Viime kevään pronssiotteluvastustajat KTP ja Bisons iskevät yhteen välierissä

28.4.2015 14:22 Korisliigan toisessa välieräparissa haistellaan tunnelmia kevään 2013 finaaleista ja viime kevään pronssipelistä, kun Bisons kohtaa runkosarjavoittaja KTP-Basketin. KTP luuttusi liiganousija Seagullsin tieltään puolivälierissä voitoin 3-0, kun taas kahden avainpelaajansa loukkaantumisesta toipuva Bisons lähetti Kouvot varhaiselle kesälomalle.

Susijengi-veteraani Tuukka Kotti tähtää ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa.

Lamonte Ulmer johtaa juoksu-, heitto- ja levypallovoimaista KTP:ta.

Uransa ensimmäistä mestaruutta kärkkyy myös Tuukka Kotin ikätoveri Timo Heinonen.

Antto Nikkarinen on kasvanut Bisonsin johtohahmoksi kevättalven aikana. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa, Matti O. Koskinen & Erkki Hautaviita.

Ensimmäistä kauttaan kotkalaisjoukkuetta valmentava Anton Mirolybov myöntää yllättyneensä, että puolivälieräsarja Seagullsia vastaan katkesi kolmessa pelissä. Vahvuuksiaan tehokkaasti hyödyntäneet kotkalaiset saivat lokit pois tolaltaan rutinoituneella esityksellä.

Hyvästä pudotuspeliavauksesta huolimatta Mirolybov tahtoo tuttuun tapaan muistuttaa, että välierissä pidot paranevat ja vastus kovenee. Se, millä pärjättiin puolivälierissä, ei enää mitalipeleissä riitä.

– En olisi laskenut 3-0-sarjaan, etenkin kun pelattiin kaksi ottelua kolmesta vieraskentällä Töölön Kisahallissa. Jätkät kuitenkin ihan selkeästi nauttivat pelaamisesta ja ottivat haasteen tyylikkäästi vastaan. Pääsimme hieman pidemmällä valmistautumisajalla välieriin ja mikäs sen parempi, Mirolybov kiittelee.

Bisons nujersi KTP:n kahden vuoden takaisissa Korisliigan finaaleissa otteluvoitoin 3-2 ja myös viime kevään pronssiottelu päätyi loimaalaisille. Loimi- ja Kymijoissa on verrannut rutkasti vettä noiden kohtaamisten jälkeen, mutta jotkin asiat ovat pysyneet samoina, kuten Mirolybovin erikseen painottama loimaalaisjoukkueen rutiini.

– Bisonsilla on pari loukkaantumista ja on totta, että he pelaavat nyt käytännössä seitsemällä miehellä, mutta se on äärimmäisen kova seitsikko, Mirolybov muotoilee.

– Rutiini, jolla Bisons pelaa, on todella ammattimainen. He ovat pelanneet VTB-liigassa Euroopan huippujoukkueita vastaan, ja se näkyy. Kun pari kertaa puolivälieräsarjassa Kouvot sai hyvän vaihteen päälle, Bisons hoiti ammattitaidolla pelin takaisin haltuunsa. Se kertoo jotain.

Bisons on hitsautunut yhteen

Seitsemänkymmenen ottelun (Korisliiga ja VTB-liiga) runkosarjan ja kahden avainpelaajan, Matti Nuutisen ja Ville Mäkäläisen, kaudet päättäneiden loukkaantumisten jälkeen moni uskoi, että Kouvot olisi saattanut muodostua puolivälierävaiheessa Bisonsille liian kovaksi palaksi purra.

Toisin kuitenkin kävi. Bisons löylytti kouvolalaisia suoraan otteluvoitoin 3-0 ja lunasti itselleen pari arvokasta lepopäivää ennen välieräpaineja KTP:ta vastaan.

– En olisi ennen puolivälieriä uskaltanut luvata, että sarja päättyy kolmessa ottelussa. Nähdäkseni pelasimme kuitenkin suurimmaksi osaksi erinomaisen hyvää koripalloa, vaikka olimme lipsahtaa toisen osaottelun lopussa, ja vaikka Kouvot oli todella hyvä kolmannessa osaottelussa, Bisons-koutsi Greg Gibson arvioi.

Ville Mäkäläisen ja Matti Nuutisen kevättalven loukkaantumiset tulivat Bisonsille vaikeaan vaiheeseen, mutta jokaisessa pilvessä voi olla kultareunus. Kahden mestaruuden takuumiesten poissaolot ovat pakottaneet muun Bisons-ryhmän kasvamaan nopeammin yhteen.

– Emme ole voineet piiloutua leveän rotaation taakse, vaan ehjät jätkät ovat päässeet ottamaan enemmän vastuuta kuin ehkä oli aikomus, puntaroi Gibson.

– Tuukka Kotti, Ian Hummer ja Pierre Jallow onnistuivat erinomaisesti korin alla puolivälierissä. Anthony Hilliardin ja Martin Zenon kokemus ja johtajuus ovat vertaansa vailla. Antto Nikkarinen on kasvanut aivan ehdottomasti joukkueen johtohahmoksi, Roope Ahoselta on odotettavissa hyviä minuutteja. Meillä on riittävästi aseita.

KTP:n vauhti, Bisonsin rutiini

Mutta mikä johdatti KTP:n runkosarjan ykköseksi niin, että joukkue luopui piikkipaikastaan vain parin kierroksen ajan koko 40 ottelun mittaisen savotan aikana?

Kotkalaisten vahvuudet on merkitty Gibsonin papereihin paksulla värikynällä.

– KTP tykkää pitää vauhtia. Brandon Jefferson ja Lamonte Ulmer juoksevat kenttää kuin hullut. Jukka Matinen, Timo Heinonen ja Joonas Lehtoranta tulevat perässä ja heittävät kolmosia. Kenneth Sims puolen kentän hyökkäyksen ankkurina. Jos KTP:lle häviää levypallotaistelun ja heidät päästää kontrolloimaan tempoa, ei hyvä heilu.

Gibsonin pelkoja mukaillen Mirolybov uskoo kotkalaisittain huolellisuuteen ja vauhdinpitoon.

– Keskitytään siihen, mitä osataan. Varmaa on, että vajaalla intensiteetillä Bisonsia vastaan peliin lähteminen kostautuu, ”Ponttis” pohtii.

– Meillä on neljä kovaa kohtaamista Bisonsin kanssa takana ja kolme niistä ovat päättyneet voittoihimme. Se on luku, jota lähdetään hakemaan nyt välierävaiheessa.

KTP:n ja Bisonsin välieräsarja käynnistyy keskiviikkona 29.4. Loimaan Liikuntahallilla.

Lisätietoja: KTP – Bisons
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia