Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

9.10.2023 07:24 Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

Sasu Salinista tuli Teneriffan ennätysmies. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin upotti Breogania vastaan yhden kolkin sukkaan ja hän on nyt heittänyt Teneriffan paidassa ennätykselliset 303 onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Samalla Salin oli johdattamassa Teneriffaa kauden avausvoittoon, kun Burgos kaatui jatkoajan jälkeen 88-81 (74-74, 29-27). Salin sai tilastoihinsa kolme pistettä, neljä levypalloa ja riiston.  
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paris Basketballin kiireinen viikko sai maukkaan päätöksen, kun se palasi voittojen tielle kaatamalla paikallisottelussa Metropolitansin 93-86 (52-47). Mikael Jantunen oli jälleen pirteänä yhdeksän pisteen, seitsemän levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksassa suomalaisvalmentajat eivät päässeet viikonlopun otteluissa voittojen makuun. Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen nöyrtyi Vechtan vieraana 72-103 (42-55). Kivimäki heitti ottelussa viisi pistettä ja antoi kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg hävisi kotonaan Oldenburgille 83-92 (40-46).
Ottelutilastot

Crailsheim Merlinsissä apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert joutui niin ikään pettymään, kun Göttingen oli kotikentällään vahvempi kahden jatkoajan jälkeen 110-104 (99-99, 90-90, 39-44).
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervola lukeutui jälleen Ehingen Urspringin parhaimmistoon 77-65 (28-29)-voitossa Black Forest Panthersista. Mervola nakutti 11 pistettä ja täytteli tilastoriviään myös neljällä levypallolla, kahdella syötöllä ja kolmella riistolla.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Severi Kaukiainen pääsi juhlimaan Patrioti Levicen kanssa 97-63 (49-31)-voittoa Prievidzasta. Kaukiainen heitti ottelussa seitsemän pistettä ja saalisti lisäksi neljä levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihonen saalisti viisi pistettä, neljä levypalloa ja kolme riistoa, kun Radom kaatoi Krakovan 76-74 (39-35). Samalla Radom avasi kauden voittotilinsä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Virtus Bologna jätti Varesen vaille mahdollisuuksia voitettuaan 115-84 (55-39). Bologna on voittanut molemmat ottelunsa.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Klosterneuburgin vieraana 56-49 (29-24). Swans Gmundenin saldona Itävallan liigassa on nyt voitto ja tappio. 
Ottelutilastot

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia