Mikael Jantusen hieno alkukausi noteerattiin Belgiassa

8.11.2021 00:01 Mikael Jantunen sai hienon kunnianosoituksen Belgiassa, kun hänet valittiin joukkueensa lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Jantusen johdolla Oostende on aloittanut kautensa tappioitta ja sama meno sai jatkoa viikonloppuna. Susijengiläiset pääsivät muutenkin hyvin voittojen makuun.

Mikael Jantusen kausi Belgiassa on alkanut hienosti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen äänestettiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi lokakuussa. Lokakuun aikana Jantunen tilastoi 10,6 pistettä, 4,8 levypalloa ja 3 syöttöä.

Oostende on aloittanut kautensa tappioitta, vaikka se joutui sunnuntaina tiukoille Giants Antwerpenin kanssa. Oostende onnistui puristamaan jatkoajan jälkeen 88-85 (71-71, 37-36)-voiton. Jantunen iski sinettiä Oostenden voitolle upottamalla vapaaheitot sisään 19 sekuntia ennen loppua ja kasvattamalla eron kolmeen, jonka Oostende piti loppuun saakka. Jantuselle kirjattiin ottelussa 11 pistettä, viisi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannin puolella Edon Maxhuni pääsi Heroes Den Boschin kanssa hieman helpommalla voittamalla Den Helder Sunsin 90-61 (42-29). Maxhuni heitti 11 pistettä, jakeli seitsemän syöttöä ja nappasi kolme levypalloa. Heroes jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Elias Valtonen pääsi juhlimaan voittoa Manresan kukistaessa Burgosin 90-82 (46-33). Valtosen tilastoriville raapusteltiin kolme pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi tuulettamaan myös Sasu Salin, kun Teneriffa päihitti kotonaan Andorran 79-70 (35-22).. Teneriffa paukutteli voittotahtia jo heti alussa voittamalla avausneljänneksen 21-8 eikä Andorra siitä enää noussut. Salin saalisti kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Emir Sulejmanovicin saldoksi kertyi neljä pistettä, viisi levypalloa ja syöttö. Teneriffa on neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlimaan kahta voittoa Earthfriends Tokio Z:sta. Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi numeroin 80-76 (30-38). Murphyt olivat joukkueensa parhaita pistemiehiä Erikin pussittaessa 21 pistettä ja Alexin säestäessä 18 pisteen kerääntymällä. Erik nappasi myös seitsemän levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Alekx sen sijaan kasasi lisäksi viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Erik jatkoi vahvoja otteitaan myös 77-73 (39-34) päättyneessä toisessa ottelussa. Veljeksistä vanhempi sai tililleen 17 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kolme syöttöä. Alexille merkattiin neljä pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alanen pääsi juhlimaan kahta voittoa loppuviikon aikana. Ensin St. Pölten kaatoi Aleksi Koskisen valmentaman Swans Gmundenin 78-71 (38-35) Alasen heittäessä yhdeksän pistettä, napatessa kahdeksan levypalloa ja antaen yhden syötön.
Ottelutilastot

St. Pölten kasvatti voittoputkensa jo kolmeen voittaessaan Klosterneuburg Dukesin 87-63 (45-28). Tällä kertaa Alanen sai tilastoihinsa 13 pistettä, kuusi pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Swans ei kauaa jäänyt murehtimaan St. Pölten-tappiota, vaan kuittasi sen komeasti viikonloppuna murskaamalla Kapfenberg Bullsin 103-77 (45-41).
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Baskets Bonnin hyvä alkukausi sai jatkoa 87-79 (47-35)-voitolla Würzburgista. Bonn on sarjan jaetulla kärkipaikalla viidellä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin aikalisällä piirtämät kuviot nostivat Tigers Tübingenin ensin varsinaisella peliajalla tasoihin viime sekunneilla, ja jatkoajalla 92-90 (79-79, 34-40)-voittoon Nürnberg Falconsista. Aatu Kivimäellä oli vaikeampi heittopäivä, mutta kantoi kortensa kekoon viidellä pisteellä, kahdella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Tigers on aloittanut kauden hienosti ollen sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Puolassa Carl Lindbomin Sopot mureni päätösneljänneksellä Anwil Wloclawekin vieraana häviten sen peräti 6-28. Samalla Anwil karkasi 81-61 (35-37)-voittoon. Lindhom heitti kuusi pistettä ja sai kaksi raapaisua myös levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Sopot pitää sarjassa kymmenettä sijaa.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin Stjarnan hävisi Valurille 79-91 (42-46). Hopkins oli joukkueensa parhaimmistoa 18 pisteen, kuuden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jatkoi voittoisasti kaatamalla Roannen 93-88 (44-46). Strasbourg on sarjassa kolmantena. Strasbourg on sarjassa jaetulla toisella sijalla.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolenc oli lähellä tupla-tuplaa yhdeksän pisteen ja 10 levypallon saldolla, kun Les Sables jatkoi nousuvirettään voittamalla Rennesin 83-72. Dolencille merkittiin myös yksi syöttö.
Ottelutilastot

Metro Areena täyttyy jälleen ulvovista susifaneista, kun Susijengi aloittaa MM-karsinnat marraskuussa. Torstaina 25.11. joukkue lähtee ryöstöretkelle länsinaapuri Ruotsiin, mutta palaa kotikentälle sunnuntaina 28.11., kun se isännöi kivikovaa Kroatiaa. Parhaat paikat kotiotteluun myydään nyt! Liput >>

 
19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

15.5.2022 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen finaaleihin – Alexander Madsen mestaruudessa kiinni

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch eteni Hollannin liigan finaaliin ja Mikael Jantusen Oostende teki saman tempun Belgiassa. Alexander Madsenin VEF Riika on sen sijaan voiton päässä Latvian mestaruudesta.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 09:08 Susijengi

Miro Little siirtyy Yhdysvaltain high school -kentille

Aiemmin keväällä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n huippujoukkueisiin lukeutuvaan Bayloriin sitoutunut Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 17, lähtee syyskuussa Atlantin taakse. Viime kaudet HBA Märskyä edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyy ensi kaudeksi kansasilaiseen Sunrise Christian Academyyn pelaamaan high school -koripalloa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

5.5.2022 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Järvi lähellä jatkopaikkaa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pudotuspelit käynnistyivät suomalaisittain hienosti, kun Topias Palmin ja Okko Järven joukkueet ottivat tiukan otteen jatkopaikasta.

2.5.2022 07:52 Suomalaiset ulkomailla

Madsenilla kolmas pokaali tähtäimessä – Jantuselle vuoden kuudennen pelaajan palkinto

Mikael Jantunen sai hienosti alkaneen ammattilaisuransa ensimmäisen henkilökohtaisen palkinnon, kun hänet valittiin Belgian ja Hollannin yhteisliigan vuoden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi. Alexander Madsenin VEF Riika eteni Latvian liigan finaaliin.

30.4.2022 08:38 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

24.4.2022 23:46 Suomalaiset ulkomailla

Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan

Elias Valtosen Manresa varmisti pudotuspelipaikan, vaikka hävisi vieraskentällä Baskonialle. Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden aloitti pudotuspelit voitolla.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

24.4.2022 00:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourgille tappio cupin finaalissa

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg joutui tunnustamaan Pau-Lacq-Orthezin paremmakseen Ranskan Cupin finaalissa. Mikael Jantusen Oostende varmisti Belgian ja Hollannin liigan yhteisliigan ylemmän loppusarjan voiton.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

21.4.2022 08:11 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen, Maxhuni ja Palmi kovassa iskussa

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa suomalaiskolmikko Mikael Jantunen, Edon Maxhuni ja Topias Palmi esittivät vahvoja otteita alkuviikon otteluissa.

18.4.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen juhlivat taas voittoja Espanjassa

Sasu Salinin ja Elias Valtosen joukkueet käyvät kovaa taistelua sijoista 3-6 Espanjan liigassa. Saksassa Aatu Kivimäki oli jälleen vedossa Tigers Tübingenin ottaessa jo toisen voittonsa pudotuspelien avauskierroksella.

16.4.2022 15:40 Susijengi

Miro Little valitsi Baylorin yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella HBA Märskyä miesten Divari A:ssa edustanut Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 17, on valinnut yliopistonsa. 193-senttinen Little liittyy ensi vuonna kevään 2021 NCAA-liigan mestarin Baylor Bearsin riveihin.

16.4.2022 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Valtonen vauhdissa Espanjassa – Kivimäki ratkaisijana Saksassa

Sasu Salinin ja Elias Valtosen kuumat viimeaikaiset otteet saivat jatkoa ja Aatu Kivimäki ratkaisi Tigers Tübingenille historiallisen voiton. Aapeli Alanen heitti jälleen kovat pisteet Itävallassa.

Näytä lisää vastaavia