Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

3.9.2023 04:33 Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

Henri Kantonen viihtyy Kauhajoella. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi & Korisliiga.

- Henkka (Kantonen) on ollut yksi kulmakivistä viime vuosien kehitysprosessissa, jota olemme Kauhajoella onnistuneet viemään eteenpäin. Tunnelmat ovat luonnollisesti erittäin positiiviset hänen liittyessään mukaan joukkueeseemme alkavalla viikolla. Henkalla on nyt alla hyvin sujunut alkukesän harjoitusjakso ja ottelut Susijengin paidassa, joten lähtökohdat tähän kauteen ovat oikein hyvät, kommentoi Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies joukkueen tiedotteessa.

- Meillä on nyt kasassa se kahdentoista pelaajan miehistö, jolla kauteen lähdemme. Takakentällä on nyt kokoa aiempaa enemmän ja isossa päässä riittää nopeita jalkoja. Näitä asioita meidän tulee hyödyntää pelaamisessamme.

Kantonen rekisteröi viime kaudella Karhu Basketille Korisliigassa 10,1 pistettä, 4,4 syöttöä ja 4,0 levypalloa ottelua kohden ja FIBA Europe Cupissa 9,7 pistettä, 4,4 syöttöä ja 4,0 levypalloa ottelua kohden.

Kantosen sopimus Karhu Basketin kanssa kattaa tulevan kauden 2023-24, mutta sisältää ulkomaanpykälän, jolla Kantonen voi siirtyä pelaamaan FIBA Mestareiden Liigaa tai Eurocupia pelaaviin joukkueisiin tai Espanjan, Italian, Kreikan, Liettuan, Puolan, Ranskan, Saksan tai Turkin pääsarjajoukkueisiin. Kantosen ulkomaanpykälä on voimassa tammikuun 2024 loppuun saakka.

Karhu Basketilla on voimassa sopimukset alkavasta 2023-24-seurajoukkuekaudesta Christian Brandonin, Tahj Eaddyn, Henri Kantosen, Eemi Luukkosen, Malik Ellisonin, Shawn Hopkinsin, Oliver Kandénin, Horace Spencerin, Eero Innamaan, Joona Hakamaan ja Topias Palmin kanssa. Joukkuetta valmentavat Janne Koskimies ja Risto-Matti Rousku.

Divarista Korisliigan tähdistöön ja arvokisakävijäksi

Henri Kantonen päätti junioriuransa keväällä 2016 ToPon kanssa haettuun U19 poikien Suomen mestaruuteen, jolloin hänet nimettiin myös U19 poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi.

Menestysvuosi ToPon junioreissa siivitti Kantosen Kouvolaan, jossa hän edusti tulokaskaudellaan Kouvoja Korisliigassa 28 ottelun verran ja urakoi divarin Korikouvoille 20,4 pistettä, 9,5 levypalloa, 4,7 syöttöä ja 1,3 riistoa ottelua kohden.

Kouvolasta Kantonen otti suunnakseen Kauhajoen ja Karhu Basketin, jossa hän teki Korisliigan läpimurtonsa 2017-18-kaudella. Karhu Basket haki Suomen mestaruuden Kantosen rekisteröidessä 6,4 pistettä, 2,4 levypalloa ja 1,4 syöttöä ottelua kohden ja kuitatessa Korisliigan kehittyneimmän pelaajan kiertopalkinnon.

Ensimmäisen Kauhajoen vuotensa jälkeen Kantonen edusti kahden kauden ajan Salon Vilpasta. Jälkimmäisellä Salon kaudella Kantonen nosti keskiarvonsa 10,7 pisteeseen, 5,1 levypalloon ja 3,9 syöttöön ottelua kohden. Vilppaan kanssa Kantonen juhli Suomen cupin mestaruutta 2018 ja haki cupin hopeaa 2019.

Salossa vietetyn kaksivuotisen jälkeen Kantonen siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle edustamaan Aix-Mauriennea. Kantonen kirjautti Aix-Mauriennelle 6,4 pistettä, 3,4 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden.

Ranskasta Kantonen palasi Suomeen ja on siitä lähtien edustanut menestyksekkäästi Karhu Basketia. Karhu Basket haki Kantosen kanssa keväällä 2022 Suomen mestaruuden ja 2023 SM-hopeaa, unohtamatta pelikauden 2022-23 sijoitusta FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukossa.

Kantonen debytoi juniorimaajoukkuetasolla U20 miesten maajoukkueessa ja ehti pelata 15 nuorten ja kolme haastajien maaottelua ennen Susijengi-debyyttiään. Kantonen teki ensiesiintymisensä Susijengissä kesällä 2018 ja on sittemmin kirjauttanut 37 miesten maaottelua 3,2 pisteen, 2,0 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvoin.

Kantonen on kuulunut Susijengin arvokisakokoonpanoon 2022 EM-kisoissa ja 2023 MM-kisoissa.

Henkilöt

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

Näytä lisää vastaavia