Turkki jatkoajalla voittoon Susijengistä, jatkopaikka vielä mahdollinen

3.9.2014 20:45 Susijengin keskiviikon MM-kisaottelu päättyi pettymykseen, kun Susijengin vahva ote Turkista lipesi ja taistelevat turkkilaiset rynnistivät tuhansien suomalaiskannattajien harmiksi 77–73 (27–41, 68–68)-jatkoaikavoittoon. Tappiosta huolimatta Susijengin paikka Barcelonan jatkopeleissä on vielä voitolla mahdollinen saavuttaa.

Matti Nuutinen pelasi MM-turnauksen parhaan pelinsä Turkkia vastaan.

Turkin Emir Preldzic pääsi tuulettelemaan voittoa..

..kun taas Petteri Koponen lakaisi katseellaan parkettia kentältä poistuttuaan.

Mikko Koivisto oli Susijengin parhaimmistoa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Turkki sai pelin jälkipuoliskolla puhdin pois suomalaisten joukkuehyökkäyksestä Petteri Koposta tuplaamalla ja väijyi 17 pisteen tappioasemasta päätösneljänneksen loppuun mennessä heiton päähän.


Petteri Koposen hartioille soviteltiin sankarinviittaa 16 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Susijengin johtotähti asteli vapaaheittoviivalle Suomen 65–68-johtoasemassa. Koposen heitot nuolivat kuitenkin rautoja, ja hetkeä myöhemmin Turkin Cenk Akyol tasoitti pelin kulmakolmosellaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Jatkoaika oli hermostunutta koripalloa, jossa molemmille joukkueille tarjoutui etenkin viimeisen kahden minuutin aikana mahdollisuuksia murentaa vastustaja. Turkin Kerem Gönlum upotti ratkaisevan korin takaovesta 47 sekuntia ennen loppua.

– Onnittelut Turkille. He taistelivat kovaa ja me taistelimme kovaa, mutta se ei riittänyt lopussa, huokaisi Susijengin parhaimmistoon kuulunut Tuukka Kotti (9/3).

– Olemme pettyneitä tappioon, ja erityisesti tapaan, jolla tappio tuli. Mutta ei auta. Tästä on jatkettava.

Ensiksi vei Suomi, sitten Turkki

Ennen ottelua olennainen kysymys kuului, pelataanko ottelussa Suomen ehdoilla tempokoripalloa vai Turkin ehdoilla hidasta, kävelevää 5-5-peliä.

Susijengi tuli peliin hurjalla peli-ilmeellä. Petteri Koponen (17/5/5 syöttöä) johti joukkojaan hyökkäyspäässä ja sai tulitukea Mikko Koivistolta (11/3/3 syöttöä), Sasu Salinilta (15/2) ja virhevaikeuksissa ollutta Shawn Huffia (2/0) erinomaisesti paikanneelta Matti Nuutiselta (8/5) – unohtamatta isoja turkkilaisjässiköitä useasti uunottanutta Kottia.

Turkki yskähteli avauspuoliskolla joukkuehyökkäyksensä rakentamisessa pahasti, mutta sai tauolta tultua painostamalla Suomen pallonkäsittelijöitä, erityisesti Koposta ja Teemu Rannikkoa (1/0), tuplauksin ja koko kentän vartioinnilla. Toisessa päässä kenttää Turkki hakeutui hanakasti vapaaheittoviivalle sekä käytti Suomen ajoittaiset puolustuspään nukahdukset hyödykseen luomalla heittopaikkoja kauempaa korista.

– Tämä oli ottelu, jonka jo kertaalleen voitimme, mutta emme pystyneet viimeistelemään voittoamme. Niin koriksessa joskus käy, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ihmetteli.

Dettmann kiinnitti lehdistötilaisuudessa kuuntelijoiden huomion ottelutilastoihin ja käytti niitä osoituksena omiensa luonteesta.

– Tilastoja katsoessa joku saattaisi ihmetellä, miten meillä oli pienintäkään mahdollisuutta voittaa. Turkki heitti 45 vapaaheittoa, me kymmenen. Turkki haki 40 levypalloa, me 29. Me menetimme pallon 19 kertaa, Turkki 13, luetteli Dettmann.

– Numeroiden perusteella meillä ei olisi pitänyt olla mahdollisuuksia, mutta meillä oli sydän mukana. Näissä turnauksissa on kyse kasvusta ja tämä joukkue on kasvanut MM-turnauksen aikana valtavasti. Vaikeita tappiota tulee joskus, mutta ne ovat osa peliä.

Jatkopaikka omissa käsissä

Tappiosta huolimatta Susijengillä on vielä mahdollisuudet edetä Barcelonaan neljännesvälieriin, mutta joukkueen on skenaarion toteutumiseksi päihitettävä torstaina Uusi-Seelanti MM-alkulohkon viimeisessä ottelussaan ja USA:n on voitettava Ukraina.

– Meillä on langat käsissämme ja haluamme pelata itsemme Barcelonaan, Dettmann julisti.

Jos USA voittaa kaksi viimeistä otteluaan ja Susijengi peittoaa Uuden-Seelannin, Suomi etenee Barcelonaan riippumatta Turkin ja Dominikaanisen Tasavallan välisen ottelun lopputuloksesta.

Turkki – Suomi 77–73 (10–15, 27–41, 53–59, 68–68), miesten maaottelu, MM-kisat, alkulohko, Bilbao (Espanja) 3.9.2014

Suomi: Petteri Koponen 17/5/5 syöttöä, Sasu Salin 15/2, Mikko Koivisto 11/3/3 syöttöä, Tuukka Kotti 9/3, Matti Nuutinen 8/5, Erik Murphy 6/6, Kimmo Muurinen 2/3, Shawn Huff 2/0, Hanno Möttölä 2/0, Teemu Rannikko 1/0, Gerald Lee jr 0/1, Antero Lehto.

Turkki: Ömer Asik 22/8, Ender Arslan 12/4/4 syöttöä, Emir Preldzic 13/8/5 syöttöä, Kerem Gönlüm 10/8.

 
8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

4.9.2014 17:40 Maaottelu

Uupunut Susijengi taisteli lopussa, Uuden-Seelannin etumatka liikaa

Keskiviikon myöhäisillan Turkki-tappion jälkeen Susijengillä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin Bilbaon alkulohkon päätöspelissä Uutta-Seelantia vastaan. Teemu Rannikon ja Gerald Lee juniorin herättämä Suomi nousi huutomyrskyssä 20 pisteen takaa pisteen päähän ja sai lopussa potentiaaliset voitto- ja tasoitusheitot ilmaan, mutta Uusi-Seelanti piti pintansa.

3.9.2014 00:45 Maaottelu

Dominikaaninen Tasavalta kaivoi Susijengille sudenkuopan

Susijengin kolmas MM-kisaottelu päättyi huokauksiin, kun korinalustaa hallinnut Dominikaaninen Tasavalta vei suomalaisilta pelihuumorin. Petteri Koponen ja Mikko Koivisto toivat loppuhetkillä Susijengin 16 pisteen takaa heiton päähän, mutta karibialaiset jäädyttivät pelin hyökkäyslevypalloillaan ja jäivät juhlimaan 68–74 (32–41)-voittoa.

31.8.2014 19:00 Maaottelu

Susijengi selviytyi Ukrainan hermopaineesta, avasi voittotilinsä MM-kisoissa

Suomen Susijengin historian ensimmäinen MM-kisavoitto irtosi sunnuntaina Bilbaossa, kun viime kesän EM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Ukraina kaatui Susijengin kynsiin 81–76 (35–37). Ukraina kiri toisella puoliajalla kahdesti Susijengin runsaan johdon miltei umpeen, mutta Suomi osoitti tahtonsa lujuuden sekuntien kiertyessä kellosta vähiin.

31.8.2014 Maaottelu

Maailmanmestari USA juoksi Susijengiltä tassut alta

Historiansa ensimmäisissä MM-kisoissa pelaava Susijengi pysyi hallitsevan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin USA:n kyydissä kuutisen minuuttia täyteen ammutun Bilbao Areenan todistaessa. Saatuaan nopean vastahyökkäyspelinsä kulkemaan USA painoi kaasun pohjaan ja imi toisella neljänneksellä energian ja itseluottamuksen Suomen pelistä. USA kuittasi voiton pistein 114–54 (60–18).

14.7.2014 Maaottelu

Susijengin valmistautuminen MM-kisoihin alkaa

Suomen miesten Susijengi huhki viime viikolla preseason -harjoitusten merkeissä Helsingin Pasilassa ja aloittaa virallisen yhteisharjoituskautensa tänään maanantaina. Kahdenkymmenen miehen kokoonpanolla leireilevän Susijengin kesä huipentuu elo-syyskuussa Espanjassa pelattaviin MM-kisoihin.

1.9.2023 09:29 Susijengi

Olympiakävijä Venezuela Susijengin koetinkivenä MM-huipennuksessa

Susijengin MM-kisat huipentuvat lauantaina aamupäivällä Suomen aikaa otteluun Venezuelaa vastaan. Vaikka Venezuela onkin edennyt Okinawalla tappiosta toiseen, Susijengin valmentaja Hanno Möttölä korostaa, että vastustajan kokemus niin olympiakisa- kuin MM-näyttämöiltäkin on kovaa valuuttaa.

31.8.2023 13:46 Susijengi

Fanien energisoima Susijengi juoksi Kap Verdeltä jalat alta

Susijengin fanit kunnostautuivat jälleen kerran kuudennen pelaajan ominaisuudessa, kun Suomi haki MM-kisojen avausvoittonsa nujertamalla Kap Verden 77-100 (39-54). Susifanit löivät voiton alkutahdit tiistai-illan fanitapaamisella ja antoivat Susijengille virtaa läpi intensiivisen 40-minuuttisen.

29.8.2023 13:23 Susijengi

Saksa rankaisi Susijengin virheistä MM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi sai kokea Saksa-ottelussa perjantain Australia-pelin toisinnon. Susijengin toteuttaminen ja pelikuri riittivät viidentoista minuutin ajan, kunnes tappioton Saksa alkoi rankaista suomalaisvirheistä isolla kädellä ja purki susipuolustuksen kirurgintarkasti Dennis Schröderin johdolla. Saksa takoi tauluun 101–75 (47-39) -voittolukemat.

27.8.2023 19:05 Susijengi

Japani hurmosvoittoon Susijengistä päätösjakson heittomyllyllä

Susijengi johti Japania kahdeksallatoista pisteellä sunnuntain MM-kisaottelun kolmannen jakson lopussa ja pystyi jo maistamaan MM-avausvoittonsa. Keisei Tominaga herätti kuitenkin kotijoukkueen onnistumisillaan ja viitoitti tien villiin päätösjaksoon, jonka aikana Japani latoi kuin liukuhihnalta heittoa susisukkaan ja karkasi 98–88 (36-46) -voittoon.

Näytä lisää vastaavia