silmiinsä ole.

– Meille on treenaamisen ja työnteon kautta muodostunut varma ja vakaa yhteishenki. Luotamme toinen toisiimme, ja se on kantanut hedelmää tähänkin asti. Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että avainsanojamme ovat nämä samat vanhat mantrat: intensiteetti ja tempo.

Tämä on täysin totta. Avainsanat eivät tule yllätyksenä.

Mutta vaikka kuviot ovat tutut, ja tekeminen on hitsautunut hyvin yhteen, minkäänlaiseen kukkoiluun ei ole varaa sortua. Siitä muistuttaa Kaukiainenkin.

Hän antaa krediittiä erityisesti Kauhajoen kokeneille amerikkalaisvahvistuksille Cameron Jonesille ja Rene Rougeaulle, jotka ovat olleet samoissa asetelmissa urallaan jo monta kertaa ja osaavat kertoa nuoremmilleenkin, että käsillä oleva tilanne on vihoviimeinen paikka, jossa kannattaa antaa homman kihahtaa hattuun.

– Jones, Rougeau ja valmentajamme Janne Koskimies ovat pitäneet tehokkaasti huolen, ettei jengi lähde leijumaan vaan kaikilla pysyvät jalkapohjat kiinni lattiassa. Joka peliin pitää lähteä aina samalla asenteella, vaikka olisi voittanut kuinka monta, Kaukiainen toteaa.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

Henkilöt

 
7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia