Seagulls, Karhu ja Kouvot kotivoittoihin, Pyrintö voittoon Pirkanmaan derbyssä

23.3.2016 Miesten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona neljä ottelua, joista kolme päättyi kotivoittoihin. Seagulls kaatoi Kobrat lukemin 83-71 (43-28), Karhu kukisti Salon Vilppaan 76-70 (36-38) ja Kouvot nappasi voiton jatkoajan jälkeen KTP-Basketista 97-93 (46-36). Pyrintö haki voiton Nokialta luvuin 68-75 (33-31).

David Gonzalvezin Kouvot nappasi jatkoaikavoiton Kymenlaakson derbyssä. Kuva: Matti Koskinen.

Damon Williams johdatti Pyrinnön voittoon Nokialla.

Jason Conleyn Seagulls otti kotivoiton Kobrista...

Kuten myös Bojan Sarcevicin Karhu kotisalissaan Vilppaasta. Kuvat: Matti Koskinen, Francois Perthuis, Erkki Hautaviita.

Helsingissä kotijoukkue dominoi avauspuoliaikaa ja tauon jälkeen Kobrat virittelivät hienoista kiriä, mutta Seagulls ei luopunut johtoasemastaan, vaan piti johtonsa tarkemman heitto- ja vahvan levypallopelin (43-31) turvin.

- Yhteisen kommunikoinnin pitää toimia paremmin, tuli muutama kori nukahduksista. Ihan tyytyväinen täytyy olla, viimeinen kotipeli ja pelattiin suurin osa pelistä ihan mukiin menevästi, Seagulls-luotsi Mikko Larkas tuumi.

Jason Conley (17) ja James Sinclair (15) muodostivat isäntien tehoparin. Tuomas Viertola heitti vieraille 17 ja Dom Morris 16 pistettä.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Pienet asiat ratkaisivat Karhulle voiton

Tasaisesti alkanut ottelu eteni hienoisesti Vilppaan komennossa puoliaikaan asti. Tauolta isännät palasivat kentälle kuitenkin sisuuntuneena ja ottelun toinen 20 minuuttinen oli kauhajokelaisten hallinnassa. 

Alussa olimme hitaita ja pääsimme Vilppaan tekemään rauhassa omia asioita. Pieniä virheitä puolustuksessa, joista puhuimme tauolla, voittajien päävalmentaja Sami Toiviainen totesi.

Karhun tehomiehinä kunnostautuivat Cade Davis heittämällä 22 pistettä sekä Bojan Sarcevic 16 pisteellä ja kuudella syötöllä. Vilppaan ykköset olivat Sherman Gay (24/6) ja Monyea Pratt (12/11).

Lisätiedot: Ottelutilastot

KTP:ltä loppui bensa jatkoajalla

Kouvolassa isäntäjoukkue oli niskan päällä avauspuoliajan, mutta kotkalaisjoukkue ei antanut periksi, vaan nousi rinnalle Devonne Gilesin (30/10) johdolla. KTP oli kolmen pisteen johdossa vielä 10 sekuntia ennen loppua, mutta Kyle Shilohin onnistunut kolmonen toi Kouvot tasoihin.

Jatkoajalla KTP-Basket ei kyennyt käyttämään Kouvojen isojen miesten virhevaikeuksia hyväkseen, vaan sarjapisteet jäivät Kouvolaan.

Upea korisilta olisi voitto mennyt kummalle joukkueelle tahansa. Meidän piti laittaa peli pakettiin 17 minuutin kohdalla, mutta sen jälkeen Kotka sai hyvän runin ja pienen elon puoliajalle, Kouvojen päävalmentja Jyri Lehtonen kertoi.

Ville Kaunisto (24/12) nousi Kouvojen tehokkaimmaksi. Häntä säesti 19 pisteellä David Gonzalvez. 

Lisätiedot: Ottelutilastot

Pyrintö vahvempi Pirkanmaan derbyssä

Nokian paikallisderbyn avauspuoliaika aaltoili puolelta toiselle, Pyrinnön karatessa johtoon avausneljänneksellä, jonka BC Nokia kuitenkin kiri nopeasti tasoihin ja lopulta ohi puoliaikaan mennessä. Toinen puoliaika oli kuitenkin vieraiden näytöstä Damon Williamsin (20/8) johdolla.

- Paikallismatsit ovat hienoja matseja! Olimme tiukassa pelissä henkisesti vahvoja ja pelaajamme pelasivat loppua kohden järkevästi, tamperelaisten päävalmentaja Ilkka Palviainen kehui. 

Isäntien tehokkaimmat olivat Dragan Labovic (16/10) ja Vuk Malidzan (11/6/8 syöttöä).

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia