ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

21.1.2024 20:45 ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

ToPo voitti kauden ensimmäisen pokaalin. Kuva: Ville Vuorinen

Ensimmäisen jakson hyökkäysiloittelun vei nimiinsä PeKa. Joukkueen tuorein vahvistus Randi Brown upotti heiton heiton perään ja ensimmäiselle tauolle mentiin kotkalaisten yhdeksän pisteen johdossa.

Toisella jaksolla ToPo paransi puolustustaan ja onnistui laajalla rintamalla hyökkäyspäässä. PeKa oli pitkälti Brownin onnistumisten varassa. Puoliajalle mentiin kotkalaisten johtaessa 45-41.

Kolmas jakso oli ToPo:n näytöstä. Joukkue juoksi nopeita hyökkäyksiä loistavasti ja takoi jakson aikana taululle hurjat 37 pistettä. Samaan aikaan myös kotkalaisten hyökkäyspelaaminen pysyi aisoissa. Päätösjaksolle helsinkiläiset pääsivät 14 pisteen etumatkalta.

ToPo:n Carmen Tyson-Thomas pelasi vahvasti läpi ottelun. Kuva: Ville Vuorinen

Päätösjaksolla ero kasvoi entisestään ja helsinkiläisjoukkue pääsi nostelemaan mestaruuspokaalia.

- Molemmat joukkueet pelasivat tänään hyvin. Tunnelma oli loistava. Brown pelasi loistavan pelin. Kilpailun taso oli todella korkea. Olen tietenkin iloinen tuloksesta ja saavutimme sen joukkueena. Meillä on paljon huonoja ensimmäisiä puolikkaita. Tässä joukkueessa on kuitenkin jotain sellaista, että pystymme aina nousemaan voittoon toisella puoliajalla, Carmen Tyson-Thomas iloitsi.

Koko helsinkiläisten avausviisikko onnistui pelissä hienosti. Joukkueen tehopelaaja oli Tyson-Thomas, joka tilastoi tripla-tuplan 24 pisteellä, 14 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Taru Tuukkanen 19/11 sai kasaan tupla-tuplan. Brown pussitti lopulta hurjat 42 pistettä tappiossa.

- Peli-Karhujen puolustus yllätti meidät alussa ja Brown oli meille aika vaikea puolustettava ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla pystyimme hidastamaan häntä paremmin. Toisella puoliajalla meidän hyökkäyspelaamisemme myös parani. Saamme tästä voitosta erinomaisen boostin kevättä ajatellen, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelutilasto

 
21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia