Naisten Korisliigassa kolmen pelin ilta – Catz tuplasi voittosaldonsa

20.11.2021 18:48 Lauantaina pelattiin kolme ottelua. Niissä voittoihin ylsivät PeKa, Forssan Alku ja Catz.

Brianna Cummings urakoi tupla-tuplan arvoisesti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa voitti ToPo:n

Kotkan Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Jännittävien vaiheiden jälkeen pisteet matkasivat Kotkaan 87-81.

PeKa aloitti ottelun pirteämmin ja avausjakso merkittiin sen hyväksi 25-16. Toisella jaksolla peli tasoittui ja puoliajalle mentiin vieraiden kymmenen pisteen johdossa.

Kolmas jakso oli kuin toisinto ennen puoliaikaa nähdystä. Molemmille joukkueille kertyi onnistumisia tasatahtiin ja jakson päätteeksi ero kasvoi 11 pisteeseen.

Päätösjaksolla kotijoukkue viritteli kiriä, mutta ei kuitenkaan pystynyt kampeamaan itseään voittoon asti. Pisteet matkasivat Peli-Karhujen mukana Kotkaan 87-81.

- Heikko alku meiltä, ensimmäinen puoliaika oltiin kokonaisuudessaan aika pahasti perässä. Saatiin ihan hyvä heittopaikkoja luotua, ja viimeisellä jaksolla ne alkoivat osumaankin paremmin. Pyrin pelaamaan tänäänkin rohkeasti ja ottamaan ratkaisuja, ToPo:n Meri Kanerva sanoi.

Linda-Lotta Lehtoranta upotti 19 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Häntä rikottiin yhdeksän kertaa. Zykera Rice säesti 18 pisteellä ja kuudella levypallolla. Taru Tuukkanen keräsi ToPo:lle tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

- Kovatempoinen, intensiivinen matsi. Aika samaa kaavaa ottelu meni, eli meidän runin jälkeen, ToPo tuli aina vielä takaisin kuiskuttelemaan. Meiltä tuli hieman huolimattomia menetyksiä ja hävittiin levypallotkin, mutta onneksi saimme voiton kuitenkin kaivettua. ToPo pelasi kokonaisuudessaan aika kovaa minua vastaan, ja otin tänään myös aika paljon sitäkin myöten omia ratkaisuja. Hyvä voitto meille, Linda-Lotta Lehtoranta kertasi.

Ottelutilasto

FoA jatkoi voittojen tiellä

Voitokkaasti maajoukkuetauolta palannut Forssan Alku sai vieraita Tampereelta. FoA pelasi hienosti ja nappasi voiton 86-74.

FoA aloitti ottelun vahvasti. Sen puolustus aiheutti erityisesti avausjaksolla päänvaivaa vieraille. Toisella jaksolla myös Pyrintö sai hyökkäyspelinsä kulkemaan. Puoliajalla kotijoukkue johti ottelua 41-31.

Peli jatkui samanlaisena kolmannellakin jaksolla. Kotijoukkue oli hieman vastustajaansa edellä ja ero kasvoi 16 pisteeseen.

Pyrintö sai aikaan kunnollisen kirin päätösjaksolla. Vieraat nousivat parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän, mutta sarjapisteet jäivät Forssaan 86-74.

Roosa Kosonen urakoi ottelussa tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 23 pistettä ja 11 levypalloa. Tuulia Anttonen säesti 18 pisteellä. Pyrinnön Cierra Johnson teki ottelun korkeimman pistemäärän. Hänelle merkittiin 28 pistettä.

Catzille kauden toinen voitto

Tapiolan Honka kohtasi vieraskentällä Lappeenrannan Catzin. Kotijoukkue nappasi kotikentältään pisteet 79-66.

Catz tuli otteluun terävämmällä jalalla. Se oli avauspuolikkaalla vieraitaan vahvempi ja johti ottelua puoliajalla 44-35.

Lappeenrantalaisjoukkue kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla. Sen puolustus oli myrkkyä vieraille ja ero kasvoi 14 pisteeseen.

Päätösjakso oli tasainen, mutta Catz piti huolen siitä, että vieraat eivät päässeet enää uhkaamaan voittoa. Sarjapisteet jäivät Lappeenrantaan 79-66.

Toisen ottelunsa tällä kaudella pelannut Elena Melto oli liekeissä. Hän teki 28 pistettä. Brianna Cummings kasasi tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla. Hongan Sandra Karsten upotti 23 pistettä.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.