Pyrinnön voittoputki kahdeksan ottelun mittainen

1.11.2013 Tampereen Pyrinnön ilmiömäinen syysvire Korisliigassa säilyy. Korihait jäi täysin altavastaajaksi perjantaina kotikentällään Pohitullissa, kun ”Punakone” jyräsi vastaansanomattoman 50–105 (20–53)-voiton. Lappeenrannassa Namika syvensi Korikobrien ahdinkoa nousemalla 11 pisteen takaa voittoon ja Kataja kuritti Namika Lahtea Joensuussa.

Damon Williamsin Pyrintö on voittanut nyt kahdeksan ottelua Korisliigassa.

Antti Nikkilä keräsi Pyrinnön korkeimmat pisteet Korihaita vastaan.

Clifton Jonesin ja Antti Niskasen Namika Lappeenranta kaatoi Korikobrat kotonaan.

Renaldo Majorin Kataja löylytti Namika Lahtea. Kuvat: Timo Kiviranta/Vastavaloon.com & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Pyrinnön esitys Pohitullin Palloiluhallissa ei jättänyt Uudenkaupungin Korihaille perjantaina mitään jossiteltavaa.

Tamperelaiset kiskaisivat johtonsa kymmeneen pisteeseen vain viiden minuutin pelin jälkeen numeroissa 3-14, ja 20 pisteeseen heti toisen jakson alkajaisiksi numeroissa 10–31.

Pyrintö johti tauolla 23 pisteellä eikä päästänyt kaasupolkimesta toisella puoliajallakaan, vaan jatkoi Korihaiden murjomista tiiviin puolustuksensa ja monipuolisen joukkuehyökkäyksensä myötä.

Vieraat upottivat kakkosensa uskomattomalla 74% tarkkuudella Korihaiden jäädessä 35% onnistumisprosenttiin lähietäisyyksiltä. Lisäksi Pyrintö vei levypallot 46–31.

– Meillä on ollut aikaisemmin ajoittain ongelmia sen kanssa, että puolustuksemme ei ole pysynyt kasassa kuin 15–20 minuuttia kerrallaan. Tänään pelasimme täydet 40 minuuttia ehjää puolustuspeliä ja olen todella tyytyväinen illan esitykseen, Pyrinnön apuvalmentaja Artem Khvorst iloitsi Pyrinnön otteluraportissa.

Susijengi-kolossi Antti Nikkilä (20/10/3 riistoa) pursui peli-iloa ja oli Pyrinnön voimahahmo. Myös Damon Williams (17/7/4 syöttöä) ja Korisliigan lokakuun pelaaja Antero Lehto (14/2/3 riistoa) olivat Pyrinnön parhaimmistoa.

Korihaista Josh Dollard (14/6) pysyi parhaiten vieraiden kyydissä.

Korikobrat joutui nöyrtymään Lappeenrannassa

Derrick Craytonin komentoon siirtynyt Lapuan Korikobrat taisteli kynsin hampain avausvoitostaan perjantaina Namika Lappeenrannan vieraana.

Pirteällä peli-ilmeellä otteluun saapuneet lapualaiset esittivät tehokkaan amerikkalaislaiturinsa Brad Reesen johdolla kauden toistaiseksi ehjintä hyökkäyspelaamista ja johtivat kolmannen jakson viimeisillä minuuteilla turvallisen tuntuisesti 11 pisteellä, 51–62.

Namika juotti kuitenkin vierailleen katkeraa kalkkia neljännen jakson alussa viemällä runsaan kuusiminuuttisen 16-4 Todd Brownin ja kokoonpanoon palanneen Brandon McKnightin hyökkäyspään onnistumisilla. Lopulliset naulat Kobrien arkkuun löi McKnight, jonka layup toi Namikan 76–72-johtoon vain puoli minuuttia ennen loppua.

– Hävisimme ensimmäisellä puoliajalla kaikki taistelu- ja irtopallot, ja vielä kolmannellakin jaksolla. Viimeiselle jaksolle lähtiessä saimme muutamasta henkilökohtaisesta suorituksesta kollektiivisen tahtotilan muutoksen aikaiseksi, ja Todd Brownilta tuli aika huikea muutaman minuutin pätkä kun nousimme takaa, Namikan päävalmentaja Lassi Tuovi summasi.

Mainion paluun tehneen McKnightin (19/5) ja Tuovin esiin nostaman Brownin (29/7) lisäksi Greg Logins (15/11) onnistui erinomaisesti tahoillaan. McKnightin paikan sairastuvalla otti nilkkavaivainen Eero Aaltonen.

Brad Reese (24/7) elätteli Korikobrien voittotoiveita pisimpään yhdessä Lawrence Kinnardin (17/9) kanssa. Cedric Latimer puuttui lapualaiskokoonpanosta.

Lappeenranta on voittanut kahdeksasta ottelustaan viimeiset kaksi. Korikobrilla on tilillään seitsemän tappiota.

Kataja ylivoimainen Lahtea vastaan

Korisliiga-kauden suurimpiin ennakkosuosikeihin kuuluva Kataja Basket esitteli perjantaina kotiyleisölleen syksyn toistaiseksi parasta puolustuspeliään Joensuun LähiTapiola Areenalla, kun Namika Lahden kolmen pelin voittoputki katkesi tylysti 90–54 (47–31).

Katajalla ei ollut pelissä huolen häivää. Joensuulaiset iskivät terrieripuolustuksellaan Namikan pelinrakennusosastoon ja pakottivat vierailleen kuusi pallonmenetystä jo ensimmäiseen kahdeksan minuuttiin.

Lahtelaiset eivät päässeet missään vaiheessa peliä mukavuusalueelleen hyökkäyspäässä, ja Kataja vyörytti kentän joka puolelta pisteitä Mike Morrison (18/8/3 riistoa/6 blokkia) korinalustan ankkurinaan ja tikareitaan kaaren takaa sivallellut Petri Virtanen (11/2/4 syöttöä) kolmosviivan ruhtinaana.

Kaksinumeroisille Katajalta ylsivät myös Renaldo Major (13/7), Antti Kanervo (15/1) ja Juho Nenonen (10/7), kun taas Teemu Rannikko (9/2/6 syöttöä) keräsi erinomaiset tehot vain 15 minuutissa.

Robert Arnold (23/6/6 riistoa) nousi Namikan parhaaksi.

Lisätietoja: Korisliiga

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.