Seuratyytyväisyyskysely

Suomen Koripalloliitto on mukana KIHU:n lajiliitoille toteutettavassa seuratyytyväisyyttä tutkivassa tutkimuksessa. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää seurojen tyytyväisyyttä liiton palveluihin.

Seuratyytyväisyyskysely 2023: Koripalloliiton digipalveluille kiitosta

Koripalloliitto oli mukana Huippu-urheiluinstituutti KIHU:n lajiliitoille toteuttavassa tutkimuksessa, jonka tavoitteena on selvittää seurojen tyytyväisyyttä liiton palveluihin.

Kyselyn tulokset >

Seuratyytyväisyyskysely toteutettiin samaa pohjaa noudattaen jo seitsemännen kerran keväällä 2023. Seurojen toimi- ja luottamushenkilöt saivat vastata kyselyyn anonyymisti, ja tuloksia on nyt analysoitu. Koripalloseurojen vastausprosentti tutkimukseen oli 12 prosenttiyksikköä.

Koripalloliiton yleisarvosana nousi kahden vuodentakaisesta yhden prosentin desimaalin ja vastaajista 3% antoivat erinomaisen arvosanan. Eniten liiton palveluista kiitosta saivat sähköiset digipalvelut sekä palvelualttius. Myös liiton tarjoamia valmennuskoulutuksia pidettiin laadukkaina.

Sen sijaan sarjatoiminnan tarkastelua tulee tehdä jatkossa, että koripalloa pystytään pelaamaan kattavasti ympäri Suomen. Myös sarjatoiminnan kulut olivat vastaajien mielestä liian korkeat. Basket.fi-nettisivusto jakoi mielipiteitä tutkimuksessa.

Tutkimus kertoi myös sen, että kaikki Koripalloliiton tarjoamat palvelut eivät ole kaikkien seuraihmisten tiedossa.