Vilpas kasvattaa jälleen tuhtia voittoputkea – BC Nokia nappasi sarjapisteet Joensuussa

8.3.2019 21:21 Pyrintö ja Seagulls eivät taipuneet kotiparketillaan.

Vilpas ja Juho Nenonen ovat kärsineet tällä kaudella ainoastaan neljä tappiota. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan runkosarjan kärkipaikkaa pitävä Salon Vilpas haki kauden toisella yrittämällään voiton myös Kotkasta KTP-Basketin kotiluolasta koriluvuin 93–100 (49–57).

Voitto oli Vilppaalle nyt kuudes peräkkäinen. Kaiken kaikkiaan salolaisilla on kasassa 31 ottelusta peräti 27 voittoa.

Kotkassa Vilpas joutui tulemaan toimeen ilman Mikko Koivistoa sekä helmikuun pelaajaksi valittua Antonio Ballardia. Kaksikon poissaolot eivät juuri vieraita haitanneet, sillä jo ensimmäisellä puoliajalla Vilpas tykitti tulostaululle 57 pistettä.

Ensimmäisen puoliajan hahmoksi nousi monipuolinen Brandon Taylor, jonka käsistä syntyi puoliaikataukoon mennessä 17 pistettä.

Toisella puoliajalla KTP nousi Vilppaan kannoille. Päätösjakson viimeiset minuutit olivat kuitenkin sarjakärjen heiniä. Vilpas tehoili viimeisellä neljänneksellä 29 pistettä, siihen ei KTP pystynyt tällä kertaa vastaamaan.

KTP:n paras oli perjantai-illassa Kevin Langford (27/7), myös Donte Thomas (17/10) onnistui hyvin. Juho Lehtoranta (15/2) toi vaihtopenkiltä mukavasti heittovoimaa.

Tasaisesti esiintyneen Vilppaan ykkönen oli Taylor (23/5/3s), jonka pistetehtailu tosin hidastui toisella puoliskolla.

KTP:n kausi jatkuu keskiviikkona Turussa Ura Basketin vieraana. Vilpas matkaa keskiviikkona Lapualle.

Ottelutilasto

BC Nokia katkaisi tappioputkensa 39 pisteen päätösjaksollaan

Edelliset kuusi otteluaan hävinnyt BC Nokia haki pudotuspelihaaveidensa kannalta arvokkaan voiton Joensuun Kataja Basketin vieraana 93–100 (48–47). Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Joensuun Urheilutalon parketilla.

Katajalta olivat poissa kokoonpanosta Kevin Bracy-Davis ja keskiviikkona Lapualla loukkaantunut Tommi Huolila.

Voitto irtosi nokialaisjoukkueelle käsittämättömän tehokkaan viimeisen neljänneksen turvin. BC Nokia latoi viimeisellä jaksolla peräti 39 pistettä.

Katajan viime aikoina loistavasti sujunut heittopeli tökki perjantaina pahemman kerran. 32 kolmosesta upposi seitsemän.

Katajan tehokkaimmat olivat Adrian Diaz (19/6) ja Topias Palmi (19/3/4s). Palmi oli kuitenkin kaaren takaa kotijoukkueen suurin tuhlailija (1/8). Myös toinen maajoukkuepelaaja Ilari Seppälä (4/3) tuskaili heittovireensä kanssa. Seppälä ei kuudella yrittämällään osunut kolmosissaan lainkaan.

Voitto oli BC Nokialle ensimmäinen päävalmentaja Tero Vasellin alaisuudessa.

BC Nokian pelaajistosta yksi oli ylitse muiden, kun Aapeli Alanen (26/4/5s) näytti kentällä taitojaan. Armin Cane (19/9/8s) puolestaan lähenteli tripla-tuplaa. Dragan Labovic ja Sean O’Mara heittivät 17 pistettä mieheen.

Kauden 12. voitto nosti BC Nokian jälleen pudotuspeliviivan yläpuolelle. Runkosarjan kärkisijoille mielivälle Katajalle tappio oli paha takaisku. Katajalla on runkosarjaa jäljellä vielä 13 ottelua.

Ottelutilasto

Seagulls palasi voittojen pariin myös kotikentällään

Helsinki Seagulls on kärsinyt tällä kaudella lukuisia kirveleviä tappiota, etenkin kotoisessa Kisahallissaan. Perjantaina Seagulls kuitenkin katkaisi kolmen ottelun kotitappioiden putkensa voittamalla Kouvolan Kouvot 90–84 (46–36).

Kouvoilla on nyt plakkarissa 30 ottelusta yhtä monta voittoa kuin tappiota. Seagulls vankisti 13. voitollaan asemiaan pudotuspelijoukkueena.

Seagulls hallitsi tasaista ottelua miltei alusta loppuun. Parhaimmillaan Seagulls johti ottelua 19 pisteellä.

Ilman Wayne Blackshearia pelanneen Seagullsin sankareiksi nousivat kokeneet Timo Heinonen (20/4) ja Tuukka Kotti (23/14/6s). Reilussa 19 minuutissa kuusi kolmosta upottanut Heinonen näyttikin kotiyleisölle kauden parastaan.

– Seagullsille onnittelut! Kolmen ottelun voittoputki varmasti tuntuu hyvältä. Ainoa asia mikä harmittaa on, kun hyvä kaverini Timi kurittaa meitä tuolla lailla. Timilläkään ei ole ollut maailman helpoin kausi tänä vuonna ja nyt laittoi joka paikasta sisään. Hän oli se arkkitehti, joka teki sen eron tuossa lopussa. Ero tuli itseasiassa jo 1. puoliajalla. Tänään oli tasainen ja hyvä peli. Kokeiltiin tänään uutta systeemiä puolustuksessa ja siinä tuli vielä liian monta virhettä. Vaikka olimme heikkoja puolustuksessa, niin hävisimme kuitenkin vain 6 pistettä ja siitä on hyvä lähteä jatkamaan, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi.

Kouvojen leiristä löytyi viisi pelaajaa, jotka tekivät vähintään 13 pistettä. Eniten pisteitä teki takamies Tuomas Hirvonen (16/3/2s). Myös David Gonzalvez (15/1/6s) ja Thomas Gipson III (15/10) suoriutuivat osuudestaan kiitettävästi.

Seagullsin ottelut jatkuvat ensi perjantaina juuri Kouvolassa. Kouvot isännöi sitä ennen myös Kauhajoen Karhu Basketia keskiviikkona.

Ottelutilasto

Manigault ja Osku Heinonen johdattivat Pyrinnön voittoon

Tampereen Pyrintö oli tyly isäntä Pyynikillä vierailleelle Lapuan Kobrille. Kobrat ei oikein missään vaiheessa ottelua saanut otetta Pyrinnön hyökkäyksien hidastamiseen. Pyrintö vei sarjapisteet ansaitusti lukemin 106–89 (49–42).

Pyrinnön kauden 20. voiton takasivat atleettinen Kenneth Manigault ja heittokone Osku Heinonen. Manigault kasasi tilastosarakkeeseensa 26 pistettä, Heinonen puolestaan heitti 21 pistettä.

Pyrinnöltä oli kokoonpanosta sivussa takamies Antero Lehto. Lehdon saappaisiin astui varsin vakuuttavasti Eerik Harju (10/1). Myös takuuvarma Kevin Johnson Jr. (12/15) hoiti jälleen oman leiviskänsä moitteetta.

Kobrien akilleen kantapääksi koitui heikko heittotyöskentely. Kaaren takaa vierasjoukkue onnistui kuudesti. Vapaaheittoja lapualaiset heittivät ohi 11 kappaletta, 17/28.

Kobrien parhaat olivat Larry Anderson (23/5/3s), Jaron Hopkins (21/8/4s) ja Zane Waterman (19/6). Anderson tosin oli vapaaheittoviivalta joukkueensa huonoin: 2/9.

Pyrinnön haasteet jatkuvat kotikentällä keskiviikkona, kun Kataja saapuu Tampereelle. Kobrat saa keskiviikkona vieraita Salosta.

Ottelutilasto

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia