Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

28.5.2022 07:41 Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

Mikael Jantunen on tuore Belgian mestari. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oostende otti tiukan otteen mestaruudesta voittaessaan Mechelenin kolmannessa ottelussa 86-69 (50-30) Jantusen koristellessa tilastoriviään kolmella pisteellä, levypallolla ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Neljännessä finaalissa Oostende joutui tiukoille ja nousi päätösneljänneksellä lopulta 91-83 (44-43)-voittoon Jantusen saadessa tililleen kolme pistettä. Mestaruus oli Oostendelle jo 11. peräkkäinen.

- Yksi tavoite oli koko kauden aikana, ja se oli mestaruus. Hyvät fiilikset tällä hetkellä, ja nyt on hetki aikaa nauttia tästä, Jantunen iloitsi ottelun jälkeen.

Mestaruus tarkoitti samalla sitä, että Oostende pääsee aloittamaan Belgian ja Hollannin yhteisliigan suoraan välierävaiheesta.

- Ensi viikolla vielä yhteisliigan pudotuspelit, jonka jälkeen kausi pakettiin. Omasta pelistä ei kummempaa sanottavaa. Onnellinen voitosta ja se oli tämän päivän pääasia, Jantunen kommentoi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannissa finaalisarja venyy viidenteen ja ratkaisevaan otteluun. Edon Maxhunin Heroes Den Bosch joutui selkä seinää vasten häviten kolmannen finaalin ZZ Leidenille 68-87 (44-41). Maxhuni sai tilastoihinsa 10 pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Neljännessä finaalissa Maxhuni loisti 16 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla Heroesin voittaessa 61-52 (29-31). Maxhuni oli isossa roolissa loppuhetkillä viimeistellessään joukkueensa neljä viimeistä pistettä. Ratkaiseva finaali on edessä sunnuntaina.
Ottelutilastot

Topias Palmin kausi tuli päätökseen, kun Limburg United hävisi Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä Donar Groningenille yhteispistein 158-188. Toinen osaottelu päättyi Groningenin 110-88 (49-47)-voittoon. Palmi kuului joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, kahden levypallon, syötön ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Elias Valtosen ja Sasu Salinin pudotuspelit alkoivat selvillä tappioilla. Näin ollen molemmat joukkueet ovat pakkovoittojen edessä.

Manresa taipui Real Madridin vieraana 76-93 (29-48) Valtosen tilastoidessa levypallon ja syötön. Real Madrid johtaa otteluvoiton 1-0, kun välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.
Ottelutilastot

Salinin Teneriffa hävisi Joventut Badalonalle selvästi 68-100 (21-54). Salin sai kokoon kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Emir Sulejmanovicille kirjattiin 10 pistettä ja neljä levypalloa.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän kausi Romaniassa päättyi neljänteen sijaan, kun Pitesti taipui pronssikamppailussa Oradealle yhteispistein 120-203. Toinen ottelu päättyi Oradean 93-61 (48-27)-voittoon. Seppälä oli jälleen joukkueensa kärkinimiä 14 pisteen, levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg aloitti pudotuspelit komeasti kaatamalla Monacon vieraskentällä 100-87 (49-44). Ranskan liigassa välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi toisen finaaliottelun Wienille 72-87 (34-45). Wien johtaa finaalisarjaa 2-0 ja on voiton päässä mestaruudesta.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia