PuHu piti pintansa, otti historiallisen pronssin

3.4.2003 Vantaalainen Pussihukat pääsi kuin pääsikin juhlimaan torstaina seuran historian ensimmäistä miesten SM-mitalia. Reilussa 15 pisteen etumatkassa torstaiseen peliin KTP:tä vastaan lähtenyt PuHu voitti myös toisen osaottelun, tällä kertaa lukemin 105-103. Näin PuHu sai pronssiset arvometallit kaulaansa yhteistuloksella 212-195.

Ennen tätä kautta PuHu ei ollut voittanut historiansa aikana yhtään SM-pudotuspeliä ottelusarjasta puhumattakaan. Nyt voittoja kertyi kaikkiaan viisi.

Ottelun alussa nähtiin yhden miehen show, kun PuHu:n Erron Maxey oli selkeästi päättänyt, että ote pronssimitaleihin pitää. Hän teki ”hukkalauman” 18 ensimmäisestä pisteestä peräti 12. KTP pysytteli lähituntumassa, vaikka tuhrikin useampia avopaikkoja.

Toisen jakson alussa KTP:lla oli etsikkoaikansa. Se sai heiton uomiinsa ja repäisi vajaan kolmen minuutin jakson 12-3. KTP:n johto oli tuolloin 40-33, eikä 15 pisteen kurominen tuntunutkaan enää niin mahdottomalta. PuHu kuitenkin vastasi heti samalla mitalla. Puolitoista minuuttia myöhemmin tilanne oli PuHu:lle 41-40. Tämän jälkeen suuria eroja ei enää päässyt syntymään, vaan joukkueet vastasivat tasaisesti toistensa tulivoimaan.

- Oikea joukkue voitti tänään. PuHu:lla oli enemmän halua ja yritystä. He oli puhtaasti parempia, tunnusti KTP-kippari Roope Mäkelä voittajia.

Suurimmat moitteet Mäkelä latasi joukkueensa puolustukselle, jonka heikkoudesta kertovat myös Pussihukkien tehdyt 105 pistettä. KTP ei saanut kuriin millään Maxeyta, joka oli kentän ylivoimainen hahmo. Hän teki kaikkiaan 34 pistettä. Ratkaisevassa roolissa olivat myös nuorukaiset Elias Kajander ja Nanayaw Awuah-Addae, jotka jättivät puolustuksellaan KTP:n syömähampaan Mäkelän 14 pisteeseen. Kajander pussitti lisäksi 14 pistettä.

- Kajander ja ”Nanski” (Awuah-Addae) ovat tällä kaudella osoittaneet olevansa SM-sarjakavereita. Minun kirjoissani he ovat kauden kehittyneimmät pelaajat, kiitteli PuHu-luotsi Tomi Kaminen nuoria suojattejaan.

Timo Parviainen osallistui PuHu:n koritalkoisiin 16 pisteellään. Kaikkiaan PuHu heitti erinomaisesti. Sen kahden pisteen heitoista upposi huikeat 69,4 prosenttia (34/49). Lisäksi kotijoukkue vei levypallot 42-20, joka kertoo lujasta taistelutahdosta.

- Ennen peliä minulla oli pieni pelko. 15 pistettä on sellainen johto, että hyvänolon tunne saattaa hiipiä puseroon. Pojat osoittivat kuitenkin hieno asennetta, kun näin ei käynyt. Joukkuehenki ja työmoraali ovat koko kauden ajan pysyneet hyvinä.

Viime kauden jälkeen PuHu menetti seitsemän avainpelaajansa. Heidän tilalleen ei hankittu suuria nimiä, vaan nuoria pelaajia. Nuoret kiittivät luottamuksesta, josta tuloksena nyt SM-pronssi.

- Onhan tämä hirveä yllätys, että menestyimme näin hyvin. Kesällä vielä oli puhetta, että saako PuHu joukkuetta kokoon, Kaminen iloitsi.

Mäkelä solminut 1+1-vuotisen jatkosopimuksen

Pronssiottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa KTP:n Roope Mäkelä julkaisi myös uutisen. 29-vuotias Mäkelä on solminut KTP:n kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen.

Mäkelä pelasi terveen kauden KTP:n paidassa esiintyen joukkueen kaikissa 48 SM-ottelussa. SM-runkosarjassa hän teki keskimäärin 18,0 pistettä ottelua kohden, jonka lisäksi Mäkelä 4,03 koriinjohtanutta syöttöä. Pudotuspeleissä tahti vain kiihtyi. Pudotuspeleissä Mäkelä nakutti 21,3 pistettä/ottelu.

Asiat

 
3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

Näytä lisää vastaavia