Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

2.12.2016 Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

Antti Koskelainen siirtyy 17-vuotiaiden miesten MM-projektin jälkeen 16-vuotiaiden miesten päävalmentajaksi.

16-vuotiaaat naiset saavat uuden valmennustiimin, johon kuuluvat Jussi Räikkä (kuvassa), Jussi Laakso sekä Tuomas Rahkonen.

Alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen valmennusvastuun ottaa Susijengin valmennustiimiin kuuluva Jukka Toijala. Toijalan lisäksi valmentajina toimivat Korisliigassa Tampereen Pyrintöä luotsaava Ilkka Palviainen sekä HBA:n apuvalmentajana toimiva Hanno Möttölä.

Kuluvan vuoden EM-kilpailut poikkeuksellisesti vasta 16. joulukuuta alkaen pelaava alle 18-vuotiaiden miesten maajoukkue puolestaan pysyy myös ensi vuonna tutussa komennossa, kun Jyri Lohikoski, Jyri Lehtonen ja Jari Nykänen jatkavat joukkueen peräsimessä. Uutena valmentajana tiimiin liittyy viime kesänä alle 20-vuotiaiden valmennusjohtoon kuulunut Petri Virtanen.

- Jatkuvuus ja toimintojen kehittäminen ovat aina olleet tärkeitä asioita, ja siksi on hienoa, että mukana on paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat olleet mukana jo vuosia. Joukossa on kuitenkin myös muutamia paluumuuttajia, joten kyseessä on hieno yhdistelmä kokemusta ja uusia kasvoja, Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann summaa valmentajien joukkoa.

Naisten alle 18-vuotiaiden joukkue saa ensi vuodelle uuden päävalmentajan, kun päävastuun joukkueesta ottaa Korisliigassa Katajan valmentajana toimiva Tuomas Oja. Lisäksi joukkueen valmennustiimissä jatkaa Mirka Dettmann ja uutena kasvona joukkoon liittyy Jyväskylässä JBA:ta vetävä Mikko Tupamäki.

16-vuotiaat naiset siirtyvät kokonaan uuden valmennusjohdon alle, kun Jussi Räikän lisäksi joukkuetta luotsaavat Jussi Laakso sekä Tuomas Rahkonen.

- Nuorten maajoukkuevalmentajana toimiminen on työlästä hommaa, sillä kisat ovat tiiviitä, mutta toisaalta työ on myös hyvin antoisaa. Tämä on parasta itsensä valmentamista: pysyy ajan hermolla ja näkee kansainväliset trendit, Dettmann korostaa.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2017

Alle 20-vuotiaat miehet

Päävalmentaja: Jukka Toijala

Valmentajat: Ilkka Palviainen, Hanno Möttölä

Alle 18-vuotiaat miehet

Päävalmentaja: Jyri Lohikoski

Valmentajat: Jyri Lehtonen, Petri Virtanen, Jari Nykänen

Alle 16-vuotiaat miehet

Päävalmentaja: Antti Koskelainen

Valmentajat: Ville Neva, Vesa Vertio

Alle 15-vuotiaat miehet

Päävalmentaja: Petka Lehtinen

Valmentajat: Juho Kailio, Arttu Mannelin, Juuso Konttinen

Alle 18-vuotiaat naiset

Päävalmentaja: Tuomas Oja

Valmentajat: Mikko Tupamäki, Mirka Dettmann

Alle 16-vuotiaat naiset

Päävalmentaja: Jussi Räikkä

Valmentajat: Jussi Laakso, Tuomas Rahkonen

Alle 15-vuotiaat naiset

Päävalmentaja: Sami Toiviainen

Valmentajat: Niko Nyholm, JP Männistö, Erkko Ojala

All Stars, pojat

Päävalmentaja: Juha Sten

Valmentajat: Masa Kaminen, Tristan Fay

All Stars, tytöt

Päävalmentaja: Harri Jokela

Valmentaja: Juha Oikarinen

 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Näytä lisää vastaavia