Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

1.4.2024 09:52 Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Edon Maxhuni, Sasu Salin ja Mikael Jantunen pääsivät juhlimaan voittoja viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Edon Maxhuni oli jälleen vauhdissa, kun hän paukutti 18 pistettä Le Portelin napatessa jatkoajan jälkeen tärkeän 83-77 (46-38, 73-73)-voiton. Maxhuni ei tyytynyt pelkästään pisteiden tekoon, vaan ruokki joukkuekavereitaan myös kuudella syötöllä ja nappasi kolme levypalloa ja yhden riiston. Kolmannella peräkkäisellä voitolla Le Portel on Ranskan liigassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aiemmin viikolla EuroCupin finaalipaikan napannut Paris Basketball jatkoi vakuuttavasti myös kotoisessa sarjassa, kun se murjoi paikallispelissä Nanterren 102-68 (56-46). Mikael Jantunen sai tililleen kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Tuomas Iisalon valmentama ryhmä on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mikko Larkas pääsi juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa, kun Strasbourg voitti ASVELin haamuheitolla summerin soidessa 82-80 (48-39). Ottelu ratkesi Tyrus McGeen vaikeaan kolmen pisteen heittoon samalla, kun peliaika päättyi. Strasbourg taistelee pudotuspelipaikasta ollen yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salin nappasi kaksi levypalloa, kun Teneriffa tarrasi kiinni pudotuspelien kotietuun voittamalla sarjajumbo Palencian selvästi 89-68 (40-32).
Ottelutilastot

Granada otti tärkeän voiton kukistaessaan Joventut Badalonan 86-83 (47-34). Valtonen kasasi seitsemän pistettä ja neljä levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä. Voitolla Granada sai voiton hajuraon putoamispaikkaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsenin Andorra ei pystynyt pistämään kapuloita rattaisiin Murcialle, vaan lähti kotimatkalle 86-99 (40-50)-tappio niskassaan. Madsen otti kolme levypalloa. Andorra on juuri Granadan yläpuolella sarjassa.
Ottelutilastot

LEB Orossa Alex Murphy oli kuumana, kun hän palautti Estudiantesin takaisin voittojen tielle 95-79 (42-28)-voitolla Castellosta. Murphy sivusi kauden piste-ennätystään heittäessään 19 pistettä ja sai tasaisesti yhdet merkinnät myös levypallo-, syöttö-, riisto- ja torjuntatilastoihin.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Remu Raitasen Caceres piinasi sarjakakkosta Tizona Burgosia, mutta hävisi kotonaan harmittavasti 64-66 (28-37). Raitasen tilastot täyttyivät viidestä pisteestä, kahdesta levypallosta ja riistosta. Caceres on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Perttu Blomgren oli loistavassa vireessä, kun Domzale jyräsi vahvan toisen puoliaikansa ansiosta 94-69 (48-44)-voittoon Sencurista. Blomgren paukutti 16 pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä sekä torjunnan.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajien olo taistelussa sarjapaikasta Saksan Bundesliigassa ei helpottunut viikonlopun aikana. Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim hävisi jumbojoukkue Academics Heidelbergin vieraana 86-90 (44-55). Merlins putosi sarjassa viimeiseksi.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki ja Daniel Jansson eivät saa hengittää yhtään vapaammin, kun Heidelberg nousi Tigers Tübingenin kanssa tasapisteisiin Tigersin hävitessä Würzburgin vieraana 81-96 (42-51). Kivimäelle kirjattiin viisi pistettä, kaksi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Kesken kauden Herfordin peräsimeen siirtynyt Miikka Sopanen ei pystynyt pelastamaan joukkueen kautta, vaan Herfordin kohtaloksi tulee pudota Saksan ProB:stä. Asia sai sinetin, kun Herford hävisi kotonaan Rostock Seawolves Academylle 95-104 (49-47).
Ottelutilastot

Italian Serie A2:ssa Osku Heinosen Sangiobbe Basket kärsi kotonaan niukan 68-71 (29-29)-tappion Real Sebastiani Rietille. Heinonen oli joukkueensa paras pistemies 17 pisteen saldolla ja täytteli tilastojaan lisäksi kolmella levypallolla. Sangiobbe on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen koutsaama Swans Gmunden hävisi kotonaan Traiskirchen Lionsille 61-72 (30-34). Gmunden jatkaa ylemmässä loppusarjassa kakkosena.
Ottelutilastot

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

Näytä lisää vastaavia