Finnish Basketball Hall of Fame sai merkittävän tukijan Amerin Kulttuurisäätiöstä

26.2.2018 Amerin Kulttuurisäätiö on myöntänyt Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseolle 10000 €:n vuotuisen tuen neljäksi vuodeksi (2018-2021). Tarkoituksena tuen avulla on luoda toiminnasta yhä yhteisöllisempää ja osallistavampaa digitaalisuuden, alumniuden sekä Kohtaamisia-tapahtumien jatkon myötä.

Hankehakemuksessa kuvattiin kahta sanaparia: 1) osallistavuus ja yhteisöllisyys, sekä 2) innovatiivisuus ja lisäarvo yhteisölle. Tarkoitus on saada suomalainen koripalloyhteisö vahvasti museotyön taakse erityisesti siten, että museo voi tarjota lisäarvoa toiminnallaan ympäristölleen.

Finnish Basketball Hall of Fame on tämän ja edellisen kauden aikana järjestänyt lukuisia Kohtaamisia-hankkeen tapahtumia, joiden avulla on luotu siltaa aiempien ikäpolvien ja nykyisten C-junioreiden välille eri seuroissa. Hankkeesta ollaan tekemässä paraikaa loppuraporttia, joka valmistuu kevään aikana. Amerin säätiön tuen avulla Kohtaamisia-hankkeen hyviksi havaittuja käytänteitä pystytään viemään vielä useampiin seuroihin ja tukemaan siten pahimmassa drop out-iässä olevien junioreiden sitoutumista tiiviimmin oman lajin pariin.

Toisena kehittämiskohteena neljän vuoden ajalle on suomalaisen koripallon alumnitoiminnan käynnistäminen. Alumniuden avulla tullaan auttamaan nuoria monin eri tavoin, mutta myös verkottamaan korisalumneja keskenään, sekä luomaan yhteisiä elämyksiä lajin parissa. Vapaaehtoisten alumnien avulla tarjotaan nuorille mm. apua työkokemusten saamisessa, sparraustukea urakymyksissä, tukea/apua kansainvälisille kentille siirtyessä, jne. Toiminta muodostuu alumnilähtöisesti ja kehittyy pikkuhiljaa.

Digitaalinen museokonsepti on suururakka, jota Koripallomuseoyhdistyksen hallitus alkaa työstää seuraavassa kokouksessa. Asian tiimoilta on pidetty jo pari workshopia ja hallituksen kokouksen jälkeen päästään taas asiassa etenemään.

- Neljän vuoden tuki Amerin Kulttuurisäätiöltä on upea arvonanto Finnish Basketball Hall of Famea ja tekemäämme työtä kohtaan. Tuo 10000 euron vuotuinen tukimäärä meni heittämällä suurimmaksi yksittäiseksi tukijaksemme ja on siksi varsin merkittävä osa perusrahoitustamme. Toki vieläkin töitä on tehtävä kovasti vuosittain kootaksemme lopuista pienistä puroista puuttuvat rahat vuosibudjettia varten, mutta tällaisten tukien avulla työ ei ole enää niin hurjan tuntuinen. Nyt aletaan kehittämään yhteisömuseotamme uudella vaihteella, summaa rahoitushauista vastaava Jari Toivonen.

 
Amerin Kulttuurisäätiö
 
Amerin Kulttuurisäätiö on myöntänyt apurahan usealle eri hankkeelle alkaen 2018.
 
Amerin Kulttuurisäätiö tukee suomalaista henkistä, taloudellista sekä teknistä kulttuuria. Vuoden 2018 apurahan saajia valitessaan Säätiö etsi hankkeita jotka yhdistävät eri alojen tutkimusta ja yritysten käytännön sovelluksia siten, että parhaissa tapauksissa yhteistyöstä syntyy uutta liiketoimintaa. Säätiö valitsi kohteikseen pitkäkestoisia hankkeita erityisesti urheilun ja liikunnan alueilta. Apurahan saajiksi valikoitui parhaiten kriteereitä täyttäviä hankkeita.

 

 

Lisätietoja:
Jari Toivonen
0405708078
 
 

Koripallon alumnitoiminnan käynnistävä kiertue Turussa, Tampereella ja Helsingissä

Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.

Koripallomuseon näyttely Malmilla joudutaan sulkemaan

Finnish Basketball Hall of Fame avasi elokuussa 2016 näyttelyn Malmilla yhteistyökumppanin, Korispisteen, tarjoamiin tiloihin. Nyt yhteistyötaho tarvitsee museon käyttämän tilan omaan liiketoimintaan, joten näyttely suljetaan viimeistään kesäkuussa 2018.

Talouden, teknologian ja urheilun ilmiöitä -seminaari Salossa 27.3.

Finnish Basketball Hall of Fame ja Salon Vilpas järjestävät ilmiöitä eri näkökulmista käsittelevän seminaarin Salo IOT Campuksella 27.3. klo 12.15-16.15. Seminaarin avulla verkotetaan ihmisiä yhteen ja tuetaan goodwill-hengessä molempia toimijoita.

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Tampereella

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Tampereella. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

11.6.2019 10:09 Koripalloliitto tiedottaa

Juhlaturnauksen yhteydessä Arvokas iltapäivä -seminaari 17.8.

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Suomen Koripallomuseon kanssa Arvokas iltapäivä -seminaarin lauantaina 17.8. Tapahtuman tuotto menee Koripallomuseon työhön sekä We deliver -rahastoon, jonka avulla tuetaan vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

27.2.2019 16:11 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton organisaatioon muutoksia

Suomen Koripalloliiton henkilöstöorganisaatiossa tapahtuu toimenkuvamuutoksia miesten MM-karsintarupeaman päätyttyä. Lisäksi tiedottaja Suvi Hakkaraisen korvaa liiton organisaatiossa Henri Inki.

18.1.2019 09:32 Koripalloliitto tiedottaa

Lea Hakala nimettiin suomalaisen urheilun Hall of Fameen

Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala nimettiin torstaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen.

3.1.2019 13:58 Koripalloliitto tiedottaa

Juhlavuoden ”Throwback Thursday” tuo someen suomikoriksen huippuhetkiä

Koripalloliitto viettää alkaneena vuonna 80-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi tahdomme muistella yhdessä ystäviemme kanssa suomikoriksen historian huippuhetkiä vuosien varrelta.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

Näytä lisää vastaavia