LrNMKY ennakkosuosikkina cup-finaaliin Kouvoja vastaan

7.12.2007 Vantaan Energia Areenalla lauantai-iltana pelattavassa miesten Suomen cupin finaalissa kentälle astuu kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Tähtipelaajien kansoittama LrNMKY on ennakkokaavailuissa selkeä ennakkosuosikki loukkaantumisten runtelemaa Kouvoja vastaan. Maanantaina järjestetyssä cup-tiedotustilaisuudessa joukkueiden puhemiehet ennakoivat tasaista ottelua.

Turunen: "Kouvot on hyvin valmennettu vastus"

LrNMKY:n valmentaja Mika Turunen on mieluisassa paikassa. Lappeenranta on saalistanut Turusen käskyttämänä kaksi edellistä cup-mestaruutta. Kaksi viikkoa sitten Turunen piiskasi joukkueensa myös Euroopan kartalle, kun LrNMKY eteni ainoana pohjoismaisena joukkueena FIBA Eurocupin 16 parhaan joukkoon. Vaikka joukkueen tähtäin on Euroopan kentillä, Suomen cup-mestaruudella on selkeä sijansa Turusen arvoasteikolla.

- Eurocupin jatkoon eteneminen oli hieno asia meille ja suomalaiselle koripallolle ja reissaaminenhan jatkuu sunnuntaina, kun edessä on kolmentoista tunnin lento tuonne Volgan pohjalle Samaran vastustajaksi. Emme kuitenkaan väheksy cupin mestaruutta lainkaan; cup on ainoa palkinto, mitä Suomessa voi voittaa ennen joulua ja se merkitsee meille paljon.

Nimivahva LrNMKY lähtee cup-finaaliin ennakkosuosikkina. Vaikka lauantainen finaalivastustaja Kouvot ei vilise nimimiehiä, Turunen ei lähde aliarvioimaan vastustajaansa.

- Kouvot on erittäin vaikea, hyvin valmennettu vastus. Me voitettiin kotiottelu Kouvoja vastaan täydellä miehistöllä parilla pisteellä, mutta Kouvoilta puuttui ottelusta Jukka Kataja.

Ensimmäisestä kolmesta liigaottelustaan kaksi hävinnyt LrNMKY on saanut koneensa käyntiin viime kierroksilla. Lappeenrantalaiset ovat saalistaneet liigassa seitsemän perättäisvoittoa. Cupin kenraaliharjoituksessa LrNMKY löi Porvoon Tarmon näytöstyyliin 70-122.

- Kun pääsimme eurocupissa jatkoon, iso apina tippui selästä. Sen jälkeen on ollut paljon vapautuneempi olo.

Myös LrNMKYn kannattajat ovat havainneet suosikkijoukkueensa voittovireen.

- Viime vuonna Jäähalliin saapui viisi bussilastillista lappeenrantalaisia, tänä vuonna tulijoita näyttää olevan vielä enemmän. Ostimme koko A-katsomon loppuun, mutta paikkojen lukumäärä ei silti riittänyt, Turunen virnistää.

Toijala: "En tiedä vielä finaalikokoonpanoamme"

Kouvojen valmentaja Jukka Toijalalla oli Korisliiga-kauden ensimmäisellä neljänneksellä aihetta hymyyn. Kouvot voitti ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi ja haki cupissa kovat vierasvoitot ennakkosuosikkeina otteluihin lähteneestä Hongasta ja ToPosta. Viime viikot ovat kuitenkin olleet raskaita, kun sairastuvalla ovat käyneet vuoroin Jukka Kataja, Tuomas Iisalo, Corey Smith kuin Samu Kaaresvirtakin.

- Rehellisesti en tiedä, millä kokoonpanolla tulemme lauantain otteluun. Viidestä aloitusviisikon kaverista kolme on ollut poissa. Corey Smith palasi vasta kokoonpanoon, kun taas Tuomas Iisalo ei ole vielä edes osallistunut joukkueen harjoituksiin, puntaroi Toijala maanantaina.

Kouvot sai kaksi viikkoa sitten kokoonpanoonsa kovan luokan vahvistuksen, kun 33-vuotias Kouvot-ikoni Sami Laaksonen palasi parketeille vietettyään syksyn ajan eläkepäiviä koriksesta. Kysymykseen Laaksosen pelaamisesta cup-finaalissa Toijala vastaa pilke silmäkulmassaan.

- Ei sitä tiedä, voi olla että Samilla saattaa olla saunavuoro lauantaina. Katsotaan nyt, josko kummipojan isä vielä kertaalleen innostuisi.

Loukkaantumisista huolimatta Toijala luottaa siihen, että hänen laumalla on oivat mahdollisuudet kukistaa LrNMKY finaalissa.

- Pystymme varmasti voittamaan Namikan vajaallakin joukkueella. Kyse on kuitenkin vain yhdestä ottelusta.

Kouvojen fantastisessa cup-vireessä on huomattavissa mielenkiintoinen kuriositeetti: joukkue on voittanut kaikki ottelunsa vieraskentällä. Vaikka Energia Areena ei varsinaisesti muistuta Mansikka-Ahon palloiluhallia, Kouvot on merkitty otteluohjelmaan kotijoukkueeksi.

- Kun kerran olemme voittaneet kaikki vierasottelut, kai tämä on sitten huono merkki? No, kaikkemme annetaan, että Kouvolaan tulisi pitkästä aikaa voittoja.

Lappeenrannan nousuvire ei ole jäänyt Toijalalta huomaamatta.

- Namika taitaa olla kuntokäyrän kärjessä tällä hetkellä. Olen tarkkaillut Namikan viimeaikaisia pelejä niin koti- kuin ulkomaillakin, ja aika tutulta nipulta tämä joukkue pelityyleineen vaikuttaa. Katsotaan lauantaina, millä saamme Namikan aseet kuriin.

Turusen tavoin myös Toijala luottaa fanikatsomon voimaan lauantaisessa derbyssä.

- Faneja on tulossa useampi kuin yksi bussi. Sen lisäksi Kouvolasta on paljon lyhyempi matka Vantaalle kuin Lappeenrannasta, että meidän faneja saapuu varmasti omilla autoilla ja junilla. Monelle tämän joukkueen pelaajalle cup on tähänastisen uran kohokohta ja luulenpa, että kannattajatkin tietävät sen.

Miesten Suomen cup -finaali Kouvot-LrNMKY käynnistyy Vantaan Energia Areenalla lauantaina 8.12. klo 18.30. Lipunmyynti Suomen cupin finaaleihin käy kuumana. Lipunmyyntiin tästä.  

Lue myös artikkelit 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_suomen_cup/
 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

Näytä lisää vastaavia