Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu kesälle 2019

22.1.2019 08:52 Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajat maajoukkuekesälle 2019 on valittu. Sudenpennut on myös tulevana kesänä huippuvalmentajien opissa.

Jussi Räikkä jatkaa Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana. Kuva: Vesa Koivunen.

Valmentajalistalta löytyy rutkasti tuttuja nimiä jo kuluneilta kesiltä ja jatkuvuus on tärkeä osa Sudenpolulla. A-divisioonajoukkeet jatkavat tuttujen nimien parissa, kun Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkavat Jussi Räikän ja 18-vuotiaat pojat Jyri Lohikosken valmennuksessa. Myös 20-vuotiaiden miesten peräsimessä jatkaa Jyri Lehtonen.

– Jatkuvuus on äärimmäisen arvokas asia. Kun kyse on pitkäaikaisesta kehitysprosessista, niin pitää olla johdonmukaisuutta ja mahdollisuus oppia omasta tekemisestään ja parantaa siitä, Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann kertoo valmentajajoukostaan.

– Tämä osoittaa myös sitoutuneisuutta valmentajilta. On kovaa hommaa antaa koko kesä koripallolle, mutta niin valmentaja elää. Kesä ei kuluta, vaan antaa ja kehittää.

Sudenpentujen valmennusrivistössä nähdään myös pitkäaikaisten valmentajien ensimmäisiä päävalmentajapestejä, kun Jussi Laakso nappaa 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen komentoonsa ja Ville Neva taas ottaa haltuunsa 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

– Tässä on tärkeää se, että saadaan ajettua uusia kasvoja sisään sekä sopivaa tehtäväkiertoa, Dettmann tuumaa.

Karhu Basketin mestarivalmentaja Jussi Laakso ottaa komentoonsa Suomen WU18-maajoukkueen. Kuva: Ville Vuorinen.

Tuoreimpana lisäyksenä tyttöpuolen maajoukkueohjelmaan on lisätty 20-vuotiaiden naisten maajoukkue, jonka päävalmentajana toimii Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen.

– Naisten peliohjelma on muuttunut niin, että toimintaa on enää vähän kesäisin. Samalla meidän tulevaisuuden pelaajat on juuri tätä ikäluokkaa. Totesimme, että nyt on hyvä kesä osallistua tähän kilpailumuotoon, Dettmann kertoo.

– Meidän pitää pystyä muuttumaan ulkoisten muutosten myötä. Kilpailujärjestelmä ei ole meidän hallinnassa, mutta meidän hallinnassa on, että miten siihen suhtaudumme.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2019

20-vuotiaat naiset

Päävalmentaja: Pekka Salminen
Valmentajat: Mirka Dettmann, Sami Toiviainen
Medical: Niklas Hamnström

20-vuotiaat miehet

Päävalmentaja: Jyri Lehtonen
Valmentajat: Mikko Tupamäki, Daniel Jansson
Medical: Jarkko Aho

18-vuotiaat tytöt

Päävalmentaja: Jussi Laakso
Valmentaja: Niko Hellmann, Juha-Pekka Männistö
Medical: Niklas Hamnström

18-vuotiaat pojat

Päävalmentaja: Jyri Lohikoski
Valmentajat: Petri Virtanen, Jari Nykänen
Head of Delegations: Vesa Vertio
Medical: Milos Dobras

16-vuotiaat tytöt

Päävalmentaja: Jussi Räikkä
Valmentajat: Janne Hänninen, Tuomas Rahkonen
Head of Delegations: Pinja Laitinen
Medical: Linda Hannonen

16-vuotiaat pojat

Päävalmentaja: Ville Neva
Valmentaja: Juho Kailio, Timo Parviainen
Head of Delegations: Antti Koskelainen
Medical: Markus Kangasvieri

16-vuotiaat tytöt – 2020

Päävalmentaja: Ilkka Palviainen
Valmentajat: Juha Oikarinen, Niko Nyholm, Erkko Ojala

16-vuotiaat pojat – 2020

Päävalmentaja: Antti Koskelainen
Valmentajat: Ville Tuominen, Tero Vasell, Eero Levä
Medical: Tommi Tatti

Tytöt: Susi All Stars

Päävalmentaja: Ilkka Palviainen
Valmentajat: Kari Luontila, Juha Oikarinen, Jussi Syrjänen, Pinja Laitinen, Emma Malm, Teijo Sandvik, Risto-Matti Rousku, Niko Kuusi

Pojat: Susi All Stars

Päävalmentaja: Tristan Fay
Valmentajat: Juha Sten, Lauri Järvinen, Juuso Milen, Timo Parviainen, Pena Ranta, Pekka Setälä, Masa Kaminen, Petka Lehtinen, Henri Clement

 
23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

Näytä lisää vastaavia