Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

4.9.2014 17:40 Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

Junnu Lee pelasi turnauksen parhaan pelinsä MM-turnauksen päätöspäivänä.

Teemu Rannikko oli parhaimmillaan Susijengin kirivaiheessa.

Henrik Dettmann kiitteli joukkuettaan vuolaasti MM-kisojen päätöshetkellä. Kuvat: Ville Vuorinen.

Keskiviikon myöhäisillan tassuista livennyt jatkoaikaottelu Turkkia vastaan veti Susijengin peli-ilmeen vakavaksi ja Uusi-Seelanti-pelin alkuminuuteista asti joukkueen liike oli jähmeää ja reaktiot tavallista hitaampia.

Edellispäivän Ukraina-voitollaan mahdollisuuden selvitä neljännesvälieriin lunastanut Uusi-Seelanti oli puolestaan kuin uudelleensyntynyt. Uusiseelantilaiset repivät Suomen puolustuksen paloiksi vauhdikkaalla syöttö- ja leikkauspelillään, jonka turvin Uusi-Seelanti upotti vuorenvarmoja kahden pisteen koreja yhden toisensa jälkeen.

Kun Uusi-Seelanti onnistui vielä pitämään Suomen tuloksellisesti vaille kolmen pisteen heittoyrityksiä, valui Susijengin pelistä kaikki energia tyhjiin.

Uusi-Seelanti johti peliä parhaimmillaan 20 pisteellä, kunnes Susijengi alkoi saada kolmannella jaksolla puolustuspäätään tiivistämällä vieraiden korimyllyn kuriin. Samalla toisessa päässä kenttää Teemu Rannikko-Gerald Lee jr-yhteistyö alkoi toimia, ja Lee alkoi kavennella eroa hiljalleen umpeen korin alta.

Petteri Koposen kolmonen ja Sasu Salinin vapaaheitot toivat Susijengin pisteen päähän (65–66) runsas minuutti ennen loppua, mutta viimeisillä hetkillä niin Tuukka Kotin kuin Petteri Koposenkin heittoyritykset kiersivät rautoja. Uusi-Seelanti lunasti näin paikkansa Barcelonan neljännesvälierissä 65–67-voitolla.

Lee: ”Yksi kori lisää, yksi stoppi lisää”

Susijengin jäsenet olivat tappion myötä apeita.

Kahden pisteen Uusi-Seelanti-tappion lisäksi myös joukkueen kaksi edellistä peliä olivat omissa käsissä: Turkki nipisti keskiviikkoa Suomea jatkoajalla neljällä pisteellä ja Dominikaaninen Tasavalta tiistaina kuudella pisteellä. Paikka neljännesvälierissä oli omissa käsissä, mutta unelma jäi toteutumatta.

– Yksi kori lisää, yksi stoppi lisää, niin olisimme voittaneet tämän pelin, tuskaili turnauksen parhaan pelinsä pelannut Gerald Lee jr (17/5).

– Aloitimme pelin todella huonosti. Emme olleet alkuunkaan omalla tasollamme. Toisella puoliajalla aloimme pelata itsemme näköistä koripalloa, mutta 20 pisteen takaa on todella vaikea nousta peliin mukaan.

Lee alkoi haastaa Uuden-Seelannin isoa kalustoa tuloksellisesti korin alla kolmannesta jaksosta alkaen. Kirivaiheessa Suomen parhaimmiston muodostivat Leen lisäksi Teemu Rannikko (6/2/7 syöttöä), Shawn Huff (10/2), Petteri Koponen (13/2) ja juuri ennen varsinaisen peliajan viimeisen minuutin käynnistymistä Uudelle-Seelannille pallonmenetyksen ja epäurheilijamaisen virheen taistellut Sasu Salin (6/5).

Pettynyt joukkue sai kuitenkin lähteä kentältä pystypäin, kun yli 8,000 suomalaisfania kiitti omiaan raikuvilla ”Suomi!”-huudoilla.

Dettmann: “Pelasimme sydämellä”

Peli näytti kahden ja puolen jakson ajan olevan läpihuutovoitto Uudelle-Seelannille, kunnes sinivalkoinen susisydän alkoi sykkiä ja Suomi teki puolustuksellaan oseanialaisjoukkueesta epävarman.

Dettmann huokui ylpeyttä joukkueensa taistelutahdosta ja noususta kanveesista takaisin voittokamppailuun.

– Uusi-Seelanti pelasi suurella sydämellä, kuten pelasimme mekin. Voitto oli hyvin pienestä kiinni. Meillä ei ollut kokemusta päättää tätä peliä voittoon, Dettmann arvioi.

– Oli monta tilannetta, joissa peli olisi voinut kääntyä meille, mutta koripallo on tällaista. Joukkueemme tuli 20 pisteen takaa kiinni ja osoitti suuren taistelutahtonsa. Tämä on valtavan hieno joukkue täynnä valtavan hienoja pelaajia, ylisti Dettmann omiaan.

Bilbaon alkulohkosta paikkansa neljännesvälierissä lunastivat jo USA sekä Uusi-Seelanti. Kahteen muuhun jatkopaikkaan ovat vahvimmin tyrkyllä Turkki ja Dominikaaninen Tasavalta.

Suomi – Uusi-Seelanti 65–67 (12–19, 32–44, 45–57), miesten maaottelu, MM-kisat, alkulohko, Bilbao (Espanja) 4.9.2014

Suomi: Gerald Lee jr 17/5, Petteri Koponen 13/2, Shawn Huff 10/2, Sasu Salin 6/5, Teemu Rannikko 6/2/7 syöttöä, Tuukka Kotti 6/3, Erik Murphy 3/5, Mikko Koivisto 2/2, Kimmo Muurinen 2/1, Matti Nuutinen 0/0, Antero Lehto 0/0, Hanno Möttölä.

Uusi-Seelanti: Isaac Fotu 18/8, Kirk Penney 11/3/3 syöttöä, Mika Vukona 5/12/3 syöttöä.

 
8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

3.9.2014 20:45 Maaottelu

Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

3.9.2014 00:45 Maaottelu

Dominikaaninen Tasavalta kaivoi Susijengille sudenkuopan

Susijengin kolmas MM-kisaottelu päättyi huokauksiin, kun korinalustaa hallinnut Dominikaaninen Tasavalta vei suomalaisilta pelihuumorin. Petteri Koponen ja Mikko Koivisto toivat loppuhetkillä Susijengin 16 pisteen takaa heiton päähän, mutta karibialaiset jäädyttivät pelin hyökkäyslevypalloillaan ja jäivät juhlimaan 68–74 (32–41)-voittoa.

31.8.2014 19:00 Maaottelu

Susijengi selviytyi Ukrainan hermopaineesta, avasi voittotilinsä MM-kisoissa

Suomen Susijengin historian ensimmäinen MM-kisavoitto irtosi sunnuntaina Bilbaossa, kun viime kesän EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina kaatui Susijengin kynsiin 81–76 (35–37). Ukraina kiri toisella puoliajalla kahdesti Susijengin runsaan johdon miltei umpeen, mutta Suomi osoitti tahtonsa lujuuden sekuntien kiertyessä kellosta vähiin.

31.8.2014 Maaottelu

Maailmanmestari USA juoksi Susijengiltä tassut alta

Historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa pelaava Susijengi pysyi hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin USA:n kyydissä kuutisen minuuttia täyteen ammutun Bilbao Areenan todistaessa. Saatuaan nopean vastahyökkäyspelinsä kulkemaan USA painoi kaasun pohjaan ja imi toisella neljänneksellä energian ja itseluottamuksen Suomen pelistä. USA kuittasi voiton pistein 114–54 (60–18).

14.7.2014 Maaottelu

Susijengin valmistautuminen MM-kisoihin alkaa

Suomen miesten Susijengi huhki viime viikolla preseason -harjoitusten merkeissä Helsingin Pasilassa ja aloittaa virallisen yhteisharjoituskautensa tänään maanantaina. Kahdenkymmenen miehen kokoonpanolla leireilevän Susijengin kesä huipentuu elo-syyskuussa Espanjassa pelattaviin MM-kisoihin.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

27.8.2023 19:05 Susijengi

Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

Näytä lisää vastaavia