Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

7.2.2023 11:24 Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

Ilari Seppälä on palannut vahvasti pelikentille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Loukkaantumiset kiusasivat Seppälää jo kesän aikana ja ennen kautta hän koki uuden takaiskun, kun hän sai leikkaushoitoa vaativan alaraajavamman.

- Siinä meni pitkään ennen kuin pystyin taas pelaamaan. Palasin tammikuun alusta joukkuetreeneihin ja pääsin nopeasti treeneihin mukaan. Viikko viikolta menen parempaan suuntaan ja kunto on koko ajan parempi, Seppälä avaa tilannettaan.

Seppälä myöntää, ettei alkukauden seuraaminen siviilit päällä ollut herkkua.

- Onhan se ollut tuskallista eikä pelejä ole ikinä kivaa katsoa sivusta. Alussa oli epätietoisuutta siitä milloin pystyn palaamaan ja henkisesti hieman helpotti, kun aika-arvio tuli. Silloin oli joku tietty päivämäärä mitä odottaa.

Palattuaan takaisin tositoimiin Seppälä on saanut urakoida, sillä vastuuta on useassa pelissä tullut yli 30 minuuttia ja keskimäärinkin yli 25 minuuttia.

- Peliaikaa on tullut vähän liikaakin kuntoon nähden. Tarkoitus oli tulla mukaan vähän rauhallisemmin, mutta meillä on muitakin loukkaantumisia. Valmentajat ja joukkue tuntuvat luottavan minuun, joten varmasti jotain on tullut tehtyä oikein. En tietenkään valita vastuusta, mutta olisi kivempi olla sataprosenttisessa kunnossa.

Pitkä kuntoutuminen luonnollisesti tuntui alussa, mutta hiljalleen Seppälä alkaa päästä vauhtiin. Loukkaantumisen jälkeen pelaaminen tuntuu entistä makoisammalta.

- Nyt alkaa ruoste hiljalleen karista. Alku oli aika hakemista eikä juokseminen tai liike ollut ihan terävää eikä koripallotuntuma tietenkään ollut paras mahdollinen. Nyt alkaa hiljalleen muistaa miten korista pitää pelata. Intoa riittää ja koris on tällä hetkellä tosi kivaa.

Ilari Seppälä oli osa Susijengin historiallista EM-miehistöä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Joukkueena Saint-Chamondin kausi on ollut haastava. Viime kaudella joukkue taisteli noususta ProA-sarjaan, mutta suora nousu jäi haaveeksi yhden voiton erolla ja lopulta kausi loppui pudotuspelien avauskierroksella. Tähän kauteen joukkue lähti nousutavoittein, mutta se on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä. 

- Kukaan ei ole tyytyväinen tilanteeseen ja asiasta on keskusteltu sekä joukkueen että seuran kesken, että asioita pitää muuttua.

Saint-Chamond pystyy vielä pelastamaan kautensa, sillä kauden juuri käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolle, on matkaa pudotuspelirajalle neljän voiton verran.

- Ei tilanteemme ole mitenkään katastrofaalinen. Meillä on ollut paljon tiukkoja pelejä ja loukkaantumisia, joten se on monien asioiden summa. Emme ole päässeet treenaamaan montaakaan kertaa täydellä rosterilla. Meille on tullut otteluiden lopulla virheitä joita ei saisi tulla ja ne ovat maksaneet meille voittoja, Seppälä analysoi joukkueen tilannetta.

- Onneksi tämä on kuitenkin tasainen sarja ja muutamalla voitolla nousemme jo paljon. Kohta pitäisi vain alkaa kääntämään pelejä voitoiksi. Ei tässä mitään paniikkia kuitenkaan vielä ole, Seppälä jatkaa.

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia