Kouvot onnistui vihdoin kaatamaan KTP:n runkosarjan viimeisessä Kymenlaakson paikallisväännössä

6.3.2019 21:27 Pyrintö, Seagulls, Kataja ja Karhu Basket hakivat keskiviikkona vierasvoitot.

KTP ja Michael Pounds joutuivat taipumaan ensimmäisen kerran tällä kaudella Kouvoille. Kuva: Matti O. Koskinen

Kouvolan Kouvot otti etenkin henkisesti tärkeän voiton, kun paikallisvastustaja Kotkan KTP-Basket kaatui 95–93 (42–46).  Kauden edelliset kolme Kymenlaakson derbyä voitti KTP.

Äärimmäisen tasainen ottelu eteni aluksi KTP:n käsikirjoituksen mukaan. Parhaimmillaan kotkalaiset johtivat jo 17 pisteellä.

Pikkuhiljaa Kouvot kuroi eroa pienemmäksi. Päätösneljänneksellä Kouvot meni lopulta väkisin ohi. Loppuratkaisu ottelussa nähtiin vapaaheittoviivoilta, jossa Kouvot onnistui juuri riittävän hyvin.

Joukkueiden tilastot olivat ottelun jälkeen lähes identtiset. Kouvojen suurin etu tuli vaihtopelaajien pisteistä, sillä kotijoukkueen vaihtopelaajat upottivat 33 pistettä KTP:n penkin jäätyä 15 pisteeseen. Etenkin David Gonzalvez (24/3/4s) toi penkiltä Kouvoille kaivattuja tehoja.

Gonzalvezin lisäksi Kouvoilta onnistuivat väkevät sisäpelaajat Brian Asbury (28/9) ja Thomas Gipson III (18/10/3s). Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen onkin maalaillut Asbury–Gipson-kaksikostaan suurta valttikorttiaan kevään edetessä.

KTP:ltä kuusi miestä ylsi kaksinumeroisille pisteluvuille. Tyrell Nelson (22/5) ja Jalen Jackson (18/5/3s/3r) nousivat joukkueensa tehomiehiksi.

Kouvot hakee perjantaina sarjapisteitä Helsingistä. KTP saa perjantaina haasteen Salosta.

Ottelutilasto

Pyrintö nousi voittoon Turussa

Kaarinan Ura Basket ei onnistunut yllättämään runkosarjan kärkisijoista kamppailevaa Tampereen Pyrintöä. Pyrintö voitti Kupittaan Palloiluhallissa lopulta koriluvuin 84–91 (49–39).

Tappio oli Uralle viides peräkkäinen. Seitsemän voittoa kauden aikana ottaneella Uralla on jäljellä enää kahdeksan ottelua.

Viime viikkoina Ura on useaan otteeseen aloittanut ottelunsa mallikkaasti. Tälläkin kertaa Ura johti Pyrintöä pitkään noin kymmenellä pisteellä.

Hieman vajavaisella kokoonpanolla Turussa vieraillut Pyrintö kiristi toisella puoliajalla tahtiaan. Ottelun ratkaisuksi muodostui kolmas neljännes, jonka vierasjoukkue voitti 14 pisteellä.

Uran ehdoton onnistuja oli räjähtävä Stephen Croone (26/11/4s). Toisen ottelunsa Uran paidassa pelannut Miikka Luosmaa (12/1) toi vaihtopenkiltä energiaa kiitettävästi.

Pyrintö joutui tulemaan Turussa toimeen ilman takamies Jaylon Tatea. Myös Antero Lehdon peliaika jäi vain neljään minuuttiin. Pyrinnön kaikki kaikessa oli Kenneth Manigault (31/5/6s), joka toisella Korisliiga-kaudellaan näyttää yhä kehittyvänsä harppauksin. Myös tupla-tuplien erikoismies Kevin Johnson Jr. (10/14/5s) ansaitsee keskiviikkoillan puurtamisestaan kiitosta.

Uran pelit jatkuvat Turussa ensi keskiviikkona KTP:tä vastaan. Pyrintö sen sijaan isännöi ylihuomenna perjantaina Lapuan Kobria.

Pyrinnön Kenneth Manigault esitti monipuolisuuttaan Turussa. Kuva: Ville Vuorinen

Kataja vakuutti tehokkuudellaan Lapualla

Runkosarjan kärkisijoja havitteleva Joensuun Kataja Basket katkaisi Lapuan Kobrien lennon koriluvuin 71–104 (31–52). Tappion myötä Kobrien kolmen ottelun voittoputki nollaantui.

Kataja saapui Lapualle hieman epätietoisessa tilanteessa. Vielä sunnuntaina Kauhajoella joukkueen riveistä puuttuivat Ilari Seppälä, Matias Ojala, Vincent Simpson sekä Adrian Diaz. Kobria vastaan koko nelikko oli kuitenkin parsittu pelikuntoon. Sitä vastoin Kevin Bracy-Davis ei Lapualle saapunut lainkaan.

Kataja vei ottelun ensimmäistä puoliskoa mielin määrin. Kobrat ei saanut puolustuspäässä otetta etenkään Topias Palmiin eikä isokokoiseen Diaziin.

Vierasjoukkueen 21 pisteen puoliaikajohto oli lopulta turhan suuri Kobrien kurottavaksi. Toisen puoliajan puheenaiheksi nousivat Katajan sentteri Tommi Huolilan loukkaantuminen ja Kobrat-luotsi Nenad Stefanovicin ulosajo kahden teknisen virheen myötä.

– Pelattiin hemmetin huonosti. Menettiin palloa alussa paljon ja eikä saatu hyökkäystä toimimaan. Puolustuksessa annettiin liikaa vapaita heittoja, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen ruoski.

Kobrien tehopelaaja oli laituri Jaron Hopkins (17/8). Katajan parhaat olivat Ilari Seppälä (13/2/11s), Palmi (18/1/3s) ja Diaz (15/2).

– Hyvä ja tasainen esitys meiltä. Saatiin tänään lisää miehiä rosteriin ja kaikki sai pelattua hyvän pelin, kelpo vireeseen päässyt sentteri Samuli Vanttaja iloitsi.

Kobrien kausi jatkuu perjantaina Tampereella. Kataja puolestaan saa perjantaiksi vieraita Nokialta. Katajan ja BC Nokian välinen kohtaaminen pelataan poikkeuksellisesti Joensuun Urheilutalolla.

Jussi Turjan edustama Kobrat ei onnistunut venyttämään voittoputkeaan. Kuva: Pasi Ahola

Karhu Basket jatkoi BC Nokian synkkää jaksoa

BC Nokian vaikea jakso Korisliigan runkosarjassa sai jatkoa hallitsevan Suomen mestarin käsittelyssä. Kauhajoen Karhu Basket haki Nokialta sarjapisteet lukemin 66–88 (36–44).

Tappio oli nokialaisjoukkueelle jo kuudes putkeen. Samalla BC Nokia on valahtanut jo pudotuspeliviivan alapuolelle, tosin nokialaiset ovat tasapisteissä kahdeksantena olevan Lapuan Kobrien kanssa. Uuden päävalmentaja Tero Vasellin alaisuudessa ottelu oli BC Nokialle toinen.

– Olen surullinen tavasta, jolla joukkue esiintyi tänään. Kysymys, jota kysyn heiltä on, että annatko vai otatko enemmän joukkueelta. Tällä hetkellä en ole varma kaikkien pelaajien plus- tai miinusmerkkisestä saldosta, BC Nokian käskyttäjä Vasell pohti.

– Aloitimme kolmannen neljänneksen todella huonosti ja taisimme hävitä pelin siinä. Meillä on paljon puhuttavaa ja korjattavaa tällä hetkellä, nokialaisjoukkueen sentteri Dragan Labovic puhalteli.

Karhu Basketin vierasvoiton takasivat hyvät ensimmäinen ja kolmas jakso. Karhu Basketin järkälemäinen kaksikko Greg Mangano (24/10) ja Chris McKnight (26/8) tuottivat kotijoukkueelle jatkuvaa päänvaivaa.

– On miellyttävää voittaa varsinkin vieraissa, koska se ei ole aina helppoa. Ensimmäisellä puoliajalla meidän peli oli vähän tukossa molemmissa päissä kenttää, mutta kolmannella aloimme löytämään reittejä korille ja saimme muutaman kaukoheitonkin sisään, kauhajokelaisvalmentaja Jussi Laakso kertasi.

BC Nokian ykkönen oli Sean O’Mara (15/9). Kaaren takaa nokialaiset eivät onnistuneet kovinkaan hyvin, 5/28.

BC Nokia matkaa perjantaina Joensuuhun. Karhu Basket saa lauantaina vieraita Uudestakaupungista.

Seagulls karkasi Korihailta toisella puoliajalla

Kuudennen ottelunsa portugalilaisen Pedro Monteiron alaisuudessa pelannut Uudenkaupungin Korihait ei onnistunut lopulta haastamaan Helsinki Seagullsia, vaan vierasjoukkue haki sarjapisteet lukemin 75–96 (42–40).

Päävalmentaja Monteirolla on nyt tilillään kaksi voittoa ja neljä tappiota Korisliigassa. Korihait on sarjataulukossa kymmenentenä yhden voiton edellä Kaarinan Ura Basketia. Pudotuspeliviivaan Korihailla on matkaa kolmen voiton verran.

Korihaiden ja Seagullsin kamppailun ensimmäinen puoliaika oli vielä hyvin tasainen. Pelintekijä Juwan Statenin johdolla Seagulls kuitenkin karkasi kotijoukkueelta kolmannella jaksolla. Kaiken kaikkiaan Seagulls voitti toisen puoliajan 23 pisteellä.

Korihaista edukseen esiintyivät Marius Van Andringa (16/1), Bryan Coleman (14/9) ja Chris Jenkins (14/5/6s).

Seagullsin tähtenä tuikki Staten (21/4/7s). Myös Alex Ruoff (20/6/4s) ja Ricky Waxlax (16/3) olivat erinomaisia.

Seagullsin kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Kouvoja vastaan. Korihait matkaa lauantaina Kauhajoelle.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.