Tapiolan Honka nousi sarjassa kolmanneksi

1.2.2020 20:08 Lauantain ensimmäisessä ottelussa Tapiolan Honka sai vieraakseen Catz Lappeenrannan. Honka otti ottelussa tärkeän voiton 79-71 ja nousi sarjassa kolmanneksi. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Vimpelin Veto ja EBT.

Haiden Palmer pelasi pirteästi. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Ensimmäisellä jaksolla ei pisteillä mässäilty. Molempien joukkueiden puolustuspeli toimi hyvin ja ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 16-13. Toisella jaksolla kotijoukkue pelasi hyvän jakson ja voitti jakson 22-11.

Toinen puoliaika oli tasainen. Molemmat jaksot päättyivät kahden pisteen erolla. Catz vei kolmannen jakson ja Honka neljännen. Ottelu päätttyi 79-71. Kotijoukkue oli parempi kahden pisteen heitoissa. Heittoprosentti oli 58, kun Catzin heittoprosentti jäi 40 prosenttiin. Catzillä oli pelissä mukana vain seitsemän pelaajaa.

- Vaikeat lähtökohdat peliin ja nostan meidän pelaajille hattua, jokainen pelaaja pelasi tänään hyvin. Taistelu oli hyvä ja reilu minuutti ennen loppua oltiin vielä mukana pelaamassa ottelun voitosta. Meiltä todella hyvä suoritus tässä tilanteessa, siihen pitää olla tyytyväinen vaikka tappiosta onkin aina pettynyt, Catzin Mika Haakana kommentoi.

Hongan tukirangan muodosti amerikkalaiskolmikko. Haiden Palmer teki 23 pistettä ja otti 15 levypalloa. Chelsea Waters upotti 20 pistettä jakoi viisi syöttöä. Myös Gabriela Bronson kirjautti tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Vierasjoukkueen Erica Covile tilastoi 21 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Roosa Kosonen heitti hyvällä prosentilla 17 pistettä.

- Catz on tosi hyvä joukkue. Muutaman pelaajan puuttumisesta huolimatta, joukkue pelasi tänään erinomaisesti. Meillä takkuileva heittopeli johti ajoittain erikoisiin valintoihin ja tilankäyttöön, Hongan Kimmo Kujansivu sanoi.

Ottelutilasto

Vimpelin Veto yllätti Alun

Päivän suurin yllätys nähtiin Forssassa, missä Vimpelin Veto haki vieraspisteet 74-65. Joukkue katkaisi samalla viiden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Vive tuli peliin pirteästi ja otti johtoaseman heti ensimmäisellä jaksolla 22-8. Suurimmillaan ero kävi jo 20 pisteessä. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen 33-21.

Toinen puoliaika oli tasaisempi, mutta ViVe pelasi varmasti ja voitti ottelun 74-65. Vimpelin aloitusviisikko oli iskussa ja vastasi 72 pisteestä. Voitto oli joukkueellle iso, sillä se kasvatti eron viimeisellä sijalla olevaan HyPoon 4 pisteeseen.

- Pelattiin tänään ehkä kauden paras peli. Heitettiin hyvin ja saatiin paljon koriin johtaneita syöttöjä. Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä esitys joukkueelta, vieraiden päävalmentaja Jarkko Havu kertasi.

Amy Griffin Upotti ottelun isoimman pistemäärän 23 pisteellä. Jamee Swan kirjautti tupla-tuplan 19 pisteellä ja 11 levypallolla. Riikka Kujala heitti 14 pistettä. Kotijoukkueen Anni Mäkitalo teki 18 pistettä. Taru Tuukkasen tilastoihin kirjattiin 12 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kuusi syöttöä.

Ei oltu tänään tarpeeksi keskittyneitä. Se näkyi mm. menetyksinä päivän pelissä, Alun Risto-Matti Rousku sanoi.

EBT tyly vieras

Päivän viimeisessä pelissä EBT vieraili Munkkiniemessä ToPon vieraana. . Espoolaisjoukkue matkasi pisteiden kanssa kotiin, kun se voitti 90-68

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Puoliajalle mentiin tasatilanteesta 37-37.

Toisella puoliajalla EBT karkasi kotijoukkueelta. Kolmannen neljänneksen joukkue voitti kahdeksalla pisteellä. Viimeisellä neljänneksellä Espoo Basket Team varmisti voiton voittamalla neljänneksen 26-12.EBT sai huomattavasti enemmän apuja penkiltä kuin kotijoukkue. ToPon penkki teki ottelussa vain neljä pistettä, kun EBTn penkki teki 21 pistettä.

Carly Boag hallitsi ottelussa korin alustaa. Hän teki 25 pistettä ja keräsi kunnitettavat 22 levypalloa, mikä oli melkein puolet koko joukkueen levypalloista. Hannah Little heitti 20 pistettä. ToPon Alex Louin pussitti ottelussa 24 pistettä. Laura Juhola pelasi myös hyvän pelin ja teki 17 pistettä.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.