Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

12.2.2024 07:48 Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

Sasu Salin pääsi tuulettamaan vottoa ja ennätystä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin oli osallisena, kun Teneriffa paukutti 18 kolmen pisteen heittoa sisään Zaragozan kaatuessa 106-100 (53-44). Onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrä on Teneriffan uusi ennätys Espanjan liigassa. Salin osallistui ennätystalkoisiin kahdella kolmen pisteen heitolla ja kuuden pisteen saldolla. Zaragozan riveissä Ura Basketin kasvatti Emir Sulejmanovic tilastoi entistä seuraansa vastaan 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Sulejmanovic lisäsi lisäksi kolme syöttöä, riiston ja torjunnan.

Nousuvireinen Teneriffa on nyt kuudentena.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin Andorra otti tärkeän voiton kaataessaan Gironan selvästi 93-66 (48-30). Madsen täytteli riviään kolmella pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Voitolla Andorra karisti putoamispeikon kahden voiton päähän.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alex Murphy heitti seitsemän pistettä, kun Estudiantes otti kuudennen peräkkäisen voittonsa Espanjan LEB Orossa voittaessaan Menorcan 75-67 (43-30). Estudiantes jatkaa kärjessä.
Ottelutilastot

Remu Raitanen nakutti tarkasti 11 pistettä, mutta Caceres hävisi Real Valladolidin vieraana 72-99 (32-38). Raitanen maalasi tilastokankaalleen myös viisi levypalloa.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voitoilla. Edon Maxhuni oli hyvässä iskussa Le Portelin voittaessa Nancyn 91-76 (50-38). Maxhuni ajoi joukkueen asiaa 11 pisteellä, kolmella levypallolla, neljällä syötöllä ja riistolla. Voitolla Le Portel paranteli asemiaan ollen nyt seitsemäs.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paris Basketball vihki uuden kotihallinsa käyttöön, kun isännöi Saint-Quentinia. Paris Basketball ei antanut vierailleen mahdollisuuksia, vaan juoksi selvään 87-65 (45-39)-voittoon Mikael Jantusen auttaessa omiaan neljän pisteen, kahden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla. Paris Basketball pitää neljättä sijaa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Myös Mikko Larkas pääsi juhlimaan myös voittoa, kun Starsbourg kaatoi Cholet'n 79-76 (43-35). Strasbourg on Le Portelin kanssa tasapisteissä.
Ottelutilastot

ProB:n puolella Ilari Seppälän Saint-Chamond puolestaan koki niukan 61-64 (27-32)-tappion sarjakärki La Rochellelle. Seppälä oli hyvällä pelipäällä 13 pisteen, viiden levypallon, viiden syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiai otti makoisan voiton kaataessaan Juventus Utenosin 88-86 (40-38). Kantonen kasasi tilastoihinsa viisi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Dolenc komppasi kuudella pisteellä, kahdella levypallolla ja riistolla. Mazeikiai on Liettuan liigassa kuudentena.
Ottelutilastot

Saksassa suomalaisvalmentajien joukkueilla oli tappiollinen viikonloppu. Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen jäi Göttingenin vieraana vaille mahdollisuuksia hävitessään 70-101 (36-42). Aatu Kivimäki sai rivilleen kolme pistettä, kaksi levypalloa, viisi syöttöä ja riiston. Tigers on juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin luotsaama Crailsheim hävisi kotonaan Ludwigsburgille 89-100 (44-52). Crailsheim on putoajan paikalla toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Valtteri Mervolan 25 pistettä ja kuusi syöttöä eivät riittäneet Ehingen Urspringille voittoon, kun se hävisi Fellbach Flashersille 99-105 (49-61). Mervola sai tilastoihinsa myös yhden levypallon ja kolme riistoa. Ehingen on ProB:n etelälohkossa juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Pohjoislohkossa Miikka Sopasen valmentama Herford ei pystynyt vastaamaan Berlin Bravesille, vaan hävisi kotonaan 67-97 (40-64). Herford livahti putoamisrajan alapuolelle.
Ottelutilastot

Ville Tahvanainen palasi yhden välipelin jälkeen vahvasti kentille, kun hän merkkautti 17 pistettä Alftanesin murskatessa Hamarin 104-67 (56-35). Tahvanaisen tilastot täyttyivät myös kuudella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Antti Kanervon Stjarnan koki kirvelevän 71-76 (40-41)-tappion hävitessään Tindastollille. Kanervo oli joukkueensa pistetykki 16 pisteen saldolla ja lisäksi tilastot karttuivat kahdesta syötöstä ja riistosta.
Ottelutilastot

Osku Heinosen Haukarin vaikea kausi sai jatkoa, kun se hävisi Valurille 72-82 (27-41). Heinonen oli omiensa parhaimmistoa 15 pisteen saldolla ja tilastoihin merkittiin myös kaksi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radomin nousuvire sai jatkoa, kun se kirjautti kuudennen voittonsa seitsemään edellispeliin Polonia Varsovan kaatuessa 89-77 (46-44). Mikael Laihonen antoi oman panoksensa kuudella pisteellä, 11 levypallolla ja kahdella syötöllä. Radom on noussut pudotuspelipaikan tuntumaan yhdeksänneksi.
Ottelutilastot

Lassi Tuovilla oli kaksijakoinen loppuviikko, kun se hävisi Euroliigassa, mutta oli voittoisa Italiassa. Euroliigassa Bologna taipui kotonaan AS Monacolle niukasti 78-81 (35-45). Tasaisessa Euroliigassa Bologna on nyt viides.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna jätti Scafatin ilman mahdollisuuksia 94-67 (49-41) ja on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Itävallassa Swans Gmunden raateli Fürstenfeld Panthersin 112-63 (57-24). Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen käskyttämä joukkue on toisena.
Ottelutilastot
 

Susijengi palaa kotikentälle 26. helmikuuta, kun se kohtaa Tanskan! Liput EM-karsinta-avaukseen myynnissä nyt osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/susijengi. Kerää jengi kasaan ja tulkaa yhdessä ulvomaan Susijengille.

 
30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

Näytä lisää vastaavia