ToPo rakentaa vahvaa paluuta, tavoitteena SM-Koris

1.6.2004 Suomen yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä koripalloseuroista, helsinkiläinen ToPo, on tekemässä paluuta maamme koripalloeliittiin. ToPo on hankkinut ensi kaudeksi nimekkään joukkueen sekä vahvistanut taustojaan toiminnanjohtajalla. Seuran edustusjoukkue lähteekin tulevaan miesten I divisioonakauteen vain yksi asia mielessään: divisioonan voitto ja suora nousu takaisin SM-Korikseen.

ToPo on kasannut divisioonaan kaudeksi 2004-05 varsin kovan sikermän. Viime kauden pelaajista jatkavat Jussi Airas, Tero Laitinen, Turo Lehtonen, Vesa Linturi, Panu Pursiainen, Arto Rekonen sekä Panu Vertio, jotka ovat pääosin ToPo:n oman juniorimyllyn tuotoksia.  

Takapelaajien tontille ToPo on hankkinut muutaman kovan luokan vahvistuksen. Kaksi vuotta SM-Korista Team Componentassa pelannut oma kasvatti Ville Tuominen tekee paluun ToPo-paitaan. Toinen vahvistus takalinjoille on vuosia Euroopan ammattilaiskenttiä kiertänyt ja maajoukkueen tukipilareihin kuulunut Maurizio Pratesi. Viime kaudella Pratesi kuului porvoolaisen Tarmon vahvuuteen, muttei pelannut otteluakaan parannellessaan vuosi sitten leikattua selkää.  

- Kun kuulin ToPo:n nousutavoitteista, ei minulla ollut vaihtoehtoja. Olen kahta vuotta lukuun ottamatta pelannut koko urani ToPo:ssa, enkä voinut kuvitellakaan pelaavan kasvattajaseuraani vastaan. Lisäksi opinnot vetivät takaisin, perusteli Tuominen siirtoaan.  

- Pidän tätä kevyenä tapana aloittaa pelaaminen vuoden tauon jälkeen. Lisäksi pidän helsinkiläisen joukkueen saamista SM-Korikseen tärkeänä asiana koko suomaiselle koripallolle. ToPo:ssa on nyt hyvä meininki ja uskon nousumahdollisuuksiimme, sanaili puolestaan Pratesi.  

Myös Hemdahlin veljekset ToPo:n riveihin  

Pratesin sanojen tueksi ToPo on vahvistunut myös muilla saroilla. Se on saanut kaksi merkittävää vahvistusta vuosien 2001-03 mestarijoukkue Hongasta, kun Suomen puolustusaateliin lukeutuvat Hemdahlin veljekset Markus ja Jukka ovat päättäneet jatkaa uriaan ToPo:n väreissä. Veljesparista Jukka oli SM-Koriksen paras kuudes pelaaja vuonna 1999  ja isoveli Markus on pokannut  mm. finaalien arvokkaimman tittelin 2002 sekä sarjan parhaan puolustajan pystin vuonna 2003. Sekä Markus että Jukka Hemdahl siirtyvät sarjaporrasta alemmas henkilökohtaisista syistä.  

- Viime kausi oli SM- ja euro-otteluineen urani vaikein ja rankin. Motivaationi ei enää yksinkertaisesti riittänyt siihen mitä Hongassa pelaaminen vaatisi. Siirtyminen ToPo:n riveihin mahdollistaa tavallisen elämän, jossa voi tehdä muutakin kuin pelata koripalloa. Aloitin tänään uuden siviilityön, jonka lisäksi minulla on talonrakennusprojekti käynnissä, lateli Markus Hemdahl.  

- Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ToPo:ssa pelaamisesta tavoitteita löytyisi. Nousutavoite ja ToPo:n nostaminen takaisin parrasvaloihin motivoivat. On turha ajatella vielä vuoden päähän, mutta pitkällä tähtäimellä tätä projektia ollaan tultu tekemään, jatkoi Hehdahlin veljeksistä vanhempi eli Markus.  

ToPo:n rinki tulee muodostumaan noin 15 pelaajasta, joista 11 julkaistiin tiistaina. Tuore toiminnanjohtaja Aleksi Valavuori ei sulje kotimaisten lisävahvistusten mahdollisuutta, mutta pitää epätodennäköisenä ulkomaalaisvahvistusten hankkimista. Tärkeimpänä tavoitteenaan Valavuori näkee SM-tason lippulaivan saamisen ToPo:lle ja Helsingille.  

- ToPo:ssa jos jossain on perinteikkyyttä. Seura on yli 70-vuotias ja on todella iso asia etenkin Munkassa – sitä tulee kunnioittaa. On ollut hienoa huomata jo lyhyessä ajassa olemassa oleva ToPo-henki. Perinteikkyyttä tullaan vaalimaan, siitä osoituksena jo pelipaikkamme Munkkiniemen yhteiskoulu joka toimii samalla toisena ”kotina” ToPo:n junioreille, kertoi Valavuori.  

ToPo:n edustusjoukkue on jo käynnistänyt kesäharjoittelun päävalmentaja Timo Niemisen johdolla. Valmennusrinkiin kuuluvat myös apuvalmentajina toimivat Toni Peltola sekä Pekka Hartikainen. Peltolan vastuualueeseen kuuluu erityisesti joukkueen fyysisen harjoittelun suunnittelu ja toteutus. Joukkueenjohtajina toimivat Pia Salminen sekä pitkän ToPo-taustan omaava Mikko Vilke.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/

Asiat

 
27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

25.4.2024 21:21 Miesten I divisioona A

Tapiolan Honka vei miesten I divisioonan finaalit ja palaa Korisliigaan

Tapiolan Honka pääsi lunastamaan paikkansa Korisliigaan kaudelle 2024-25, kun Honka kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn miesten I divisioona A:n kolmannessa finaaliottelussa 94-63 (46-36) Tapiolan Liikuntahallissa. Honka voitti finaalit suoraan 3-0.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

Näytä lisää vastaavia