Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

27.8.2023 19:05 Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

Micke Jantusella ja Susijengillä oli vaikea ilta Japanin kotiluolassa. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Otteluun lähtiessään Susijengi tiesi Japanin olevan joukkue, joka ei anna koskaan periksi.

Dominoituaan ottelun toista ja kolmatta jaksoa tiukalla joukkuepuolustuksella ja nopeilla vastahyökkäyksillä saattoi Susijengi kenties antaa hetkellisen hyvänolontunteen uida puseroonsa. Se riitti Keisei Tominagalle ja Yudai Baballe, jotka kutistivat kolmannen jakson lopun onnistumisillaan komean suomalaisjohdon vain kymmeneen pisteeseen.

Hetkessä myös uinunut 7000-päinen kotikatsomo syttyi. Japanilaisyleisö äityi yhä kovempaan hurmioon, kun Japani heitti koko päätösjakson aikana vain neljä kertaa ohi pelitilanteista. Minuuttien käydessä kellossa vähiin karkasi Susijengiltä yhtä aikaa peliajatus ja itseluottamus ja Japani pääsi juhlimaan ensimmäistä MM-kisavoittoaan seitsemääntoista vuoteen.

- Ensimmäisessä ottelussa tiesimme tasan tarkkaan, mitä Australia tekee ja tänään tiesimme tasan tarkkaan, mitä Japani tekisi. Siitä ei ollut kysymys. Tiesimme kyllä, että jos lähdemme hyppyheittokilpailuun Japania vastaan, teemme itsellemme vaikean illan. Lopputuloksen voi nähdä taululta ja kuulla yleisön metelistä, päävalmentaja Lassi Tuovi summasi illan saldon.

Japani tykitti viimeisellä kymmenminuuttisella armottomat 35 pistettä ja vei ottelun viimeiset kolmetoista minuuttia näytöstyyliin 45–17.

- Tämä sattuu, ja niin pitääkin sattua. Mutta nyt meillä on vielä kolme ottelua pelaamatta tässä turnauksessa ja tarvitsemme juuri näitä joukkueita, jotta kasvamme joukkueena yhteen, Tuovi jatkoi.

”Näistä pitää vain nousta ja kehittyä”

Kenties kirvelevintä tappiossa on, että Susijengi onnistui jo kertaalleen illan aikana syömään Japanin pelihuumorin ja -ajatuksen.

Japani osoitti vaarallisuuttaan ensimmäisellä kymmenminuuttisella pakottamalla Susijengin jatkuviin pallonmenetyksiin ja repimällä taitavien pallonkäsittelijöidensä johdolla aukkoja susipuolustukseen.

Toisen kymmenminuuttisen alusta alkaneen 17-minuuttisen aikana Lauri Markkanen (27/12) upotti pisteitä ja kauhoi levypalloja rutiinilla, Mikael Jantunen (13/3/5 syöttöä/3 riistoa) ja Elias Valtonen (7/0) kunnostautuivat Japanin korintekijöiden pakkopaitoina ja Edon Maxhuni (12/1/5 syöttöä) löysi heittojyvänsä.

Siitä huolimatta Japani puski uudelleen päälle ja otti pelin kouraansa kuin kypsän omenan.

- Tässä tilanteessa ei auta selitellä mitään, Susijengin tehoykköseksi kohonnut Lauri Markkanen huokaili.

- Jokainen pelaaja tästä joukkueesta tietää sen tunteen, kun vastustaja saa hengen päälle ja tuntuu siltä, että kaikki heidän heittonsa menevät sisään. Nämä ovat vaikeita hetkiä, mutta näistä pitää vain nousta ja kehittyä.

Susijengi päättää MM-alkulohkonsa tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa ottelulla ylemmän jatkosarjapaikkansa jo varmistanutta Saksaa vastaan. Tuon jälkeen Susijengi pelaa sijoitusottelut (17.-32.) F-lohkon kahta viimeiseksi jäänyttä joukkuetta vastaan.

Japani – Susijengi 98–88 (22–15, 36–46, 63–73), miesten maaottelu, alkusarjaa (MM-kisat), Okinawa City (Japani) 27.8.2023

Susijengi: Lauri Markkanen 27/12, Mikael Jantunen 13/3/5 syöttöä/3 riistoa, Edon Maxhuni 12/1/5 syöttöä, Sasu Salin 8/1/5 syöttöä, Olivier Nkamhoua 7/6/3 syöttöä, Elias Valtonen 7/0, Miro Little 5/2/5 syöttöä, Alexander Madsen 5/0, Henri Kantonen 2/2, Jacob Grandison 2/0, Alex Murphy 0/1, Ilari Seppälä.

Japani: Joshua Hawkinson 28/19, Yuki Kawamura 25/1/9 syöttöä, Keisei Tominaga 17/1/3 riistoa, Makoto Hiejima 17/0/3 syöttöä.

 
1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

25.8.2023 14:24 Susijengi

Australia näytti mestarin elkeitä MM-avauksessa

Suomalaisyleisö rokkasi, Australian pelaajat kiukuttelivat ja Susijengin johto kasvoi parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen perjantain MM-avausottelussa. Sen jälkeen olympiapronssimitalisti Australia oppi virheistään, valjasti odotetut aseensa käyttöön ja karkasi 72–98 (40–45) -voittoon.

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

3.9.2014 20:45 Maaottelu

Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

3.9.2014 00:45 Maaottelu

Dominikaaninen Tasavalta kaivoi Susijengille sudenkuopan

Susijengin kolmas MM-kisaottelu päättyi huokauksiin, kun korinalustaa hallinnut Dominikaaninen Tasavalta vei suomalaisilta pelihuumorin. Petteri Koponen ja Mikko Koivisto toivat loppuhetkillä Susijengin 16 pisteen takaa heiton päähän, mutta karibialaiset jäädyttivät pelin hyökkäyslevypalloillaan ja jäivät juhlimaan 68–74 (32–41)-voittoa.

31.8.2014 19:00 Maaottelu

Susijengi selviytyi Ukrainan hermopaineesta, avasi voittotilinsä MM-kisoissa

Suomen Susijengin historian ensimmäinen MM-kisavoitto irtosi sunnuntaina Bilbaossa, kun viime kesän EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina kaatui Susijengin kynsiin 81–76 (35–37). Ukraina kiri toisella puoliajalla kahdesti Susijengin runsaan johdon miltei umpeen, mutta Suomi osoitti tahtonsa lujuuden sekuntien kiertyessä kellosta vähiin.

31.8.2014 Maaottelu

Maailmanmestari USA juoksi Susijengiltä tassut alta

Historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa pelaava Susijengi pysyi hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin USA:n kyydissä kuutisen minuuttia täyteen ammutun Bilbao Areenan todistaessa. Saatuaan nopean vastahyökkäyspelinsä kulkemaan USA painoi kaasun pohjaan ja imi toisella neljänneksellä energian ja itseluottamuksen Suomen pelistä. USA kuittasi voiton pistein 114–54 (60–18).

Näytä lisää vastaavia