Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

12.2.2023 08:03 Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

Sasu Salin taistelee Intercontinental Cupin voitosta. (Kuva: FIBA Europe)

Teneriffa murskasi FIBA Intercontinental Cupissa Afrikan mestarin, tunisialaisen US Monastirin, selvästi 112-42 (52-26). Euroopan nopein liipaisin sivalsi viidesti, kun Salin paukutti bonusrajan takaa yhteensä 15 pistettä. Lisäksi Salin nappasi kaksi levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä.

Finaalissa Teneriffa saa vastaansa Etelä-Amerikan mestarin, brasilialaisen Sao Paolon, joka voitti toisessa välierässä USA:n G-liigan mestari Rio Grande Valley Vipersin 91-70. Finaali pelataan sunnuntai-iltana.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Romaniassa oli Shawn Hopkinsin vuoro loistaa, kun hän siivitti Craiovan Romanian cupin välieriin 72-70 (35-41)-voitolla Voluntarista. Hopkins upotti pelitilanneheittonsa sataprosenttisella tarkkuudella keräten yhteensä 21 pistettä ja lisäksi vielä kaksi levypalloa ja riiston. Topias Palmi heitti kolme pistettä ja torjui kertaalleen.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen loisti 17 pisteen ja kuuden levypallon tilastoilla, kun Treviso otti tärkeän voiton kaataessaan Napolin 85-82 (42-31). Jantunen sai tililleen lisäksi kaksi torjuntaa. Voitolla Treviso pomppasi sarjassa sijalle 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin kaksi suomalaiskohtaamista, kun ensin Max Besselinkin BG Göttingen kaatoi Joonas Iisalon valmentaman Academics Heidelbergin 87-81 (41-38). Avausviisikosta ponnistanut Besselink keräsi kuusi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Lauantaina Besselink pääsi paukuttelemaan henkseleitä Merlins Crailsheimin Edon Maxhunille ja Daniel Herbertille, kun Göttingen kaatoi Merlinsin 92-79 (49-42). Tällä kertaa Besselink kasasi kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Maxhuni oli jälleen Merlinsin parhaimmistoa 12 pisteen, levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Göttingen on sarjassa viidentenä ja Merlins putosi kolmannen peräkkäisen tappion myötä sijalle 13.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Academics Heidelberg koki myös toisen tappion loppuviikosta, kun Ulm puristi kotonaan 92-84 (44-45)-voiton. Heidelberg majailee sijalla 15.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamondin nousuvire sai jatkoa 100-80 (46-47)-voitolla Angersista. Seppälä heitti 10 pistettä ja sai merkinnät levypallo- sekä syöttötilastoihin. Saint-Chamond nousi sijalle 14.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Levanga Hokkaido aloitti viikonlopun tuplaottelut Utsunomiya Brexin vieraana 73-101 (33-40)-tappiolla. Murphy jäi tällä kertaa kahteen pisteeseen, kahteen levypallon ja syöttöön.
Ottelutilastot

B2-liigan puolella Erik Murphy oli loukkaantumisen vuoksi sivussa, kun Fukushima Firebonds hävisi Bambitious Naralle 68-73 (31-36).
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR koki kirvelevän 81-82 (43-47)-tappion Hötturin vieraana. Alanen heitti kuusi pistettä ja nappasi kolme levypalloa. KR pitää sarjataulukossa perää.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli vauhdissa Norjan liigassa heittäessään 20 pistettä Fyllingenin kaataessa Oppsalin 109-85 (62-43). Fyllingen otti heti avausneljänneksellä vierailtaan luulot pois viemällä sen 41-18. Aidoo sai tilastoihinsa lisäksi kolme levypalloa ja seitsemän syöttöä.
Ottelutilastot

 
27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

16.10.2023 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kuritti debyytissään Paris Basketballia – ”Oli kiva olla taas parketilla”

Edon Maxhuni teki erinomaisen debyytin Ranskan liigassa, kun hän oli ottelun ykkösnimi Le Portelin kaataessa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketballin.

12.10.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen sinetöi Paris Basketballille voiton EuroCupissa

Mikael Jantunen pääsi iskemään lopullisen niitin Paris Basketballin voitolle, kun Reyer Venezia kaatui EuroCupissa. Daniel Dolenc oli vahvassa vireessä Liettuassa ja Severi Kaukiainen sekä Trey Niemi auttoivat joukkueensa voittoihin Slovakiassa ja Italiassa.

9.10.2023 07:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

8.10.2023 14:00 Susijengi

Edon Maxhunin ura jatkuu Ranskan liigassa

Susijengin avainmiehistöön lukeutuva pelinrakentaja ja Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni, 25, on solminut syyskauden kattavan sopimuksen Ranskan liigaa pelaavan Le Portelin kanssa. Maxhunin sopimus sisältää molemminpuolisen option kevätkaudesta 2024.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

2.10.2023 10:22 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäellä vahva debyytti Bundesliigassa

Aatu Kivimäki esiintyi vahvasti ensiesiintymisessään Saksan Bundesliigassa ja Anton Mirolybov ja Samuli Nieminen pääsivät heti nostelemaan pokaalia Itävallassa.

30.9.2023 08:50 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball historialliseen voittoon

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen edustama Paris Basketball otti historiansa suurimman voiton Ranskan ProA:ssa ja jatkaa puhtaalla pelillä. Saksassa ja Sloveniassa puolestaan saatiin sarjakausi korkattua.

24.9.2023 18:53 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset pääsivät tositoimiin Euroopassa

Kilpailukaudet ovat hiljalleen käynnistymässä Euroopassa ja sarjakausi käynnistyi Espanjassa ja Slovakiassa sekä Saksassa pelattiin cupia. Henri Kantonen puolestaan debytoi Liettuan liigassa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Näytä lisää vastaavia