Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

19.1.2024 14:00 Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

ToPo yrittää puolustaa cup-mestaruutta viikonloppuna Urhea-hallissa. Kuva: Ville Vuorinen

Osta liput Motonet Suomen Cup Final Four -viikonloppuun tästä >>

Naisten Suomen Cupin välierät

LA 20.1. klo 13.00 Tapiolan Honka- Peli-Karhut Yle Areena
LA 20.1. klo 15.30 Torpan Pojat - Tampereen PyrintöYle Areena
SU 21.1. klo 17.45 Finaali YLE2/Areena

Välierä Tapiolan Honka- Peli-Karhut, LA 20.1. klo 13.00

Hienon alkukauden naisten Korisliigassa pelanneen Tapiolan Hongan (9-6) kone on yskinyt viime kierroksilla, kun joukkue on edellisessä kolmessa ottelussa joutunut poistumaan kentältä tappion saattelemana. Tappioista viimeisin tuli juuri välierävastustaja Peli-Karhuja vastaan, kun kotkalaiset hakivat 90-87-vierasvoiton jatkoajan jälkeen Espoosta.

Peli-Karhujen (11–4) kurssi osoittaa vahvasti toiseen suuntaan, kun joukkue on napannut seitsemästä edellisestä ottelusta yhtä monta voittoa. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat tasan 1-1, kun Honka vei kauden ensimmäisen keskinäisen 80-65.

Reetta Piipari, Tapiolan Honka:

"Hienoa päästä pelaamaan Suomen Cupin Final Fourissa ja vastassa vielä Suomen naiskoriksen pitkäaikainen power house Peli-Karhut. Tavoitteenamme on pelata rohkeasti ja energisesti heti ottelun alusta alkaen ja toteuttaa konseptiamme molemmissa päissä kenttää täydet 40 minuuttia."

Kokoonpano: Anttila, Arponen, Walker, Jones, Noponen, Orpo, Määttänen, Tanhuanpää, Ristola, Kuisma, Elo, Jokela

Mika Haakana, Peli-Karhut:

"Kohtasimme Hongan viimeksi viime lauantaina jatkoaikaottelussa, jossa olimme ehkä onnekkaampia ratkaisuhetkillä. Hongan Noponen-Walker-Jones-kolmikko on ollut erittäin tehokas ja joukkue puolustaa aina sitkeästi. Vaikea välierä siis edessä. Viime vuoden tapaan meidän valmistautuminen cupin viikonloppuun on ollut kauniisti sanottuna haastava, mutta on vaan löydettävä keinot voittaa."

Kokoonpano: Vehka-aho, Brown, Oravakangas, Johansson, Kleemann-Day, Anni Heikkilä, Elli Heikkilä, Kosonen, Hood


Välierä Torpan Pojat - Tampereen Pyrintö, LA 20.1. klo 15.30

Hallitseva cup-mestari ToPo (14-0) lähtee ennakkosuosikkina toiseen välierään. Joukkue ei ole kauden aikana hävinnyt ainuttakaan ottelua. Helsinkiläisten hienosta kaudesta kertoo myös se, että joukkue on yhtä ottelua lukuunottamatta voittanut vastustajansa yli 10 pisteellä keskimääräisen korieron ollessa plussalla liki 35 pistettä ottelua kohden.

Tampereen Pyrintö (9-6) tulee Final Fouriin kahden ottelun voittoputkessa, kun se on kaatanut HBA:n ja Forssan Alun edellisissä otteluissaan. ToPon ja Pyrinnön kauden ensimmäinen ja toistaiseksi ainut kohtaaminen oli runkosarjan avauskierroksella, jolloin ToPo oli parempi 84-39.

Niko Kuusi, Topo:

"Viime vuoden Cupin välierän uusinta. Pyrintö jatkanut vahvaa tekemistään tämän vuoden puolella. Vaikka heidän kokoonpanonsa elänyt, ei se ole heitä hidastanut. Pyrintö haluaa pitää vauhtia ja heiltä löytyy heittovoimaa. Näiden asioiden kanssa meidän pitää olla erityisen hereillä."

Kokoonpano: Kanerva, Pekonen, Thomas, Aqyei , Tuukkanen, Tyson-Thomas, Aarrejoki, Damoiseaux, Myllyoja, Gardziella GTD25

Petteri Molenius, Tampereen Pyrintö:

"Voittamaton ToPo vastassa Suomen Cupin välierässä. Jos haluamme edes kilpailla ottelun voitosta ToPon kaltaista joukkuetta vastaan, niin monen asian on onnistuttava hyvin."

Kokoonpano: Shaw, Pirttinen, Tyynilä, Mikkonen, Koutonen, Nurminen, Kujala, Sedano, Niemitalo, Heinisuo

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia