Koripallon alumnitoiminnan käynnistävä kiertue Turussa, Tampereella ja Helsingissä

4.4.2018 Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Alumnitoiminta mahdollistaa myös alumnien tehokkaamman verkottumisen keskenään. Alumnitoimintaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun antaa lajille takaisin omaa panostaan.

Finnish Basketball Hall of Fame sai Amerin Kulttuurisäätiöltä tuen, jonka avulla kehitetään myös suomalaista koripalloalumnitoimintaa. Pari vuotta vireillä ollut alumnitoiminta käynnistyy nyt konkreettisesti kiertueella, joka verkottaa huhti-toukokuussa alumneja keskenään kolmella paikkakunnalla ja avaa samalla alumnitoimintaa.

Kiertueen aikataulu:

Turussa 19.4. vieraina Tiina Sten (Viestintäliiga) avaa keskustelua mm. verkostoitumisesta. Kai Kulovaara (UraBasket) puhuu vuorovaikutteisesta yrityskumppanuuksien luomisesta ja Jari Raitanen (Work Pilots) korisnuorten työllistämisestä.

Tampere 26.4., jossa Juha Vuorio (Ten Years Production/Hook-ravintolat) alustamassa mitä viihde, bisnes ja urheilu voivat toisiltaan oppia. Elisa Hakanen (Pyrintö) puhuu naisjohtajuudesta miesvaltaisessa työyhteisössä ja Jari Raitanen (Work Pilots) puhuu korisnuorten työllistämisestä.

Helsinki 16.5. Juhlatapahtuma - 90 vuotta Robert Petersenin syntymästä. Alustajina: Timi Petersen: Robert Petersenin perintö, Ville Vainio: Ajatuksia alumnitoiminnasta ja muistoja Petersenistä, Jari Raitanen: Korisnuorten työelämävalmiudet.

Huom! Kaikissa tapahtumissa on yhtenä vieraana edellä mainittujen lisäksi Jari Raitanen (Work Pilots), jonka johdolla keskustellaan siitä, miten voisimme parhaiten luoda työkokemusta ja -paikkoja nuorille koripalloilijoille peliuran lomassa. Tavoitteena on luoda paikallisia pooleja, joiden kautta nuorten työllistäminen ja tukeminen tehdään mahdollisimman helpoksi. Tästä toivotaan syntyvän hyötyä seuratasolle asti.

Aika kaikissa 14-15.30, paikkana urheilijaystävälliset Hook-ravintolat. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille korisalumneille ja ilmaisia.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tästä.
- Mukaan mahtuu max. 30 hlöä ilmoitttautumisjärjestyksessä.

Alumnitoiminnasta tarkemmin

Esimerkkejä osallistumistavoista:


- Yrityselämässä mukana oleva voi mentoroida nuoria pelaajia työuran suhteen.
- Alumnien yhteistapaamisissa pääset muistelemaan vanhojen kavereiden kanssa peliaikoja ja verkostoitumaan uusien tuttavuuksien kanssa.
- Peliuran lopettanut voi jakaa omia kokemuksiaan ja lajin kulttuuriperintöä uudemmille sukupolville mm. alumnien tai Koripallomuseon järjestämissä tilaisuuksissa/kanavissa.
- Alumnin on myös mahdollista tukea taloudellisesti alumnitoimintaa, nuorten koripalloilijoiden työllistymistä ja työkokemuksen saamista, sekä lajikulttuurityötä.
- Kansainvälisen uran (työ-/peliura) omaava voi jakaa kokemuksiaan ja oppeja nuorille maailmalle lähteville koripalloilijoille.
- Toiminta muodostuu alumnilähtöisesti, joten muitakin toteutustapoja kehittyy pikkuhiljaa.

Alumnitoiminnan "koti" on Finnish Basketball Hall of Fame, jonka alaisuudessa on mm. museo-/näyttelytoiminta, kunniagalleria ja nyt alumnius. Alumnitoiminnasta vastaa erikseen toimiva alumnityöryhmä.

Kuka voi olla alumni?

Koripallon alumnius halutaan ainakin aluksi rajata valtakunnallisissa aikuisten sarjoissa (Korisliiga/SM-sarja, 1-divisioona, tai vastaava mm. sarja ulkomailla) pelanneisiin, valmentaneisiin tai tuomaroineisiin henkilöihin.

Toiminnassa ja Facebook-ryhmässä raja ei kuitenkaan ole liian tarkka, sillä tärkeää on saada sidosryhmien edustajiakin mukaan ja tietoiseksi toiminnasta.

Miten mukaan?

Facebookissa on aktiivinen Korisalumni-ryhmä, johon voi liittyä mukaan.

Koripallomuseon verkkosivulla www.koripallomuseo.fi kerrotaan alumnitoiminnasta lisää.

Toiminta kaipaa eri alojen osaajia auttamaan niin alumnitoiminnan kehittämisessä kuin mainituissa osallistumistavoissakin. Liity mukaan - ota yhteyttä!

Lisätietoja:

Satu Saarteinen (alumnivastaava)
satu.saarteinen@hotmail.com

Jari Toivonen
Toiminnanjohtaja
Finnish Basketball Hall of Fame
040 5708078
jari.toivonen@kotka.fi
 

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

15.10.2014 Korilehti

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Tiistaina (14.10.) Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Tuore numero sisältää Korisliiga-joukkueiden esittelyt sekä jutut liigaseurojen sosiaalisen median käytöstä ja 24.10. toimintansa käynnistävästä KorisliigaTV:stä.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

Megaklinikka ja Koripalloliitto yhteistyöhön – korisperheen käynnit kasvattavat tukea

Toimintansa Helsingin Kampissa aloittanut hammaslääkäriasema Megaklinikka ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet mittavan yhteistyösopimuksen. Kunnallista hammashoitoa edullisempana ja nopeampana vaihtoehtoehtona itseään markkinoivan Megaklinikan taloudellinen tuki Koripalloliiton nuorisotyöhön kasvaa jokaisesta hoitokäynnistä, jonka koripalloperhe tekee.

Näytä lisää vastaavia