Jantusen ja Maxhunin joukkueet voittoihin välierissä

12.5.2022 10:09 Belgiassa ja Hollannissa alkoivat kansallisten liigojen välierät suomalaispelaajien voitolla. Japanissa Murphyn veljesten kausi tuli päätökseen ja Saksassa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen eteni finaaliin.

Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni pääsivät juhlimaan voittoja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mikael Jantusen Oostende avasi Belgian välierät 84-66 (46-28)-voitolla Mons-Hainautista. Jantunen auttoi joukkuettaan kahdeksalla pisteellä ja viidellä levypallolla.
Ottelutilastot

Hollannin puolella Edon Maxhuni oli iskussa heittäessään 22 pistettä Heroes Den Boschin avatessa välierät 77-65 (37-34)-voitolla Donar Groningenista. Maxhuni sai tilastoihinsa myös levypallon, viisi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Hollannin ja Belgian yhteisliigan pudotuspelien toisella kierroksella Topias Palmin Limburg United nousi vahvan päätösneljänneksen (30-11) kovalla kirillä 84-75 (34-47)-voittoon Spirou Basketia vastaan. Palmi heitti seitsemän pistettä, nappasi viisi levypalloa, ruokki joukkuekaveriaan kolmasti ja riisti kerran.
Ottelutilastot

Okko Järven Phoenix Bryssel hävisi Giants Antwerpenille selvästi 63-95 (31-57) Järven tilastoidessa kahdeksan pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Murphyn veljesten kausi päättyi 57-72 (20-27)-tappioon Sendai 89ersille. Erik Murphy oli Fukushima Firebondsin paras pistemies 14 pisteellä ja lisäksi hän täytti tilastojaan kuudella levypallolla, kahdella syötöllä sekä peräti viidellä torjunnalla. Alexille merkittiin kaksi pistettä ja levypallo.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin Tigers Tübingen eteni finaaliin voitettuaan Giants Leverkusenin 74-62 (30-40). Tigers voitti otteluparin suoraan 3-0. Aatu Kivimäki ei ollut kokoonpanossa. Finaalipaikka oikeuttaisi nousuun Bundesliigaan ensi kaudeksi, mutta Tigers ei ole jättänyt lisenssianomusta eikä näin aio nousta, vaikka se kilpailullisesti sen ansaitsisikin.
Ottelutilastot

Ilari Seppälä oli isossa roolissa, kun Pitesti eteni Romanian liigan välieriin 75-73 (42-35)-voitolla Craiovasta. Ottelussa peräti 39 minuuttia urakoinut Seppälä pussitti 13 pistettä, antoi kahdeksan syöttöä ja otti neljä levypalloa. Pitesti kohtaa välierässä Cluj-Napocan.
Ottelutilastot

Latvian liigan finaaleissa Alexander Madsenin 11 pisteen ja 13 levypallon tupla-tupla ei riittänyt voittoon, kun Ventspils tasoitti finaalisarjan 93-88 (48-42)-voitolla. Madsen tilastoi myös monipuolisesti kolme syöttöä ja kolme riistoa. Finaalisarja on nyt tilanteessa 1-1.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Manresa nappasi tärkeän 100-95 (52-42)-voiton Malagasta Elias Valtosen kasatessa tilastorivilleen kaksi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Teneriffa palasi Mestarien liigan voiton jälkeen parketeille 78-91 (33-51)-tappiolla Baskoniaa vastaan. Salin latasi 11 pistettä, nappasi viisi levypalloa ja syötti yhden. Suomalais-bosnialainen Emir Sulejmanovic sai tilastoihinsa kaksi levypalloa. Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä sijoilla 6-7, kun runkosarjaa on jäljellä yksi kierros.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg voitti Le Mansin 89-81 (40-37). Strasbourg on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan voitettuaan Gunners Oberwartin 107-90 (45-34). Swans johtaa ottelusarjaa 2-0.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

Näytä lisää vastaavia