Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

25.5.2022 09:32 Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

Sasu Salin ja Elias Valtonen aloittavat pelit Espanjan liigan pudotuspeleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigan runkosarja oli äärimmäisen tasainen. Aivan viimeisille peleille käytiin tiukkaa taistelua sijoista, kun neljänneksi sijoittuneen Joventut Badalonan ja seitsemänneksi sijoittuneen Valtosen Manresan välinen ero oli vain kaksi voittoa. Siihen väliin mahtuivat viidenneksi sijoittunut Salinin Teneriffa sekä Baskonia.

Manresan kausi on ollut isossa kuvassa jo erinomainen. Viime kaudella joukkue ei ollut lähelläkään pudotuspelipaikkaa, mutta tällä kaudella tilillä ovat jo kauden alla pelatun Katalonian cupin voitto, paikka Copa del Rey'ssä sekä Mestarien liigassa finaalipaikka.

Manresa saa pudotuspelien avauskierroksella kovan mittarin, kun vastaan asettuu Euroliigan finaalissa niukasti Anadolu Efesille taipunut Real Madrid. Manresa kuitenkin osoitti kauden aikana pystyvänsä kaatamaan isompiaan voittaen sekä Barcelonan että Real Madridin runkosarjan aikana.

- Lähdetään haastamaan taas isompaa. Vastus on tietenkin kova, kun on Euroliigan kakkonen, mutta pystyimme heidät kerran runkosarjassa voittamaan. Nyt on tietenkin eri asia, mutta luotamme omaan tekemiseemme. Meillä on kaikki pelaajat tervehtyneet ja pääsemme täydellä rosterilla pudotuspeleihin. Yritämme pitää vauhtia yllä ja haastaa parhaamme mukaan sekä yllättää, Valtonen kertaa pudotuspelien lähtökohtia.

Manresa on saanut valmistautua rauhassa tuleviin pudotuspeleihin, sillä Real Madrid urakoi Euroliigassa vielä viime viikonloppuna. Valtonen luottaa joukkueen valmistautumiseen ja iskukykyyn yllättää jättiläinen.

- Meillä on ollut tässä viikon verran treeniä Euroliigan takia, joten olemme pystyneet harjoittelemaan sekä valmistautumaan hyvin. Sitä kautta meillä on luottavaiset fiilikset, että pystymme heidät haastamaan. Haaste on tietenkin kova, mutta pystymme lähtemään aika paineettomasti, kun olemme aikamoisia altavastaajia, kuten olemme olleet koko kauden. Yritämme vain tehdä parhaamme, ja tällaisessa paras kolmesta -tilanteessa se voi olla hyvinkin mahdollista, mutta lopussa nähdään miten meni, pohtii Valtonen.

Teneriffa hakee jatkoa Mestarien liigan voitolle

Mestarien liigan voittanut Teneriffa sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja saa vastaansa Badalonan. Salin ei usko Mestarien liigan voittokrapulaan.

- Ei se enää vaikuta. Se oli hieno voittaa ja porukka puhuu kaupungilla siitä edelleen, mutta Mestarien liigan juhlat on kuitenkin juhlittu. Niitä voidaan jatkaa kauden jälkeen, mutta nyt keskittyminen on tiukasti pudotuspeleissä.

- Yksi tavoite on nyt saavutettu Mestarien liigan voitolla, ja toinen tavoite on päästä vähintään välieriin. Useimmiten sieltä tulee sitten vastaan Real tai Barcelona, joten finaalipaikka voi olla vaikea. Yritetään kuitenkin hoitaa tämä ensimmäinen kierros kunnialla, Salin kertoo.

Teneriffa ehti lomailla hetken Mestarien liigan voiton jälkeen, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen Badalonaa vastaan.

- Pitkän odotuksen jälkeen pääsemme vihdoin pelaamaan. Tässä oli melkein kaksi viikkoa väliä edellispelistä eikä sellaista enää jaksaisi tässä vaiheessa kautta, kun joutuu treenaamaan enemmän, Salin heittää.

Badalona sijoittui joukkueista runkosarjassa korkeammalle, mutta keskinäisissä otteluissa Teneriffa oli niskan päällä.

- Meillä on ollut tiukkoja pelejä, mutta olemme voittaneet kaksi edellistä kohtaamista. Heillä on taitavia pelaajia jokaisella pelipaikalla ja Ante Tomic on edelleen yksi Euroopan parhaista senttereistä. Toki meilläkin on Giorgi Shermadini, mutta kumpikaan ei ehkä ole parhaimmillaan puolustuspäässä. Lisäksi Badalonalla on hyvät espanjalaispelaajat, Salin arvioi tulevaa vastustajaa.

Salin upotti Espanjan liigan runkosarjassa keskimäärin 2,7 kolmen pisteen heittoa sisään ottelua kohden, joka oli samalla koko sarjan korkein lukema. Salin toivoo heiton uppoavan myös pudotuspeleissä.

- Toivottavaahan se olisi, kun suurin osa heitoistani on kolmen pisteen heittoja. Treeneissä on mennyt ihan hyvin sisään ja toivottavasti se jatkuu, Salin miettii.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia