Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

25.5.2022 09:32 Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

Sasu Salin ja Elias Valtonen aloittavat pelit Espanjan liigan pudotuspeleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigan runkosarja oli äärimmäisen tasainen. Aivan viimeisille peleille käytiin tiukkaa taistelua sijoista, kun neljänneksi sijoittuneen Joventut Badalonan ja seitsemänneksi sijoittuneen Valtosen Manresan välinen ero oli vain kaksi voittoa. Siihen väliin mahtuivat viidenneksi sijoittunut Salinin Teneriffa sekä Baskonia.

Manresan kausi on ollut isossa kuvassa jo erinomainen. Viime kaudella joukkue ei ollut lähelläkään pudotuspelipaikkaa, mutta tällä kaudella tilillä ovat jo kauden alla pelatun Katalonian cupin voitto, paikka Copa del Rey'ssä sekä Mestarien liigassa finaalipaikka.

Manresa saa pudotuspelien avauskierroksella kovan mittarin, kun vastaan asettuu Euroliigan finaalissa niukasti Anadolu Efesille taipunut Real Madrid. Manresa kuitenkin osoitti kauden aikana pystyvänsä kaatamaan isompiaan voittaen sekä Barcelonan että Real Madridin runkosarjan aikana.

- Lähdetään haastamaan taas isompaa. Vastus on tietenkin kova, kun on Euroliigan kakkonen, mutta pystyimme heidät kerran runkosarjassa voittamaan. Nyt on tietenkin eri asia, mutta luotamme omaan tekemiseemme. Meillä on kaikki pelaajat tervehtyneet ja pääsemme täydellä rosterilla pudotuspeleihin. Yritämme pitää vauhtia yllä ja haastaa parhaamme mukaan sekä yllättää, Valtonen kertaa pudotuspelien lähtökohtia.

Manresa on saanut valmistautua rauhassa tuleviin pudotuspeleihin, sillä Real Madrid urakoi Euroliigassa vielä viime viikonloppuna. Valtonen luottaa joukkueen valmistautumiseen ja iskukykyyn yllättää jättiläinen.

- Meillä on ollut tässä viikon verran treeniä Euroliigan takia, joten olemme pystyneet harjoittelemaan sekä valmistautumaan hyvin. Sitä kautta meillä on luottavaiset fiilikset, että pystymme heidät haastamaan. Haaste on tietenkin kova, mutta pystymme lähtemään aika paineettomasti, kun olemme aikamoisia altavastaajia, kuten olemme olleet koko kauden. Yritämme vain tehdä parhaamme, ja tällaisessa paras kolmesta -tilanteessa se voi olla hyvinkin mahdollista, mutta lopussa nähdään miten meni, pohtii Valtonen.

Teneriffa hakee jatkoa Mestarien liigan voitolle

Mestarien liigan voittanut Teneriffa sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja saa vastaansa Badalonan. Salin ei usko Mestarien liigan voittokrapulaan.

- Ei se enää vaikuta. Se oli hieno voittaa ja porukka puhuu kaupungilla siitä edelleen, mutta Mestarien liigan juhlat on kuitenkin juhlittu. Niitä voidaan jatkaa kauden jälkeen, mutta nyt keskittyminen on tiukasti pudotuspeleissä.

- Yksi tavoite on nyt saavutettu Mestarien liigan voitolla, ja toinen tavoite on päästä vähintään välieriin. Useimmiten sieltä tulee sitten vastaan Real tai Barcelona, joten finaalipaikka voi olla vaikea. Yritetään kuitenkin hoitaa tämä ensimmäinen kierros kunnialla, Salin kertoo.

Teneriffa ehti lomailla hetken Mestarien liigan voiton jälkeen, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen Badalonaa vastaan.

- Pitkän odotuksen jälkeen pääsemme vihdoin pelaamaan. Tässä oli melkein kaksi viikkoa väliä edellispelistä eikä sellaista enää jaksaisi tässä vaiheessa kautta, kun joutuu treenaamaan enemmän, Salin heittää.

Badalona sijoittui joukkueista runkosarjassa korkeammalle, mutta keskinäisissä otteluissa Teneriffa oli niskan päällä.

- Meillä on ollut tiukkoja pelejä, mutta olemme voittaneet kaksi edellistä kohtaamista. Heillä on taitavia pelaajia jokaisella pelipaikalla ja Ante Tomic on edelleen yksi Euroopan parhaista senttereistä. Toki meilläkin on Giorgi Shermadini, mutta kumpikaan ei ehkä ole parhaimmillaan puolustuspäässä. Lisäksi Badalonalla on hyvät espanjalaispelaajat, Salin arvioi tulevaa vastustajaa.

Salin upotti Espanjan liigan runkosarjassa keskimäärin 2,7 kolmen pisteen heittoa sisään ottelua kohden, joka oli samalla koko sarjan korkein lukema. Salin toivoo heiton uppoavan myös pudotuspeleissä.

- Toivottavaahan se olisi, kun suurin osa heitoistani on kolmen pisteen heittoja. Treeneissä on mennyt ihan hyvin sisään ja toivottavasti se jatkuu, Salin miettii.

 
23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

Näytä lisää vastaavia